Se ditt lokala utbud

Artiklar

Privat
Reportage & guider

Eleganta väggnära golvbrunnar lyfter badrumsupplevelsen

Tidigare sågs golvbrunnen mest som en ren nödvändighet - nu är den en del av inredningen. Höj standarden på ditt badrum med en designgolvbrunn från Purus.

Privat
Reportage & guider

Vatette läckagebrytare – det enklaste sättet att undvika vattenskador

Vattenskador är den vanligaste skadeorsaken i svenska bostäder och är både väldigt kostsamma och besvärliga för de drabbade. Många vattenskador kan undvikas med Vatette Läckagebrytare som ger en lokal övervakning av vattenflödet.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Husbyggarens nya kontor byggdes i rekordfart

När Fiskarhedenvillan bestämde sig för att bygga nytt huvudkontor i Borlänge med plats för alla sina medarbetare, var det rekordfart som gällde för alla entreprenörer, bland annat Comfort-medlemmen Thenanders Rör.

Privat
Tips & Råd

Trött på fula element? Här är lösningen

Det finns en snygg och enkel lösning som gör att du slipper fula element, ger badrummet en uppfräschning - och får en stor dos vardagslyx på köpet.

Dansani möbelserie You

Har du alltid drömt om att designa ett nytt badrum helt från grunden? Att välja och vraka och kombinera helt rätt, produkter som matchar din smak och ger en bild av precis vem du är? Då är Dansani YOU något för dig.

Laddstolpar

Stolpe in för dig och naturen.

Privat
Inspiration & trender

Epos – exklusivt tvättställsskåp med unik förvaring

Möbelserien Epos blev något helt nytt som bygger på kombinationsmöjligheter, färg, form och funktion.

Privat
Tips & Råd

Förverkliga badrumsdrömmen

Är det dags för ett nytt och läckert badrum? Nedan har vår leverantör Dansani samlat information om viktiga saker som du bör fundera på innan projektet startar.

Privat
Tips & Råd

Det här ska du tänka på innan du bygger en bastu

För den som ska bygga en bastu hemma finns det mycket att tänka på. Förberedelserna kan vara långa och besluten som ska fattas är många om resultatet ska bli lyckat. Här är de viktigaste sakerna att tänka på innan du börjar.

Privat
Inspiration & trender

Mattsvarta blandare – en trend som är här för att stanna

Blandare och duscharmaturer med sobert mattsvarta ytor och rena linjer.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Projekt på Nordkoster krävde smart planering

På Nordkoster har en hotellanläggning byggts bestående av 20 lägenheter. Comfort-medlemmen Strömstad Värme och Sanitet har stått för VS-installationerna.

Privat
Inspiration & trender

Vedum listar: Här är badrumstrenderna 2021!

I fokus står ett möblerat rum för egentid, avkoppling och reflektion – med praktisk förvaring och naturliga material.

Privat
Reportage & guider

Alla pumpar är inte lika

Går du i pumpbytestankar tänk på följande: Hur mycket vatten/Hur många tappställen behöver du? Hur mycket vatten har du tillgång till? Hur långt och högt är det till tappställena från pumpen?

Privat
Tips & Råd

Byt till takdusch utan att totalrenovera badrummet

Att totalrenovera ett badrum är både kostsamt och tidskrävande. Men det går att göra mycket i badrummet utan att behöva renovera allt. Exempelvis kan du byta ut din dusch mot en ny och modern takdusch.

Privat
Tips & Råd

Allt du behöver veta om valet av handdukstork

Varma och sköna handdukar är en lyx, speciellt under den kalla delen av året. Det finns olika typer av handdukstorkar och där bör storleken på badrum och behovet styra.

Privat
Tips & Råd

Smarta förvaringstips – så får du ut max av ett litet badrum

Badrum är sällan stora och kräver därför smarta förvaringslösningar. Så här kan du maximera badrummets små ytor, med hjälp av expertens 9 tips. – Det finns en lösning för alla badrum oavsett hur litet det är, säger Comforts badrumsexpert Angelica Lindström.

Privat
Tips & Råd

Ska du renovera badrummet? Så väljer du rätt hantverkare

En badrumsrenovering är ett stort projekt med många olika steg och beslut. Då gäller det att ha pålitliga hantverkare som gör jobbet.

Privat
Tips & Råd

Kakelguide: Så väljer du rätt färg, storlek och material

Utbudet av kakel är enormt och det kan vara svårt att veta vad som passar i just ditt badrum. Comforts badrumsexpert Angelica Lindström guidar dig till rätt val av färg, storlek och material.

Privat
Tips & Råd

Vattenfelsbrytaren skyddar dig mot vattenskador

En droppande kran eller en läckande diskmaskin kan skapa stor förödelse. Med en vattenfelsbrytare får du en bra försäkring och minimerar risken för skador. 60 000 hem drabbas varje år av vattenskador och det är den enskilt dyraste kostnaden för försäkringsbolagen.

Värme & ventilation

Piggare och gladare med Comfort

Privat
Värme & Energi

7 sätt att göra ditt hem energi- och kostnadseffektivt

Det finns många klimatsmarta lösningar som gör huset mer energieffektivt, miljövänligt och som dessutom minskar dina utgifter. Här är 7 sätt att energitrimma ditt hem och investera i framtiden.

Privat
Tips & Råd

Så trollar du med ytorna i ditt badrum

Vi är många som har små och trånga badrum. Tänk ljusa färger och välj rätt kakel om du vill få ett litet badrum att se större ut, det menar Comforts badrumsexpert Angelica Lindström. Här är hennes bästa tips.

Företag
Bostäder

Storskaligt bostadsprojekt började med total urblåsning

COMFORT SÄLLES RÖR – HJÄLMEN 2. Comfort-medlemmen Sälles Rör hade hela ansvaret när Götene bostäder skulle totalrenovera en av sina fastigheter. Den första åtgärden var att blåsa ut allt.

Privat
Tips & Råd

Så lätt förnyar du badrummet – med en ny blandare

Om du vill fräscha upp badrummet är en ny blandare en enkel och snygg lösning. Förutom att du förnyar badrummet kan du dessutom samtidigt sänka dina varmvattenkostnader.

Privat
Inspiration & trender

Satsa på en tålig trädgårdskran

Läckande och frysta trädgårdskranar kan ställa till stora problem för husägare. Men det finns trädgårdskranar som är tillverkade just med tanke på det oberäkneliga svenska klimatet.

Privat
Reportage & guider

Vad spolas ner i våra avlopp – egentligen?

Våra rör proppas igen av saker som inte hör hemma där. Stelnat fett, hushållspapper och tops kan alla orsaka plötsliga stopp när de hamnar fel. Genom att hålla koll på vad du spolar ner kan du minska risken för problem. Här är rörmokarens tips och några av sakerna du ska se upp med.

Privat
Tips & Råd

Skapa ditt drömbadrum med speglar

Inget badrum är komplett utan en badrumsspegel. Samtidigt som du skapar en bra arbetsplats för att sköta din personliga hygien kan du också ge ditt badrum extra rymd och ljus.

Privat
Inspiration & trender

Laga sommarens måltider ute i ett härligt utekök

Få ut maximalt av din trädgård och sommaren genom att flytta ut köket i det gröna. Det kan snabbt bli ditt nya favoritställe under ljumna sommarkvällar och sköna dagar. Här är några saker som är bra att tänka på när du bygger ett utekök.

Privat
Inspiration & trender

Fixa sommarkänslan i badrummet

Solen och värmen är äntligen här och det dröjer inte länge innan vi kan njuta av lediga sommardagar och ljumna kvällarna ute i naturen. Men det finns också möjlighet att återskapa den härliga sommarkänslan även inomhus. Med ett alldeles eget sommarregn hemma i badrummet till exempel.

Comfort & BRIS

Comfort-kedjan inleder samarbete med BRIS.

Privat
Inspiration & trender
Tips & Råd

Eleganta väggnära golvbrunnar lyfter badrumsupplevelsen

Tidigare sågs golvbrunnen mest som en ren nödvändighet; nu har den fått plats som en del av inredningen. Höj standarden på badrummet med en designgolvbrunn från leverantören Purus.

Privat
Reportage & guider

Flytta ut ditt badrum i sommar

Grönska och blå himmel istället för kakelklädda väggar och ett vitmålat tak. När du flyttar ut badrummet i trädgården kommer du närmare naturen och kan njuta lite extra av den svenska sommaren.

Privat
Tips & Råd

Expertens tips: Det här ska du tänka på när du väljer badkar

Från dröm till verklighet. Med ett badkar kan du förvandla badrummet till ett rofyllt hemmaspa eller ett lekfullt badäventyr för de små. Comfort ger sina bästa tips på vad du ska tänka på – och missarna du ska undvika.

Privat
Reportage & guider

Beröringsfria blandare kan bidra till att förhindra bakteriespridning

Blandare är något som vi människor förlitar oss på och använder varje dag. Men trots att man gör sitt bästa för att hålla blandaren ren kan den bli en grogrund för bakterier och virus. Något måste förändras om vi vill uppnå bättre hälsa och säkerhet.

Inspiration & trender

Satsa på en badrumsspegel med belysning i badrummet!

Att hitta den perfekt belysningen för ditt badrum handlar inte bara om att installera fler ljuskällor. Det handlar om att skapa den perfekta atmosfären med det rätta naturliga och estetiska ljuset.

Privat
Tips & Råd

När tittade du under diskbänken senast?

De flesta öppnar skåpet under diskhon flera gånger varje dag för att slänga sopor. Men inte lika många tar sig tid att då och då ta ut sophinken för att kontrollera att allt är okej med rören och kopplingarna där under. Comforts rörmokare Håkan Karlsson tipsar om hur du undviker dyra vattenskador.

Privat
Värme & Energi

Därför ska du kontrollera och underhålla ditt hus på rätt sätt

Det finns bara fördelar med att kontinuerligt underhålla ett hus. Huset behåller sitt värde, står bättre emot väder och vind och ser snyggare ut. Du förebygger också skador som kan uppkomma av gamla och slitna utrustningar, och slipper på så sätt oväntade och stora reparationskostnader.

Privat
Värme & Energi

Smarta tips som sparar energi i badrummet

Det finns flera effektiva sätt att spara både energi och pengar i hemmet.

Privat
Värme & Energi

Energiskolan: Golvvärme

Funderar du på att skaffa värmegolv? När du ska installera golvvärme finns det flera aspekter du måste bestämma dig för. Vilka typer av golvvärme finns? Och vilken passar bäst hemma hos dig? Comforts energiexpert André Forsberg hjälper dig att hitta rätt lösning för ditt hem.

Privat
Tips & Råd

7 saker att tänka på när du byter duschkabin

Dags att renovera badrummet? Eller bara byta ut duschkabinen? Variationen på duschkabiner är stor och valen är många. Här får du badrumsexperternas bästa tips inför bytet.

