Kopiera länk

PrivatInspiration & trenderTips & Råd

Eleganta väggnära golvbrunnar lyfter badrumsupplevelsen

Tidigare sågs golvbrunnen mest som en ren nödvändighet; nu har den fått plats som en del av inredningen. Höj standarden på badrummet med en designgolvbrunn från leverantören Purus.

En golvbrunn är en golvbrunn, kanske du tänker.

Golvbrunnens viktigaste uppgift är att leda bort duschvattnet på ett smidigt sätt. Men måste den alltid placeras mitt på golvet – exakt där du ska stå? Och måste den alltid vara så trist att se på? Svaret är nej; naturligtvis inte! Med en elegant designgolvbrunn kan du skapa ett enhetligt och smakfullt uttryck i badrummet.

Designgolvbrunn – ett smycke i badrummet

Vi svenskar vill ofta ha en vacker, tidlös och komplett stil i badrummet. Så varför nöja sig med en tråkig golvbrunn placerad mitt på golvet? Purus har kombinerat kreativitet, innovation och en känsla av estetik för att förändra något som vi alla har tagit för givet – golvbrunnen. De vackra designade golvbrunnarna är lika pålitliga som de traditionella, men den innovativa konstruktionen gör att de kan skräddarsys för att matcha resten av din inredningsstil. Här kan du välja mellan Purus PRO Line längs med väggen, Purus Corner i hörnet eller Purus Square mitt på golvet där du inte har möjlighet att dra avloppsrören tillräckligt nära rummets väggar. Purus designgolvbrunnar levereras som kompletta, installationsvänliga paket där du kan välja vilken sil du vill ha överst.

Sätt din personliga prägel på badrummet

När du har låtit installera en Purus PRO Line eller Purus Corner kan du byta ut silen längre fram, om du till exempelvis vill byta från mässing till mattsvarta detaljer. Golvbrunnssilen kan alltså nyttjas för att ändra ditt badrums stil. Vill du ha ett trendigt badrum med svarta detaljer? Välj en sil i mattsvart! Föredrar du kanske marmorplattor och mässingsarmaturer? Då föreslår vi en sil i klassisk mässing. För dig som önskar tidlöst rostfria detaljer finns det olika mönster att välja mellan. Flera av Purus modeller finns även att få med silar i Matt vitt, Roséguld eller färgen Onyx.

Vill du ha ett nästan osynligt avlopp?

Visste du att du kan lägga golvplattor i stället för avloppssil, så att golvbrunnen liksom smälter in i golvet? Det ger ett sobert helhetsuttryck och finns att få i flera väggnära modeller; Purus PRO Line i utförandet Premium, Purus Corner eller Square med så kallad