Privat
Värme & Energi

Slipp oro – så tar du kontroll över husets värme och vatten

Handen på hjärtat – hur bra koll har du på ditt vatten- och värmesystem? Står säkerhetsventilen i pannrummet och droppar? Hur rengörs värmepumpens filter ordentligt? Och är dina uppvärmningskostnader högre än de borde vara? Så här skyddar du dig mot obehagliga överraskningar och onödiga utgifter.

Privat
Värme & Energi

Då ska du välja bergvärme

Har du höga uppvärmningskostnader och funderar på om bergvärme skulle vara ett bra alternativ? Det finns en del saker att fundera på och ta hänsyn till innan du bestämmer dig. Comforts energiexpert André Forsberg guidar dig rätt.

Privat
Tips & Råd

Rörmokaren: Så fixar du stopp i avloppet

Stopp i avloppet kan vara riktigt besvärande – och äckligt. Comforts rörmokare Håkan Karlsson tipsar om hur du själv kan fixa stoppet, när du bör tillkalla professionell hjälp och vad du kan göra för att förebygga stopp.

Privat
Värme & Energi

Radiatorer: Fem vanliga fel du gör med dina element

Höstkylan är här och det är dags att slå på elementen för att hålla oss varma. Men har du koll på hur du ger dina element optimala förutsättningar? Comforts energiexpert André Forsberg har listat fem fel många gör.

Privat
Värme & Energi

Energieffektivaste uppvärmningen

I Sverige finns flera alternativ till uppvärmning och olika värmesystem. Kanske reagerar du på elräkningen varje månad, arbetet du lägger ner eller av någon annan anledning uppmärksammat frågan om hur du egentligen värmer upp huset. En värmepump är en lösning som förser ditt hem med värme och varmvatten. Fördelarna är en trygg och i stort sett underhållsfri lösning i många år framöver.

Projektadministratör Rikskunder

Privat
Reportage & guider
Tips & Råd

Hantering av översvämningar

Just nu är översvämningar vanliga runt om i Sverige. Och den nuvarande situationen med de extra vattenmängderna innebär att många bostads- och stugägare måste förbereda sig för en betydande ökad risk för vattenskador, som i många fall skulle kunna minimeras genom snabba åtgärder.

Solceller

Comfort – med solen som ledstjärna

Privat
Tips & Råd

Här är alla fördelar med golvvärme

Med golvvärme i huset får man ett behagligt inomhusklimat. Vattenburen golvvärme kräver låg framledningstemperatur vilket gör att effektiviteten hos värmepumpen ökar och energianvändningen minskar.

Bricmate

Granitkeramik kan med sina färgtoner, texturer och mönster skapa oändliga miljöer. Bricmate följer inredningstrender för hela hemmet, så att de kontinuerligt kan presentera inspirerande nyheter som väcker skaparglädje och föder idéer.

Privat
Tips & Råd

Därför ska du välja en vägghängd toalett

Utbudet av toalettstolar på marknaden är enormt. Vägghängda modeller är populära i Europa och även på stark frammarsch i Sverige. Här är några skäl till att välja en vägghängd WC.

Privat
Tips & Råd

6 enkla sätt att förändra ditt badrum utan att renovera

Har du tröttnat på ditt badrum? Satsa på detaljer som en ny badrumsmatta eller en personlig spegel. Med små medel kan du få ditt badrum att kännas nytt utan att kostnaden skenar i väg, tipsar stylingproffset Anne Hesselgren.

Privat
Tips & Råd

10 tips för ett skinande rent badrum

Problem med mögel på duschdraperiet eller imma på badrumsspegeln? Här är 10 knep för att komma tillrätta med några av de saker som vi oftast irriterar oss på i badrummet.

Privat
Tips & Råd

Lyckas duscha i ett trångt badrum

Att inreda ett litet badrum är ett roligt men samtidigt klurigt projekt. Många idag önskar inreda sina små badrum så att de inte bara fyller sitt mest uppenbara syfte; att fräscha till sig, utan även ger den där efterlängtade avkopplingen när du är frikopplad från yttervärlden.

Privat
Tips & Råd

Så vet du om du ska välja klinker eller våtrumsmatta

Klinker eller våtrumsmatta? Det är ett av många val som du måste ta ställning till när du ska renovera badrummet. Vi listar för- och nackdelar.

Privat
Tips & Råd

Så undviker du 7 vanliga snuskfällor i badrummet

I badrummet trivs bakterierna. Men genom att hålla efter de värsta bakteriehärdarna blir ditt badrum riktigt fräscht. Här är de 7 vanligaste fällorna att se upp för.

Månadens Comfortör

April 2021 - Mattias Eek, ägare/VD på Värme och Sanitet Agne Plamér

”Alltid glad och positiv, en go kille helt enkelt, som gjort och gör ett fantastiskt jobb i sitt företag”. Så löd motiveringen när Mattias Eek från Värme och Sanitet Agne Palmér blev utsedd till Månadens Comfortör i april.

Privat
Tips & Råd

Så väljer du rätt avloppslösning

Nästan hälften av Sveriges 700 000 enskilda avlopp bedöms inte hålla måttet och ungefär 130 000 är direkt olagliga, enligt Havs- och vattenmyndigheten. – Skärpta regler innebär att allt fler privatpersoner måste göra något åt sina anläggningar, säger Mikael Mählqvist, styrelseordförande i Mählqvist Rör.

Privat
Tips & Råd

7 tips för att välja rätt badrumsskåp

Att ha en snygg och praktisk förvaring i badrummet är viktigt. Här är 7 tips för att du ska få den inredning och de funktioner som passar dig bäst.

Privat
Tips & Råd

Därför ska du inte lämna diskmaskinen på när du går hemifrån

Brukar du sätta igång diskmaskinen eller tvättmaskinen innan du går till jobbet? Visst är det praktiskt att låta maskinerna sköta sitt när man är borta och komma hem till en ren tvätt eller disk. Men det är inte riskfritt – läckage från hushållsmaskiner är en av de vanligaste orsakerna till vattenskador.

Privat
Tips & Råd

10 växter som gör badrummet mer levande

Har du svårt att få växterna att överleva i badrummet? Då kan du testa någon av dessa 10 växter som trivs även på de mörkaste platser.

Privat
Tips & Råd

Tänk på det här när du väljer WC-stol

Toaletten hemma används otaliga gånger i veckan och har ofta gått i arv från tidigare ägare. Att byta ut en gammal WC-stol kan med andra ord vara ett effektivt sätt att fräscha upp hela badrummet. När du ska välja en ny WC-stol finns några saker du bör tänka på.

Privat
Tips & Råd

Så barnsäkrar du badrummet i 13 steg

Om det är någonstans våra barn ska kunna känna sig trygga så är det hemma. Ändå sker de flesta olyckor med småbarn just i det egna hemmet, och ofta i badrummet. Här är 13 saker att tänka på för att ditt badrum ska vara barnsäkrat.

Privat
Tips & Råd

Så fixar du en soluppvärmd utomhusdusch

Få saker slår en utomhusdusch där man kan svalka sig under heta sommardagar. Här svarar VVS-ingenjören Christian Eklund på några vanliga frågor inför att du förverkligar drömmen.

Privat
Tips & Råd

Så hittar du rätt belysning för ditt badrum

Badrumsbelysning är mer än bara ljus. Med badrumsbelysning kan du skapa atmosfär och rymd. Det är också viktigt att belysningen är flexibel för att passa alla behov. Så här hittar du rätt belysning för ditt badrum.

8 tips vid badrumsrenovering

Ett fräscht badrum med hög standard är drömmen för många. Det ger en härlig, lyxig känsla och kan vara värt att satsa lite extra på, både vad gäller pengar och planering. Oftast krävs exempelvis både kakelsättare och VVS-installatör för att gjuta golv, sätta kakel eller klinker och montera toalett, dusch, handfat och kanske ett badkar.

Företag
Bostäder

En beställare. Två projekt. 40 bostadsrätter.

COMFORT KJELLNERS RÖR – BRF GLÄNTAN, BRF HALLBO BLÅSIPPAN. I Fiskebäckskil och Alingsås har Comfort-medlemmen Kjellners Rör haft totalentreprenaden för arbetena med värme, vatten och avlopp till 40 nya bostadsrätter. Laborma Interiör var beställaren.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Skolcentrum byggs i Lindesberg

COMFORT LINDESBERG VVS - LINDBACKASKOLAN BROTORPSSKOLAN. Våren 2019 inleddes arbetet med ett nytt skolcentrum i Lindesberg. En ny högstadieskola ska byggas och en existerande låg- och mellanstadieskola ska renoveras och byggas ut. Comfort-medlemmen Lindesberg VVS ansvarar för VS-installationerna i en totalentreprenad.

Privat
Inspiration & trender

Våtrumstapet i badrummet – nya heta trenden

Kakel och klinker i all ära, men nu är våtrumstapeter hetare än på länge. Badrummet får en mjukare känsla i kontrast till det hårda kaklet och ser ombonat ut. Och dessutom är tapeter både billigt och enkelt att montera.

Månadens Comfortör

Augusti 2022 - Stefan Hjelm, Projektrör Väst i Göteborg

Stefan Hjelm, som arbetar på Projektrör Väst i Göteborg, är Månadens Comfortör. Han blev nominerad av kollegan Patrik Björlin. Stefan Hjelm har arbetat som ledande montör på Projektrör Väst sedan bolaget startade för elva år sedan.

Privat
Tips & Råd

Checklista: Se över stugan inför sommaren

Det är inte ovanligt att få vattenrelaterade skador på det vinterstängda fritidshuset. När du återvänder till stugan för den nya säsongen är det därför bra att ha en rutin för att slippa otrevliga överraskningar och för att upptäcka eventuella fel i tid. Rörmokaren Håkan Karlsson på Comfort Rör-Karlsson i Mönsterås ger sina bästa råd för hur du ska gå till väga.

Privat
Reportage & guider

Är det värt att betala mer för sina badrumsmöbler?

Det finns många tillverkare av badrumsinredning och marknaden kryllar av olika varianter av badrumsmöbler, WC-stolar, blandare och allt annat som hör badrummet till. Och det kan skilja en hel del i pris mellan två produkter med samma funktion. Men vinner man verkligen på att betala mer?

Företag
Lokaler & Fastigheter

Sjukhuset byggs om för att möta framtidens behov

COMFORT HÖGBERGS RÖR - ALINGSÅS LASARETT. Alingsås Lasarett genomgår en stor förändring. Tillsammans med Skanska genomför Comfort Högbergs Rör en stor om- och tillbyggnad parallellt med att sjukhusverksamheten fortgår. – Vi bygger om den befintliga verksamheten för att den ska passa framtidens mål, säger Lars Högberg, vd på Comfort Högbergs Rör.

Företag
Värme & Energi

Nya lägenheter i Jönköping byggs med smarta energilösningar

COMFORT KNUT SVENSSONS RÖR - KV HUMLAN. Miljö och hållbarhet står i fokus i de 37 nya lägenheterna i kvarteret Humlan i centrala Jönköping. Tryckbalanserade ventiler, pumpar, väderoptimerad värme och ett helt nytt reningssystem har installerats i det nya huset. – Det är energioptimering in i minsta detalj, säger Bjarne Svensson, vd, Comfort Knut Svenssons Rör.

Företag
Bostäder

Plats för fler studenter i Kalmar

COMFORT RÖR-KARLSSON – KALMARHEM STUDENTBOSTÄDER. Oxhagen ligger nordväst om Kalmar centrum. Här bygger JSB, på uppdrag av Kalmarhem, drygt 200 studentbostäder fördelade på fem huskroppar. Comfort-medlemmen Rör-Karlsson gör VS-installationerna i tre av husen.

Månadens Comfortör

Maj 2022 - Thomas Eriksson på Knut Svenssons Rör AB

Thomas Eriksson, som arbetar på Knut Svenssons Rör i Huskvarna, är Månadens Comfortör maj. Motiveringen löd: “Alltid glad och positiv. En person som alltid är hjälpsam och en trygg punkt på företaget.”

Företag
Bostäder

Nya hyresrätter lockar unga och gamla i Rättvik

COMFORT THENANDERS RÖR – KV MANGELN JSB RÄTTVIK. Det kommunala bostadsbolaget Rättviks Fastigheter har låtit bygga 40 nya hyresrätter i centrala Rättvik. Genom att beställa ett koncepthus från JSB har hyran kunnat hållas nere. Comfort-medlemmen Thenanders Rör har stått för VS-installationerna.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Kungsbacka stadshus får moderna arbetsplatser

Comfort Aderbys Rör – Kungsbacka stadshus. Kungsbacka stadshus är ett av Sveriges första funkishus. 2018 påbörjades en invändig renovering för att skapa modernare arbetsplatser där ansvaret för VS-installationerna låg hos Comfort-medlemmen Aderbys Rör.

Privat
Reportage & guider

”Resultatet blev helt perfekt!”

Nästan hela huset i Åtvidaberg hade renoverats, men något som återstod var badrummet på övervåningen. Helene Pihl Persson och maken Anders anlitade Comfort för jobbet och blev mer än nöjda.

Privat
Reportage & guider

Oras köksblandare ger dig bättre hygien i köket

Livsmedelshantering och god kökshygien hör ihop, men de flesta av oss tenderar fortfarande att inte hålla helt på hygienen när vi hanterar färsk mat. Många föräldrar försöker också involvera sina barn i matlagningen, det ger både mer tid tillsammans och barnen en chans att lära sig nya spännande saker. Forskning har visat att barn som tidigt lär sig bra livsmedelshantering och hygien i köket tar med sig de kunskaperna hela livet. Det du gör, kommer dina barn också att göra.

Privat
Värme & Energi

Energiskolan: Så väljer du rätt varmvattenberedare

Det är lätt att ta för givet att varmvatten alltid finns i kranen när vi behöver det. Men om varmvattenberedaren i huset går sönder är det slut med varma duschar – och värre blir det om den läcker och orsakar vattenskador. Så hur länge håller en varmvattenberedare, och när bör den bytas ut?

Företag
Bostäder

Innovation i centrum när hyreshus byggs i Åseda

ÅSEDA VÄRME OCH SANITET – JÄRNVÄGSGATAN 6. Åseda är en tätort i Småland som uppstod för drygt 100 år sedan och blev med tiden en knutpunkt för järnvägen. Nu för tiden är tågtrafiken historia men vid gamla järnvägsområdet har Uppvidingehus i en partneringentreprenad med Comfort-medlemmen Åseda Värme och Sanitet uppfört tre hyreshus. Innovation är ordet som bäst beskriver projektet.

Privat
Inspiration & trender

Tvätten har blivit ett rent nöje

Gunilla Anderssons tvättstuga i Ljungby har förvandlats från ett tråkigt och svårjobbat utrymme till ett snyggt och funktionellt rum. – Nu behöver jag inte längre stänga dörren när vi har gäster, säger hon.

Privat
Inspiration & trender

Från budget till lyx – detaljerna som lyfter ditt badrum

Badrummet är ett av de rum i hemmet som vi spenderar mest tid i – och förtjänar därför extra kärlek och omtanke. Kolla in de här trendiga detaljerna i alla prisklasser, som garanterat lyfter ditt badrum.

Privat
Inspiration & trender

Hitta din stil av badrumsmöbel

Drömmer du att likt familjen Kennedy göra i ordning dig i ett badrum i New Englandstil? Kanske föredrar du den svala skandinaviska stilen eller vill ha ett badrum med industriell inredning? Oavsett vad du gillar finns det en badrumsmöbel för just din stil.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Renovering av kultursklassificerad skola i Farsta

COMFORT KI RÖR – SKÖNSTAHOLMSSKOLAN. Skönstaholmsskolan i Farsta ska renoveras och byggas ut för att rymma fler elever än tidigare. SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB är beställare och Comfort KI Rör installerar all VS. Skolan ska verksamhetsanpassas med en kapacitetsökning till 392 elevplatser.

Privat
Inspiration & trender

Tvättstugan: Från undangömd till hemmets hjärta

Är tvättstugan ett rum du helst undviker att spendera tid i? Då är det dags att tänka om! Comforts inredningsexpert Angelica Lindström tipsar om hur du kan ta tillvara på utrymmet och göra tvättstugan till ett rum du faktiskt vill vara i.

Värme & Energi

Energiskolan: Så väljer du värmekälla

För villaägare är uppvärmning av huset och varmvatten en av de största utgifterna. Därför är valet av värmekälla en viktig fråga eftersom att det påverkar energikostnaden. Men vilket alternativ är bäst? Vi hjälper dig med hur du kan tänka när du ska välja värmekälla, både beroende på var i landet du bor och vad du har för fastighet.

Privat
Inspiration & trender

Välj din stil på badrum – 7 trendiga och klassiska stilar

Har du tröttnat på ditt gamla slitna duschdraperi, noppriga handdukar och fula golv i badrummet? Eller tar badkaret upp alldeles för mycket plats? Här är 7 trendiga och klassiska stilar som passar både stora – och små badrum.

Företag
Projekt

Nybyggnad av bostäder i Mönsterås

Företag
Projekt

Nybyggnad av flerbostadshus i Ljungby

Företag
Projekt

Nybyggnad av hyreslägenheter i Sala

Företag
Projekt

Nybyggnad av flerbostadshus i Herrljunga

Företag
Reportage & guider

Kattvikskajen

Kattvikskajen i Hudiksvall är ett av de första projekten där Comfort utför en totalentreprenad åt JSB. – Det är kul att få vara med vid byggstarten av en ny stadsdel, säger Anders Hanson, som är vd på det lokala Comfort-bolaget Bad & Energicenter.

Privat
Inspiration & trender

Nyhet: Snygg och smart duschförvaring

En fulländad duschupplevelse kräver expertis inom såväl design som material och ordning. När det gäller förvaring börjar vi med att lyfta bort alla flaskorna från golvet och upp på väggarna. Där placerar vi dem i snygga förvaringslösningar som rymmer allt – och som döljer mer än de visar. Simsalabim så har du allting nära till hands, i en harmonisk och ordningsam miljö som är skön för ögat och som hjälper dig att slappna av ytterligare. Låt oss presentera våra tre snygga och praktiska förvaringslösningar för duschutrymmet.

Företag
Projekt

Nybyggnad av bostäder i Perstorp (Sabo kombohus)

Företag
Projekt

Nybyggnad av flerbostadshus i Gävle

Företag
Bostäder

Kostnadseffektiva bostäder i Uppsala

Kostnadseffektiva bostäder som går snabbt att få på plats. Den senaste BoKlok-etappen i södra Gunsta har precis avslutats och nu står 16 parhus i trä klara. Anebyhusgruppen har tillverkat husmodulerna och Comfort-medlemmen IVAB har ansvarat för VS-installationerna.

Privat
Tips & Råd

Allt du undrat om badrumsrenovering

En badrumsrenovering är ett stort projekt med många beslut och saker att tänka på. Vad kostar det att renovera ett badrum, hur lång tid tar det, när kommer hantverkarna – och kan jag ändra hur som helst? Christel Kannerling från Comfort har svaren på de allra vanligaste frågorna inför en renovering.

Företag
Bostäder

Fyra punkthus i fyra etapper

COMFORT K-B RÖR – SOLGÅRDEN LÄGENHETER. Fastighetsbolaget Svenska stenhus bygger nya lägenheter i Alafors. Comfort-medlemmen K-B Rör ansvarar för alla VS-installationer.

Företag
Reportage & guider

Vatette väggenomföringssystem V6

System Vatette sätter standarden för framtidens tappvattensystem. Den 1 januari 2021 träder Branschregler Säker Vatteninstallation 2021:1 i kraft. Med nya gemensamma branschregler för rörgenomföringar genom vägg, ska det bli enklare för installatörer och projektörer att göra rätt. Därmed undviks kostsamma vattenskador. Vatettes revolutionerande VäggenomföringssystemV6 uppfyller de kommande kraven och innebär stora fördelar för alla involverade yrkeskategorier.

Företag
Reportage & guider

Smarta innovationen förlänger badrummets livslängd

Hur skapar man på bästa sätt ett helt tätt och säkert badrum? Det var den ursprungliga frågan för Comfort Rörfirman i Kristianstad och som slutade med att de tog fram en helt ny våtrumskassett, Spigot. – Under årens lopp har vi sett många fel och brister som vi har tagit med oss och skapat de här produkterna som vi känner fungerar, berättar Peter Gustafsson, Projektledare, Comfort Rörfirman i Kristianstad.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Så förvandlades herrgården från 1700-talet till modernt hotell

Golf, jakt och yoga kombinerat med god mat och skön vila i en historisk miljö. Under en varsam renovering har den gamla atmosfären på Villa Baro i Åtvidaberg bevarats samtidigt som moderna bekvämligheter fått ta plats. Som helhetsentreprenör för vvs, ventilation och el står Comfort Ternstedt Invent.

Företag
Reportage & guider

Företagens nära samarbete skapar trygghet för kunden

När kvarteret Månstenen 5 i Kalmar skulle byggas valde de två Comfort-företagen Rör-Karlsson och Erikssons VVS att samarbeta och dela på uppdraget. – Det är en styrka att uppträda som ett företag, trots att vi är två under Comforts flagga. Kunden kan känna en trygghet, säger Håkan Karlsson, vd på Rör-Karlsson.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Täta möten undviker kollisioner i Falköping

COMFORT FRIGGERÅKERS RÖR – VINDÄNGENS SKOLA. Vindängens skola i Falköping byggs ut för att rymma elever upp till sjätte klass plus kommunens särskola. Falköpings kommun är beställare, Skanska bygger och Comfort-medlemmen Friggeråkers Rör installerar all VS. Partnering och täta möten med de inblandade ser till att arbetet fortgår effektivt och enligt tidtabell.

Företag
Värme & Energi

Nya NIBE S-seriens värmepumpar – enklare än någonsin för dig och dina kunder

– När vi utvecklade den nya designen och tekniska plattformen var det med dig och våra slutkunder i centrum, säger Andreas Johnsson, marknadschef på NIBE Energy Systems. Vår mest avancerade värmepump någonsin gör vardagen enklare för alla.

Företag
Bostäder

Erfarenhet bakom effektivt stambyte i Visby

VÄRME OCH SANITET I VISBY – BRF BOFINKEN. Öster om ringmuren utanför Visby ligger åtta hus från 50-talet. Våren 2019 startades ett omfattande stambyte. Comfort-medlemmen Värme och Sanitet i Visby hade, på uppdrag av Arriba Byggnads, ansvaret för arbetet i en totalentreprenad. Erfarenheten från tidigare stambyten var en nyckelfaktor för ett effektivt genomförande.

Företag
Bostäder

Takhöjden styrde installation när kontorshus i Strömstad blev bostadshus

COMFORT STRÖMSTAD VÄRME OCH SANITET – BRF SÖDRA HAMNEN STRÖMSTAD. Mitt i Strömstad har ett tidigare kontorshus gjorts om till bostäder. Orvelin Fastigheter ligger bakom projektet, Skanska hade det totala uppdraget och Comfort-medlemmen Strömstad Värme och Sanitet ansvarade för VS-installationerna i en totalentreprenad.

Företag
Värme & Energi

Överraskning under golvet när stuga gjordes om till driftcentral

COMFORT VATTENHUSET I BORLÄNGE – NORDEX VINDKRAFT. I samband med bygget av en vindkraftspark i Dalarna, köptes och gjordes en stuga om till driftcentral. Comfort-medlemmen Vattenhuset i Borlänge installerade VS, men när golvet revs upp växte uppdraget.

Företag
Bostäder

Tryckutmaningar när höghus byggs i Kalmar

COMFORT RÖR-KARLSSON – KUNGSLJUSET 4 KALMAR. Med utsikt över Kalmarsund bygger Kalmarhem ett höghus på 14 våningar. För Comfort-medlemmen Rör-Karlsson innebar höjden utmaningar för att garantera ett jämnt och bra vattentryck i samtliga lägenheter. Lösningen blev att dela huset i två delar.

Företag
Bostäder

Innovationsförmåga bakom stort stambytesprojekt

COMFORT RÖRFIRMAN I KRISTIANSTAD AB – KV RULLEBÖREN. Bakom en utvecklad kassett som förkortar tiden för byte av stammar med ca 15 % per badrum står bland annat Comfort-medlemmen Rörfirman i Kristianstad, KSD. Nu genomför de stambytesprojekt där deras innovation används.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Ventilationssystem med avfuktare håller torrt i nytt ridhus

COMFORT LINDESBERGS VVS – NORSLUNDS RIDHUS. Norslunds ridhus är ett nytt kommunalt ridhus i utkanten av Lindesberg. En stomme av limträ och ett ventilationssystem med inbyggd avfuktare ska hålla luften torr och en konstant temperatur på 13 grader. Comfort-medlemmen Lindesbergs VVS har haft totalentreprenaden inom VS.

Företag
Värme & Energi

Bergvärmesatsning i Västervik sparar energi

COMFORT ÅSEDA VS – SANDBERGS FASTIGHETER VÄSTERVIK. Sedan några år har Sandbergs Fastigheter i Västervik genomfört en stor energieffektivisering i sina fastigheter genom att ersätta fjärrvärme med bergvärme. Comfort-medlemmen Åseda Värme och Sanitet har ansvarat för installationerna.

Privat
Inspiration & trender
Tips & Råd

Därför ska du välja en vägghängd toalett

Toaletten hamnar ofta lite i skymundan när det kommer till badrumsrenovering. Om installatören inte föreslår en vägghängd toalett är det många som inte ens överväger tanken – förrän badrummet är klart och det är för sent att ändra sig. Här är 3 skäl att välja vägghängt.

Företag
Bostäder

Undercentral på vinden i passivhus

COMFORT SÖDERLUNDS RÖRAKTIEBOLAG – PASSIVHUS ALUNDA. Östhammarshem har kommit långt i sitt miljöarbete, bland annat genom byggandet av så kallade passivhus. Installationen av vatten, värme, kyla och avlopp har Comfort-medlemmen Söderlunds Röraktiebolag stått för.

Företag
Värme & Energi

Handlingsplan växte vid ny värmelösning

COMFORT SOFIA RÖR – YAMAHA CENTER. I Österhaninge utanför Stockholm ligger Sveriges största Yamahacenter för bland annat motorcyklar, motorbåtar och båtmotorer. Comfort-medlemmen Sofia Rör fick uppdraget att se över deras värmesystem. Men det blev mer än så.

Företag
Värme & Energi

Jämn värme ger mer flis

COMFORT RÖR-KARLSSON – SÖDRA CELL MÖNSTERÅS. Hundratusentals trädstammar som barkas av årligen kräver en pålitlig värmeanläggning. Därför hörde Södra Cell av sig till Comfort Rör-Karlsson när renseriet vid Mönsterås skulle moderniseras.

Företag
Jobba hos oss

2 montörer till Mörbylånga VVS

Stanna i din komfortzon ? Njae kanske inte i det här fallet! Just nu söker vi två montörer till Kalmar/Öland

Företag
Värme & Energi

Golvvärme och bergvärme vid havet

COMFORT STRÖMSTADS VÄRME & SANITET. Under mark ligger ett stort gemensamt garage och under garaget går borrhål ner för att hämta värme från berget. Ovanför mark har de tre fristående husen öppen yta emellan sig.

Företag
Industri

En kylig VS-installation - Lejonet och björnen

COMFORT ADERBYS RÖR – LEJONET & BJÖRNEN GLASSFABRIK. När Lejonet & Björnen skulle bygga en ny glassfabrik fick Comfort-medlemmen Aderbys Rör totalentreprenaden på VS-installationerna.

Företag
Värme & Energi

Bergvärme värmer verkstäder

COMFORT LINDESBERGS VVS – KAROSSEN 32 BETTORP. Bettorps industriområde ligger i norra Örebro. Här har Comfort-medlemmen Lindesbergs VVS installerat all VS i ett av de senaste tillskotten, en svart avlång byggnad med plats för åtta verkstäder.

Företag
Värme & Energi

Bergvärme och frekvensstyrda pumpar värmer två kyrkor i Dalarna

COMFORT VATTENHUSET I BORLÄNGE – ASPEBODA OCH VIKA KYRKA. Just nu får två kyrkor i Dalarna och de tillhörande församlingshemmen nytt värmesystem. Comfort-medlemmen Vattenhuset i Borlänge har projekterat och kalkylerat för bergvärme.

Företag
Värme & Energi

Lösningar på plats när nytt fjärrvärmeverk byggdes

COMFORT OHLSSONS RÖR – SOLÖR BIOENERGI. Solör Bioenergi skulle ersätta sina två mindre fjärrvärmeanläggningar i Strömsnäsbruk med ett större och modernare. Rördimensionerna, takhöjden och placering av pannan gjorde att Comfort-medlemmen Ohlssons Rör fick tänka nytt när installationerna gjordes.

Företag
Värme & Energi

Uponor Smatrix – nyckeln till ett effektivare inomhusklimat

Många faktorer påverkar inomhustemperaturen såsom årstidsvariationer, väder och bostadens isolering. Även de vardagliga sysslorna som till exempel matlagning kan ha en inverkan. Men det finns sätt att få ett effektivare inomhusklimat – som gör att du spar både pengar och energi.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Hotellrenovering med gästerna på första parkett

COMFORT RÖR CITY LULEÅ – ELITE STADSHOTELLET LULEÅ. Elite Stadshotellet i Luleå är en av de mest kända byggnaderna i Luleå. I slutet av 2017 påbörjades en renovering av samtliga hotellrum. Comfort-medlemmen Rör City Luleå fick ansvaret för badrummen samtidigt som gästerna bodde på hotellet.

Företag
Värme & Energi

En ljus historia

COMFORT BAD & ENERGICENTER – DELSBO CANDLES. Världens första miljöcertifierade stearinljus tillverkades av Delsbo Candles. 2015 började arbetet med att ersätta olja med värmepumpar.

Badrumskampanj 20%

Företag
Värme & Energi

Från miljonprogram till lågenergihus

Comfort-företaget Projektrör i Göteborg har på uppdrag av bostadsbolaget Poseidon byggt om miljonprogramhusen på Backa Röd till lågenergihus. Följ arbetet och hör dem berätta om projektet.

Företag
Värme & Energi

Borrhål kyler idrottare

COMFORT THENANDERS RÖR – NORBERGS IDROTTSHALL. I en nybyggd idrottshall i Norberg används bergvärme och värmepumpar för kylning och uppvärmning. Comfort-medlemmen Thenanders Rör fick uppdraget av Fastec att göra VS-installationerna.

Företag
Värme & Energi

High tech möter 1300-tal

COMFORT FRIGGERÅKERS RÖR – STORA BJURUM. Ett sagoslott utanför Falköping med anor från medeltiden har renoverats grundligt. Att arbeta i den typen av miljö ställde Comfort-medlemmen Friggeråkers Rör inför utmaningar som inte hör till vanligheterna.

Företag
Värme & Energi

Hudiksvalls äldsta byggnad får nytt värmesystem

COMFORT BAD & ENERGICENTER I HUDIKSVALL – JAKOBS KYRKA. I Jakobs kyrka i Hudiksvall pågår just nu en genomgripande inre renovering. Comfort-medlemmen Bad & Energicenter i Hudiksvall står för VS-installationerna på uppdrag av Svenska kyrkan. En av utmaningarna är de begränsade utrymmena.

Företag
Värme & Energi

Kylsystem gav behagligare arbetsmiljö

COMFORT OHLSSONS RÖR – ELECTROLUX LJUNGBY. Inomhustemperaturen sjönk flera grader när Comfort-medlemmen Ohlssons Rör byggde en ny kylprocess i Electrolux fabrik i Ljungby.

Företag
Bostäder

En klassisk villa ömsar skinn

COMFORT CARL-PHILIPS VVS – SKEPPSREDARVILLAN LANDSKRONA. När en klassisk villa i Landskrona med utsikt över Öresund görs om till bostadsrätter är det ett och annat ögonbryn som höjs. En stor anledning till det är tillbyggnaden. Arbetet invändigt pågår för fullt och Comfort-medlemmen Carl-Philips VVS har i en utförandeentreprenad ansvaret för VS-installationerna.

Företag
Värme & Energi

Många överraskningar vid kyrkorenovering

COMFORT MÄHLQVIST – ASKERS KYRKA. När Asker-Lännäs pastorat vände sig till Comfort-medlemmen Mählqvist Rör för hjälp med ett nytt värmesystem till Askers kyrka, visade sig uppdraget innehålla en hel del överraskningar.

Företag
Värme & Energi

Jordvärmepump värmer fågelskådare

COMFORT SKÖVDE RÖRINSTALLATION – NATURUM HORNBORGASJÖN. Hornborgasjön i Västergötland är en av Sveriges fågelrikaste sjöar. Vid sjön har Naturum byggt en helt ny kontors- och restaurangbyggnad. Comfort-medlemmen Skövde Rörinstallation ansvarade för vatten, värme och avlopp.

Företag
Värme & Energi

Nu styr varje boende själv sin energiåtgång

COMFORT SÖDERLUNDS RÖRAKTIEBOLAG – HSB UPPSALA. HSB Uppsala vände sig till Comfort-medlemmen Söderlunds Rör för att byta uppvärmningssystem i radhusen till en bostadsrättsförening i Storvreta. Lösningen gav lägre driftkostnader och de boende större kontroll över sin egen elförbrukning.

Företag
Värme & Energi

Primärkulvertar tar bort energiläckage för bostadsrättsförening

COMFORT KNUT SVENSSONS RÖR – NORRÄNGEN. Med en primärkulvert till varje huskropp försvann de tidigare energiförlusterna för en bostadsrättsförening i Husqvarna. Comfort-medlemmen Knut Svenssons Rör höll i omvandlingen.

Företag
Värme & Energi

Luft/vattenvärmepump värmer fd sanatorium

COMFORT RÖRBÅTEN BJÖRN PALMQVIST VVS – FD SANATORIUM. Ett före detta sanatorium utanför Stockholm har gjorts om till privatbostad. Men för att göra huset beboeligt krävdes en omfattande renovering. Comfort-medlemmen Rörbåten Björn Palmqvist VVS ansvarade för stora delar av arbetet.

Företag
Reportage & guider

Snabb utryckning när depån brann ned

COMFORT MÅNSSON RÖR – KARSTORPS BILDEMONTERING. 2014 brann Karstorps bildemontering i Norrköping ner och 40 anställda stod utan arbetsplats. Comfort-medlemmen Månsson Rör fick VS-uppdraget i återuppbyggnaden – och det var bråttom.

Företag
Reportage & guider

Högbergs Rör blickar framåt: ”Räcker inte att vara född i en rörhög för att leda ett företag”

Rörföretaget Högbergs är snart 100 år och familjen är väldigt mån om att det ska leva vidare. Men om det är en extern ledare eller familjen som ska leda det in i framtiden är inte så viktigt. För att utveckla företaget på den tuffa marknad som rådet gäller det att hela tiden bli bättre och komplettera med kompetens utifrån.

Företag
Reportage & guider

Systrar driver familjeandan vidare

Lisa och Lena Wiik är två systrar som tillsammans driver familjeföretaget Wiiks rör. 2002 tog de över efter föräldrarna, i en mansdominerad bransch. "Det var tufft att komma in som ung tjej. Vi fick snabbt se till att lära oss det tekniska för att bli accepterade", säger Lena Wiik.

Företag
Reportage & guider

Rör-vd:n som brinner för laget

Richard Pihl bytte fotbollskarriären i Åtvidaberg FF mot en karriär i rörföretaget Ternstedt Invent. Som företagsledare bär han med sig mycket från idrotten. "Skulle man ha tretton Zlatan hade man ingen som ville rensa avlopp", säger han.

Företag
Reportage & guider

Tredje generationen Rör-Karlsson

I år firar Comfortföretaget Rör-Karlsson 100 år i branschen. Ända sedan 1917 har företaget drivits av samma familj. "Jag brukar säga till kunder att vi funnits i 100 år, då litar de oftast på oss", säger Håkan Karlsson, delägare i företaget.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Finspång får nytt centralt vårdcentrum

COMFORT MÅNSSON RÖR – VÅRDCENTRUM FINSPÅNG. I centrala Finspång i kvarteret Borgmästaren byggs just nu ett nytt vårdcentrum för att möta behovet av moderna lokaler. Byggstarten skedde hösten 2017 och Comfort-medlemmen Månsson Rör har totalentreprenaden för kyla, värme, vatten och avlopp. Men även installation för medicinska gaser ingår i uppdraget.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Så fick VVS-företaget uppdraget vid bygget av Gavlehov Arena

Så lyckades det lokala VVS-företaget få uppdraget vid det stora bygget av en multisportarena i Gävle. "Vi valde Gävle Rörteam tack vare deras kvalité, arbetsutförande och kapacitet. Det är ett bra företag", säger Tommy Rickardt, byggplatschef på Byggtec Gävleborg AB."

Företag
Värme & Energi

Egen innovation sänkte energiförbrukningen till en fjärdedel

COMFORT ÅSEDA VÄRME OCH SANITET – JOHANNISHUS. Bergvärme och solceller ersatte pellets och olja när en förskola och äldreboende i Johannishus fick nytt värmesystem. Comfort-medlemmen Åseda Värme och Sanitet ansvarade för installationen, bland annat med hjälp av en egen uppfinning.

Företag
Reportage & guider

De använder 3D för att komma åt en effektiv produktion

Kraven på projekteringen ökar och då underlättar det om man kan rita upp allt i 3D. Thore Larsson, VD på Friggeråkers Rör, har valt att arbeta med 3D för att komma åt en effektiv produktion med så lite strul som möjligt för att skapa kalkyler som håller. Detta gav ett lyckat resultat då de projekterade Tåstorps Demenscentrum i Falköping.

Månadens Comfortör

December 2021 - Tommy Lövgren, servicechef på N.G. Nilssons Rör

"Tommy är alltid mån om alla, likväl kunder som personal. Han är alltid på plats och brinner för sitt jobb. Tommy är hjälpsam i och utanför jobbet. En sann Comfortör." Så löd nomineringen när Tommy Lövgren blev utsedd till Månadens Comfortör december.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Stor skolutbyggnad ger plats för 200 nya elever

COMFORT LINDESBERGS VVS – BJÖRKHAGASKOLAN. Björkhagaskolan i Lindesbergs kommun byggs ut med två stora byggnader för att öka sin kapacitet från 350 elever till 550. Comfort-medlemmen Lindesbergs VVS har totalentreprenaden för all VS-installation.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Nytillskott till gammal fabriksmiljö

COMFORT MÅNSSON RÖR – SPINNHUSET. När Spinnhuset vid Motala ström i Norrköping skulle byggas ut med ett nytt hotell och kontor fick Comfort-medlemmen Månsson Rör ansvaret för all installation av vatten, avlopp och värme.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Miljömärkt kontorshus i ett av Europas främsta teknikkluster

COMFORT PROJEKTRÖR VÄST – PIREN 2. Piren 2 är en av Skanskas senaste profilbyggnader i Göteborg. Det miljömärkta kontorshuset ligger i ett av Europas främsta teknikkluster och är nytt huvudkontor för Volvo Cars och Autolivs samägda bolag Zenuity.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Designavtryck vid Piteälven

COMFORT IVAB – KUST HOTELL & SPA. Med sin höjd på 53 meter fördelat på 14 våningar har KUST Hotell & Spa på kort tid blivit ett välkänt landmärke i Piteå.

Företag
Lokaler & Fastigheter

3D-teknik förhindrar kollisioner

COMFORT FRIGGERÅKERS RÖR – TÅSTORPS DEMENSCENTRUM. Just nu byggs ett demensboende i Falköping. Comfort-medlemmen Friggeråkers Rör använde 3D-teknik i projekteringen och har med hjälp av den kunnat minimera risken för kollisioner i byggandet.

Företag
Bostäder

Här växer Falkenberg på höjden

COMFORT FALKENBERGS RÖR - VESTERHAVSPORTEN. Med sina 17 våningar är Vesterhavsporten Falkenbergs högsta hus – och det stora bygget har inneburit flera avancerade lösningar när det kommer till VVS-installationer. – Utmaningen är som vanligt höjderna, säger Hans Schröder, projektledare på Comfort Falkenbergs Rör.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Vinkeltätt i nybyggd skola

COMFORT ADERBYS RÖR – GREVEGÅRDSSKOLAN. I Västra Frölunda har Aderbys Rör gjort samtliga rörinstallationer till Grevegårdsskolan. Byggnadernas form ställde montörerna inför en hel del utmaningar.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Tätt samarbete ger bättre vårdboende

COMFORT RÖRFIRMAN I KRISTIANSTAD AB – KV OXEN. Resultatet blir bättre och överraskningarna färre när alla aktörer arbetar tillsammans mot ett mål för att förverkliga en idé. Det visar Rörfirman i Kristianstads samarbete med Skanska när det skulle byggas vårdboende åt Attendo.

Företag
Lokaler & Fastigheter

”Det är inte vanliga rörjobb”

Rhodins Rör är vana att utföra specialuppdrag som kräver mer än bara service och underhåll. I över 15 år har de arbetat i Akademiska Huset vid Karolinska Institutet i Stockholm. "Det är komplexa jobb som kräver enorm noggrannhet", säger Johnny Kihlström, en av delägarna i Rhodins Rör.

Företag
Lokaler & Fastigheter

"Ett av de största projekten i regionen"

SÄVEHUSET - WISBY GYMNASIESKOLA. Comfort Värme & Sanitet i Visby gör VVS installationerna i nya Sävehuset - ett stort byggprojekt som håller på från år 2015 till 2017 då huset ska invigas. Målet är att huset ska bli miljöcertifierat enligt Miljöbyggnads kriterier för guld.

Månadens Comfortör

Februari 2022 - Roy Björkman, Servicemontör på Aderbys Rör

Servicemontören Roy Björkman är Månadens Comfortör februari. Motiveringen löd: “Roy är en problemlösare utan dess like, alltid lika lösningsorienterad. Trots stress och mycket att göra så behåller Roy lugnet utan problem.”

Företag
Lokaler & Fastigheter

Varsam renovering av 200 år gammal herrgård

COMFORT RÖR-KARLSSON – HOSSMO GÅRD. När Hossmo gård togs över av Mikael Sparretun 2014 hade byggnaden stått oanvänd i över 40 år. Nytt värmesystem och nya rör för vatten var nödvändigt. Den som utförde arbetet var Comfort-medlemmen Rör-Karlsson.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Smart renovering av Sveriges första äventyrsbad

COMFORT HÖGBERGS RÖR – STADSPARKSBADET. När budgeten var stram och renoveringsbehovet stort krävdes det smarta ekonomiska lösningar från Comfort-medlemmen Högbergs Rörs sida för att upprustningen av Stadsparksbadet i Borås skulle kunna genomföras.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Genomgripande renovering i k-märkt kulturhus

COMFORT TERNSTEDT INVENT – KULTURHUSET SKYLTEN. Kulturhuset Skylten i Linköping har renoverats och de 3000 kvadratmetrarna rymmer nu även lokaler för dansare och konstnärer. Comfort-medlemmen Ternstedt Invent har genom partnering ansvarat för alla VS-installationer i det K-märkta huset.

Företag
Lokaler & Fastigheter

K-märkta skola i Stockholm fick nytt VS-system

COMFORT RHODINS RÖR – MANILLASKOLAN. Manillaskolan i Stockholm är från mitten av 1800-talet och K-märkt. Trästommar, metertjocka valv och golv som inte fick tas upp innebar utmaningar för Comfort-medlemmen Rhodins Rör.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Totalentreprenad när södertäljeskola byggdes ut

COMFORT PML – SOLDALASKOLAN. Soldalaskolan i Södertälje fick en omfattande tillbyggnad 2007. Tio år senare var det dags att komplettera den befintliga skolan med en helt ny byggnad. Comfort-medlemmen PML fick totalentreprenaden för värme, vatten, avlopp och kyla.

Företag
Lokaler & Fastigheter

En ombyggnad som krävde fingertoppskänsla

COMFORT FALKENBERGS RÖR – VARBERGS RÅDHUS. Rådhuset i Varberg stod klart 1865 och är med sitt gula tegel ett välbekant inslag i stadsbilden. Varsamma händer och ett kreativt sinne krävdes vid ombyggnaden.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Nytt kulvertsystem till sagoslott

COMFORT MÄHLQVIST RÖR – BOO SLOTT. Boo slott ligger i Hallsbergs kommun, byggdes i slutet av 1800-talet och påminner med sin nygotiska stil om ett sagoslott. Våren 2017 gjordes ett stort arbete med nya kulvertar. Comfort-medlemmen Mählqvist Rör var den som utförde arbetet.

Företag
Lokaler & Fastigheter

VS-installation bland medeltida dokument

COMFORT OPPUNDA VVS – RIKSARKIVET. När Comfort-medlemmen Oppunda VVS installerade värme, ventilation, avlopp och kyla på Riksarkivet i Stockholm gällde det att ta hänsyn till den känsliga miljön, både till innehåll och utseende.

Företag
Lokaler & Fastigheter

En kontroversiell klump har fått en helt ny insida

COMFORT RHODINS RÖR – A HOUSE. På Östermalm i Stockholm ligger en grå betongbyggnad som engagerat människor sedan den byggdes 1967-69 – före detta Arkitekthögskolan. Nu har Comfort-medlemmen Rhodins Rör ansvarat för all installation av värme, vatten och avlopp när lokalerna gjorts om helt.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Resecentrum navet i Gamlestadens utveckling

COMFORT HÖGBERGS RÖR – GAMLESTADEN. I Gamlestaden i Göteborg byggs det för fullt. Bland annat är ett nytt resecentrum för Västtrafik färdigt och invigt. Comfort-medlemmen Högbergs Rör har i en totalentreprenad installerat all VS.

Företag
Bostäder

Så bygger Sofia Rör till lägre priser: ”Det vi måste göra i framtiden”'

Comfort-medlemmen Sofia Rör står för VVS-installationerna när 140 BoMini-lägenheter byggs i Tyresö. Kunskapsöverföring inom kedjan är en av nycklarna till framgång.

Företag
Reportage & guider

Från ett jobb i overall till vd

Hon började karriären vid Rör-Karlsson med att kapa och gänga rör och byta pumphjul. I dag, 25 år senare, är Eva Fleetwood-Karlsson vd på företaget – och en av de kvinnor som bryter ny mark i vvs-branschen.

Företag
Reportage & guider

Thermotech förenklar VVS-installatörens vardag med förmonterade produkter och innovativ design

Företag
Industri

Avancerad teknik för bohusgranit

COMFORT DJUPEDALS RÖR – EVJA STENBROTT. När stentillverkaren Benders skulle bygga ny avancerad produktionshall till sitt stenbrott i Västsverige fick Comfort-medlemmen Djupedals Rör uppdraget att installera vatten och värme.

Företag
Industri

Filtrerat vatten tvättar Faluns bussar

COMFORT VATTENHUSET I BORLÄNGE – KIOLIS. Vatten kan vara olika beroende på varifrån det kommer. Det blev Kiolis i Falun medvetna om när de tvättade sina bussar. Comfort-medlemmen Vattenhuset i Borlänge hjälpte till att lösa problemet.

Företag
Industri

Stor logistisk kunskap bakom logistikbyggnad

COMFORT HÖGBERGS RÖR – POSTNORD ÖREBRO. Högbergs har sedan ett antal år tillbaka ett väl utvecklat samarbete med en av landets ledande aktörer inom logistikanläggningar, Bockasjö Group. Postnords nya terminal i Örebro är ett bra exempel på det.

Företag
Industri

Rörmokare med gröna fingrar

COMFORT MÄHLQVIST RÖR – IMPECTA FRÖHANDEL. Impecta fröhandel, som förädlar och säljer frön, skulle ha större lager och kontor, ny vattenbrunn och byta elvärme mot bergvärme. Mählqvist Rör fick uppdraget samtidigt som Impectas verksamhet skulle fortsätta som vanligt.

Företag
Industri

Ny serviceverkstad åt Husbilslandet

COMFORT RÖRTEKNIK – HUSBILSLANDET. När Husbilslandet, en av Sveriges största försäljare av husbilar, byggde ny verkstad, gjorde Rörteknik alla installationer av värme och vatten.

Företag
Bostäder

Lokalt samarbete bakom nytt kvarter

COMFORT CARL-PHILIPS VVS – STADSKAJEN. Comfort-medlemmen Carl-Philips VVS och fyra andra lokala företag bildade en installationsgrupp för att tävla om uppdraget att vara med och bygga ett helt nytt kvarter i centrala Landskrona.

Företag
Reportage & guider

Rörmokaren med rullande kontor

Richard Eriksson, vd Erikssons VVS, startade firman för 25 år sedan med sin pappa. ”Största kicken är när en kund kommer fram på golfbanan och säger att det där jobbet gjorde ni jäkligt bra. Den stoltheten förmedlar jag till mina anställda.”

Företag
Lokaler & Fastigheter

Ny slöjdsal i Sikfors efter brand

COMFORT RÖR CITY LULEÅ – I UR OCH SKUR FORSEN. Efter en brand vid skolstarten i augusti 2017 stod eleverna på friskolan I Ur och Skur Forsen utan slöjdsal. Comfort-medlemmen Rör City Luleå var med och installerade all VS vid återuppbyggnaden.

Företag
Industri

Här byggs ett av Skandinaviens största logistikcenter

De bygger för 350 miljoner – se filmen om det otroliga bygget. "Vi har i stort sett 2000 meter rör bara på tryckluftssystemet", säger Örjan Dalemyr, projektledare på Comfort Högbergs Rör.

Månadens Comfortör

Februari 2023 - Markus Salqvist på Ternstedt Invent

“Riktigt bra lagspelare och väldigt bra på jobbet. Sköter kontakt med kunder och andra yrkesgrupper under renoveringar med bravur”. Så löd motiveringen när Markus Salqvist på Ternsted Invent blev utsedd till Månadens Comfortör i februari.

Företag
Industri

Flisanläggning blev den mest ekonomiska lösningen

COMFORT LINDESBERGS VVS/EL – ÖSTRA EKNÖ GÅRD. Östra Eknö gård letade efter en smart lösning för att torka spannmål och värma bostäder. Lösningen blev en flisanläggning där Comfort-medlemmen Lindesbergs VVS/EL hade totalentreprenaden för VS och el.

Företag
Industri

Stora dimensioner när nedbrunnen industri byggdes upp

COMFORT RÖR-KARLSSON – FÅGELFORS HYVLERI. Midsommar 2017 brann Fågelfors hyvleri i Högsby kommun. När fabriken byggdes upp igen ansvarade Comfort-medlemmen Rör-Karlsson för installationen av vatten, värme och avlopp.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Kedjan Rusta har satsat stort i Norrköping

Rusta har byggt ett centrallager i Norrköping, något som innebar en byggkostnad på runt 350-400 miljoner kronor. Boråsbaserade företaget Högbergs Rör fick det prestigefyllda uppdraget att projektera och producera alla rörinstallationer. "Vi har tidigare gjort många stora lagerlokaler som liknar Rustas", säger Örjan Dalemyr, projektledare.

Företag
Bostäder

Volymtänk när sommarkollo byggdes ut

COMFORT STORA MELLBY RÖR AB – FILMKOLLO. Mitt i Västra Götaland ligger iFocus Studios som med sin lägerverksamhet lär ungdomar att filma och sjunga. När fastigheten byggdes ut 2017 ansvarade Comfort-medlemmen Stora Mellby Rör AB för värme, vatten och avlopp.

Företag
Bostäder

Rörinstallationer på löpande band

COMFORT ÅSEDA VS – ANEBYHUS. I en husfabrik i Åseda tillverkar Anebyhus lägenheter som byggsatser. Åseda Värme och Sanitet ser till att varje lägenhet är utrustad med värme, vatten och avlopp.

Företag
Bostäder

Rum i rummet förenklade ROT-projekt

COMFORT BAD & ENERGICENTER – HÅSTAHÖJDEN. I västra Hudiksvall ligger 70-talsområdet Håstahöjden. Våren 2016 startade ett omfattande ROT-projekt samtidigt som lägenhetsinnehavarna bodde kvar. Bad & Energicenter i Hudiksvall ansvarade för stambytet, Hudiksvallsbostäder var beställare och Hälsingebygg totalentreprenör.

Företag
Industri

Installation för hårda vindar och höga vågor

COMFORT KJELLNERS RÖR – BOSTADSPLATTFORM JOHAN SVERDRUP. Noggrannhet på land är en sak och på hav något helt annat. Regelbundna kontroller var vardagsmat när Comfort-medlemmen Kjellners Rör ansvarade för vatten och avlopp på en bostadsplattform som skulle ut på Nordsjön.

Företag
Bostäder

Toppmodernt bakom ståtlig fasad i Landskrona

COMFORT CARL-PHILIPS VVS – KRONAN 5. I Landskronas medeltida stadskärna har en unik byggnad från början av förra seklet omvandlats till 16 lyxiga bostadsrätter. Comfort-medlemmen Carl-Philips VVS har ansvarat för VS-installationerna.

Företag
Bostäder

Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtid

COMFORT PML – BRANDDÖRREN 2. I Högdalens centrum bygger Veidekke sex stycken hus med Comfort-medlemmen PML Svets och VVS som VS-entreprenör. Byggtiden förkortas avsevärt med färdiga badrumsmoduler och Veidekkes plattform MAX.

Företag
Bostäder

Framtiden sätter avtryck på Askim

COMFORT ADERBYS RÖR – ASKIMSVIKEN. Göteborgs stad håller genom sin fastighetskoncern Framtiden på att uppföra fem punkthus på en kulle vid havet i Askim. Comfort-medlemmen Aderbys Rör har totalentreprenaden för VS-installationerna.

Företag
Bostäder

Yllefabriken – ett unikt fastighetsprojekt i Norrköping

Comfortföretaget Månsson Rör & Värmepumpar i Norrköping gör VVS installationerna i gamla Yllefabriken i Norrköping. I lokalen skapas nu bostäder, kommersiella byggnader och kontor. Det stora byggprojektet omfattar 19000 kvm och kommer att pågå i ca 2-2,5 år.

Månadens Comfortör

Juni 2022 - Ida Brissman från Högbergs Rör

Motiveringen löd: “Ida började veckan innan påsk och kom in som en skänk från ovan. Positiv, glad och med en vilja att lära sig varenda detalj har hon kommit in i jobbet som om hon aldrig gjort något annat!”

Företag
Bostäder

JSB och Comfort bygger Jönköpingsregionens första Bo Punkt-hus

Efter sommaren kommer JSB:s nya kombohus Bo Punkt att stå klart i Habo. Comfortbolaget Ronnys VVS har varit med sedan starten

Företag
Bostäder

Platsbyggd kran och uppsågat garagetak vid om- och nybyggnadsprojekt i Göteborg

COMFORT PROJEKTRÖR VÄST – KVARTERET FLAGGSPELET. På Jungmansgatan i Göteborg har Comfort-medlemmen Projektrör Väst i en samverkans-entreprenad ansvarat för allt rörarbete och projektering när kvarteret Flaggspelet genomgick ett stambyte och fick 32 nya lägenheter.

Företag
Bostäder

Bred kunskap och samverkan skapar trygga boenden i Kalmar

JSB och Comfort bygger fem Trygga boendet-hus i Kalmar. Samverkan, erfarenhet och kunskapsöverföring framgångsfaktorer när två medlemmar i Sveriges största VVS-installationskedja, Comfort, samarbetar i JSB:s Trygga boendet-projektet Månstenen 5 i Kalmar.

Företag
Bostäder

Bästa läget i fiskeläget

COMFORT CARL-PHILIPS VVS – BRF BRISEN. I Borstahusen i nordvästra Landskrona har HSB och Peab byggt 16 radhus och 38 lägenheter. Comfort-medlemmen Carl-Philips VVS har installerat värme, vatten och avlopp.

Företag
Bostäder

Iögonfallande hus får nya hyresgäster

COMFORT OPPUNDA VVS – CANONHUSET. Gamla Canonhuset i Skärholmen, söder om Stockholm, har blåsts ur och nya företag har börjat använda lokalerna. Comfort-medlemmen Oppunda VVS från Katrineholm hade totalentreprenad för VS-arbetena.

Företag
Bostäder

De fick VVS-jobbet vid Sveriges mest innovativa bostadsprojekt

Comfortföretaget Swerör är experter på VVS-installationer för framtiden. "Just nu handlar det om allt från Sveriges mest innovativa bostadsprojekt till hotellboende för personer med psykisk ohälsa", säger vd:n Jonas Borg.

Företag
Bostäder

Inflyttning i Yllefabriken kräver moderna lösningar

När en traditionstyngd fabrik ska göras om till bostäder och kontor finns flera utmaningar. I Yllefabriken i Norrköping ser Månssons Rör och Värmepumpar till att gammalt möter modernt med VS-lösningar för framtiden.

Avgasning & tekniskt vatten

Företag
Lokaler & Fastigheter

Modulkoncept ligger bakom nya förskolor i Kristianstad

COMFORT RÖRFIRMAN KSD – BERGA OCH OXHAGEN FÖRSKOLA. När Kristianstads kommun bygger nya förskolor utför Comfort-medlemmen Rörfirman KSD all VS-installation. I arbetet används ett nytt koncept som KSD varit med att projektera.

Företag
Bostäder

När poliserna flyttar ut, flyttar studenterna in

COMFORT PML – POLISHUSET. Det gamla polishuset i Södertälje genomgick under 2017-18 en stor förändring. Hela huset gjordes om till studentboende och företagshotell. Comfort-medlemmen PML hade ansvaret för all VS-installation.

Månadens Comfortör

Juli 2020 - Thore Larsson, VD på E. Friggeråkers Rör

“Thore är en kille med väldigt mycket sunt bondförnuft. Stort engagemang för oss andra i kedjan, hjälpsam, ser alltid till medlemmars och kedjans bästa. Dessutom en duktig företagare med 10% över för det mesta. En förebild för oss juniorer!”, säger Niclas Karlsson, Hovby Rör som nominerat Thore.

Månadens Comfortör

November 2022 - Andreas Asp, Djupedals Rör i Alingsås

Månadens Comfortör november heter Andreas Asp och arbetar på Djupedals Rör i Alingsås. Han blev nominerad av Cecilia Larsen, som är lärling på bolaget.

Månadens Comfortör

April 2020 - Oskar Nordqvist, montör på Rörcity i Luleå

”Det finns ingen som får så mycket fikabröd, tackmail från kunder (främst glada tanter) och kunder som ringer och vill anlita oss igen bara vi skickar Oskar. En charmknutte i Comfortkläder”. Så lyder nomineringen för kedjans första Månadens Comfortör – Oskar Nordqvist.

Vattenanlyser som ger dig svar

Vägen mot friskt vatten börjar med ett analyspaket. Här beställer du och läser mer om de analyspaket som vi på Callidus erbjuder. Normalanalysen är den som de flesta behöver. Du kan också välja Trygghetspaketet, som ger dig alla analyspaket i ett.

Månadens Comfortör

Augusti 2020 - Cecilia Götbo, ekonomiansvarig på Vattenhuset i Borlänge

”Cecilia har funnits på företaget länge, utan henne skulle inget fungera så bra som det gör idag. Hon ser till att vi anställda har det bra på ett eller annat sätt, ibland med fredagsmys i lunchrummet och ibland bara någon som lyssnar när man behöver. Hon är allas våran mamma! Hon har också på olika sätt engagerat sig i kedjan och dess utveckling.”

Företag
Projekt

City Gate - 37 våningar

City Gate är det största projektet i Högbergs hundraåriga historia. Byggnaden är 37 våningar hög & innehåller huvudsakligen kontor.

Månadens Comfortör

Juni 2020 - Kim Nilsson, projektledare på Högbergs Rör

”Inför vår stundande flytt i november tog Kim stort ansvar i den första av våra utförsäljningar. Utförsäljning av överblivna, returnerade och skadade varor på vår gård drog in över 100.000:-.”

Värmebalans

Ifö Sense Art

Oavsett storlek och form på ditt badrum har möblerna stor inverkan på rummets övergripande utseende och känsla. Ett väldesignat badrum är både estetiskt tilltalande och funktionellt.

Månadens Comfortör

Mars 2021 - Fredrik Jarding, markansvarig på Rörbåten

“Fantastiskt lojal och engagerad och lyfter sina medarbetare med sin energi och arbetsmoral på högsta nivå.” Så löd motiveringen när Fredrik Jarding från Rörbåten blev utsedd till Månadens Comfortör i mars.

Månadens Comfortör

September 2020 - Kristian Lundh, säljare/inköpare på Hovby Rör

“Kristian har genom ett enormt engagemang fått vår försäljning att explodera på värmepumpssidan, hittat nya digitala hjälpmedel både i arbetsprocessen och marknadsföring som kapat kostnader och ökat våra marginaler avsevärt. Ökningen vi pratar om är från cirka fem pumpar om året till nästan 200 av olika varianter inklusive installation. Dessutom är han en riktig glädjespridare bland sina medarbetare!”

Månadens Comfortör

December 2020 - Tony Grafström, montör på Aderbys Rör

Tony är vår veteran och en klippa för Aderbys Rör. Han ställer alltid upp för både kunder och medarbetare. Är en flexibel lagspelare och hjälper alltid till när och där det behövs med ett leende på läpparna. Ringer du Tony får du alltid ett ”vad kul att du ringer”!

Månadens Comfortör

Januari 2021 - Patrik Dahlström, samordnare/projektledare på Bad & Energicenter i Hudiksvall

“Patrik har under hösten drivit ett ROT-projekt, stambyte för badrum och kök samt energioptimering på frånluften med värmepump åt Hudiksvallsbostäder på 15 lägenheter. Det är företagets första projekt som totalentreprenör med cirka 10 UE att planera för. Patrik har drivit projektet samt planerat det med stor framgång. Han är en glädjespridare och hittar alltid bra lösningar även om det ser omöjligt ut.”

Månadens Comfortör

November 2020 - Tanja Johansson, säljare på Högbergs Rör

”För att ha axlat rollen som projektledare gällande flytt och uppbyggnad av ny butik vilket har resulterat i Comfortkedjans modernaste och finaste butik. Hon är alltid positiv, hjälpsam, engagerad och glad. Ställer alltid upp.”

Värmepumpservice

Företag
Industri

Ny fabrik åt världsledande tillverkare av aluminiumpulver

COMFORT KNUT SVENSSONS RÖR – CARLFORS BRUK. Tillverkningen av aluminiumpulver är en brandfarlig process som kräver mycket kylvatten. När Carlfors Bruk byggde ny fabrik ansvarade Knut Svenssons Rör för systemlösning, projektering och rörinstallationer.

Företag
Projekt

Träffen - prisad förskola i Nyköping

Förskolan Träffen i Nyköping har utsetts till Årets skol- och förskolebyggnad 2022. LLP arkitektkontor står bakom utformningen av förskolan och Comfort-medlemmen Oppunda VVS-Service har ansvarat för VS-installationerna.

Privat
Inspiration & trender
Tips & Råd

Trendspaning: Tre säkra kort för morgondagens badrumsinredning från Cersaie 2023

I år firade den erkända mässan med fokus på kakel och badrumsinteriör i italienska Bologna 40 år. Vi bad Niklas Jönsson från Purus exportteam, med bred erfarenhet av att hjälpa europeiska badrumsbyggare hitta rätt VVS-systemlösningar, att summera intrycken efter sitt besök på Cersaie.

Månadens Comfortör

Juni 2021 - Jonas Rudstam, ansvarig för Färdigt Badrum på Aderbys Rör

“Jonas gör ett gott intryck på privatpersoner vid köp av färdigt badrum, vilket gynnar både Aderbys och Comfortkedjans varumärke – och han är dessutom en bra kollega.”

Månadens Comfortör

Juli 2021 - Harri Sillanpää, montör på Högbergs Rör

"Harri är en av de mest kompetenta montörerna vi har på Högbergs. Han backar aldrig för något jobb, stort som smått. Harri kan ha hand om våra samverkansprojekt på 6-7 miljoner och styr ihop dem med bravur, och kan därefter hoppa emellan med mindre konsumentjobb eller tekniskt avancerade undercentraler. Han sprider en enorm glädje bland sina kollegor och har alltid ett stort leende på läpparna. Harri brinner för sport och tar alltid hand om de jobb som berör Borås Arena och Boråshallen."

Månadens Comfortör

Augusti 2021 - Johan Eriksson, arbetsledare på Jäders Värme & Sanitet,

“Johan började som montör och har jobbat på företaget i över 20 år och alltid ställt upp och gett minst 100%. Sista 2 åren har han gått in som arbetsledare och styr alla våra montörer på bästa sätt, såväl för "killarna" som kunderna. Servicenivån och engagemanget är på en nivå som är helt fantastisk. Johan är en person som verkligen tänker på och vill hjälpa alla.”

Energiutredning

Månadens Comfortör

November 2021 - Matthias Ryman, montör på Åseda Värme och Sanitet

“En bra kollega som alltid är positiv. Matthias är dessutom alltid pigg och rask och uppträder korrekt på jobbet.” Så löd nomineringen när Mattias Ryman blev utsedd till Månadens Comfortör november.

Månadens Comfortör

September 2021 - Jan Juhlin, VVS-montör på Söderlunds Rör

Motiverad, seriös, framåtsträvande, problemlösare och en grym kollega”. Så löd motiveringen när Jan Juhlin från Söderlunds Rör blev utsedd till Månadens Comfortör i september.

Privat
Inspiration & trender

Aura – en badrumsserie det strålar om

Nu utökar Macro Design sortimentet med badrumsserien Aura. Aura är en exklusiv, sofistikerad serie med edge för den trendmedvetne. Med vackra avslut som elegant integreras i möbeln, designade exklusiva tvättställ och lyxiga utdragbara benstativ är den helt unik.

Företag
Industri

Värö har ett av världens modernaste massabruk

Södras expansion av massabruket Södra Cell Värö är den största utbyggnaden i brukets historia. Comfortföretaget Falkenbergs Rör har ansvarat för VVS-entreprenader – i flera av byggetapperna.

Reportage & guider

Tvättstugan - ett rent nöje

Gunilla Anderssons tvättstuga i Ljungby har förvandlats från ett tråkigt och svårjobbat utrymme till ett snyggt och funktionellt rum. – Nu behöver jag inte längre stänga dörren när vi har gäster, säger hon.

Månadens Comfortör

Januari 2022 - Matz Carlzon, montör på Friggeråkers Rör

“Matz har varit Friggeråkers trogen hela sitt yrkesverksamma liv. Alltid glad och positiv till sina uppgifter”. Så löd motiveringen när Matz Carlzon från Friggeråkers Rör blev utsedd till Månadens Comfortör januari. Matz Carlzon har arbetat som montör på Friggeråkers Rör i 42 år. Han blev nominerad av sin kollega Jarmo Viippola.

Månadens Comfortör

Juli 2022 - Jesper Andersson från Lindesbergs VVS/EL

“Efter en större organisationsförändring har Jesper gått från VS-lärling till projektledande montör och funnit sin roll väldigt väl med sitt stora engagemang. Som person är Jesper driven, noggrann och otroligt snäll mot både kollegor och kunder. Alla borde ha en kollega som Jesper!” Så löd motiveringen när Jesper Andersson från Lindesbergs VVS/EL blev utsedd till Månadens Comfortör.

Företag
Reportage & guider

Missa inte inredningsdetaljen som kan öka din intjäning

Vi fick en pratstund med Jonas Brännhult, Försäljningschef för Purus AB, ett företag som har varit verksamt sedan 1945 och idag är en av Skandinaviens ledande tillverkare av produkter för badrum och kök. De huvudsakliga produktsegmenten är golvbrunnar, golvrännor, inomhusavlopp, rostfri inredning och rostfri sanitet. Purus ingår i BLS Industries, en familjeägd koncern inom VVS-branschen där all tillverkning sker i egen regi i Sverige.

Beslutsunderlag mot en miljöcertifierad fastighet

Företag
Värme & Energi

Borrhål kyler och värmer luften till nya hyreslägenheter och kontor

COMFORT STRÖMSTADS VÄRME OCH SANITET – KV EOL. På en gammal parkeringsplats i centrala Uddevalla har Comfort-medlemmen Strömstads Värme och Sanitet varit med och uppfört lägenheter och kontor tillsammans med NCC och Uddevallahem. Fem borrhål med fyra kollektorslangar per hål reglerar temperaturen och sparar energi.

Tips & Råd

Välja rätt blandare

Genom att byta ut din gamla tvättställsblandare kan du sänka både energikostnaderna och ge ditt badrum ett litet och personligt lyft. Här är 8 saker som är särskilt bra att tänka på när du väljer ny blandare till badrummet.

Privat
Tips & Råd

Smarta tipsen: Så får du bort kalken från duschdörrarna

Kalk på duschdörrarna är fult, men oundvikligt oavsett vilken typ av duschdörrar du har. Som tur är finns fiffiga och effektiva knep för att få bort det. Vilket blir ditt favoritknep?

Månadens Comfortör

September 2022 - Erika Larsson från Högbergs Rör

Erika Larsson från Högbergs Rör har blivit utsedd till Månadens Comfortör september. Motiveringen löd: “Med en fantastisk energi sprider hon glädje varje dag. Otroligt hjälpsam mot alla och gör så att vardagen på lagret blir så mycket roligare. Erika har aldrig haft en dålig dag utan ser varje dag som den bästa dagen”.

Månadens Comfortör

December 2022 - Arvid Berg Svärtinge Rör & VVS i Norrköping

”Arvid är alltid är på ett bra humör och gör sitt yttersta. En riktig glädjespridare bland sina kollegor”. Så löd Jimmy Sundells motivering när han nominerade Arvid Berg till Månadens Comfortör.

Månadens Comfortör

Januari 2023 - Isabell Eriksson från Vattenhuset i Borlänge AB

Motiveringen löd: ”Isabell har en hög arbetsmoral. Hennes stora engagemang för både kunder och sina arbetskamrater gör att vi har en god stämning på företaget och att kunderna känner sig välkomna till vår butik. Hon är den som styr upp grabbarna i butiken, och har koll på montörerna på ett både ödmjukt och ett trivsamt sätt”. Så löd motiveringen när Isabell Eriksson blev nominerad till Månadens Comfortör.

5 saker att fundera på i valet av ny WC-stol

När du ska köpa ny WC-stol/toalett finns det mycket att ta ställning till. Här får du tipsen du behöver för att göra rätt val av badrummets kanske viktigaste detalj - en inredningsdetalj som är oumbärlig och som kan vara både vacker och funktionell. Så var noga i ditt val, toaletten har en livslängd på 10-15 år, kanske ännu längre.

Konradssons Kakel

Månadens Comfortör

April 2022 - Bo Hansson projektledare på Strömstads Värme & Sanitet AB

Motiveringen löd: “Bosse började på företaget vid 18 års ålder och slutar nu på sin 67-årsdag för en välförtjänt pensionärstillvaro då han äntligen kan tillbringa mer tid på havet i sin segelbåt. Han har under alla sina yrkesverksamma år arbetat hos oss på Strömstads Värme & Sanitet AB. Med sitt fantastiska yrkeskunnande och noggrannhet har han under årens lopp lärt upp många av våra montörer till duktiga yrkesmän. När våra uppdrag i apparatrum krävt speciallösningar – då är det Bosse som vi satt på jobbet!”

Privat
Tips & Råd

Varför välja en väggnära golvbrunn?

Behöver du bry dig om avloppet? En golvbrunn kan absolut lyfta din framtida badrumsupplevelse. Här förklarar vi närmre!

Månadens Comfortör

Maj 2020 - Albert Fransson, lärling på Erikssons VVS

”Trots sin unga ålder, född 00, tar Albert redan nu ett väldigt stort ansvar och är bland annat ute på en del jobb själv som han sköter med bravur. Han besitter en väldigt stor social kompetens och är väldigt omtyckt bland både kunder, beställare och medarbetare. Albert tar hela tiden för sig i arbetet och är inte främmande för nya utmaningar. I sommar kommer han vara butiksansvarig i tre veckor. Som man säger inom idrotten är han en riktigt stor talang.” Så lyder nominering för Albert Fransson som utsetts till Månadens Comfortör i maj.

Månadens Comfortör

Mars 2022 - Jelvan Amani platschef på Comfort Linköping

"Jelvan har lagt ner sin själ i att förändra, förbättra och förenkla hela Färdigt Badrum-konceptet för medlemmarna i kedjan. Inte nog med det är han en ödmjuk, driven och rättvis chef som ser till allas bästa, både personal och kunder.” Så löd motiveringen när Jelvan Amani blev utsedd till Månadens Comfortör mars.

Månadens Comfortör

Oktober 2020 - Susanne Hjertén, projektledare på Högbergs Rör

”Med ett stort engagemang och ett genuint intresse för vad kunden vill ha har Susanne mer än fördubblat försäljningen på färdigt badrum på mindre än två år. Från tio sålda badrum till 30 i år det är en fantastisk prestation! Väl värd att bli nominerad till Månadens Comfortör!”

Månadens Comfortör

Oktober 2022 - Royne Samuelsson, Ternstedt Invent

“Royne är företagets solstråle, alltid glad och snäll, oavsett arbetsuppgifter/väder. Tar fram det bästa ur alla andra montörer!” Så löd motiveringen när Royne “Hogan” Samuelsson blev utsedd till Månadens Comfortör i oktober.

Månadens Comfortör

Februari 2021 - Farahmand Mohammad, lärling hos Wiiks Rör i Storvik

“En superkille! Farahmand flydde till Sverige för 4 år sedan. Helt utan föräldrar. Han är idag 21 år. Han började hos oss med praktik från skolan. En ny situation för företaget. Han har växt in i rollen och går nu som lärling hos oss. Idag nästan ”slåss” de ordinarie montörerna för att få ha med Farahmand på jobben. Han pratar nästan helt ren svenska, alltid glad, alltid hjälpsam. Dukar och dukar av matbordet när alla äter lunch. Bara en sådan sak. Kallar oss på firman för hans familj. Ett föredöme för kedjan!”

Månadens Comfortör

Maj 2021 - Andreas Ekblad, ledande montör på Högbergs rör

“Andreas har jobbat här i 15 år och har i alla lägen ställt upp för företaget med sin egna hälsa i andra hand. Lite uppskattning av denna form är ett utmärkt sätt att belysa och uppskatta hans insatser. Med sin lojalitet, exceptionella kunskap och knivskarpa egenskaper är Andreas en person som varje dag gör Högbergs Rör lite bättre. En person folk ringer när man behöver lösa det där luriga problemet eller behöver stöttning i sitt egna projekt.”

Entreprenad
Värme & Energi

Vi installerar fordonsladdare

Vill du andas friskare luft på vägarna och samtidigt vara med och bidra till en hållbar framtid? Då är det hög tid att investera i en elbilsladdare och Comfort är din partner för installation av dessa. Vi har över 2700 lyckade projekt bakom oss och har bland annat arbetat med tung industri såsom Skellefte Kraft, Scania, Vattenfall, Volvo, Daimler och Wattif.

Inspiration & trender

Lyft badrummet med en designad golvränna från Geberit

Med dess minimalistiska utseende får golvrännan inte bara badrummet att se rymligare ut utan erbjuder även en ren design i duschen. Golvrännan från Geberit CleanLine kombinerar estetik, funktion och hygien och finns i en mängd olika färger och utföranden, så oavsett om du väljer rostfritt stål, svart krom eller en kakelbärande profil kan golvrännorna från Geberit integreras perfekt i ditt badrum.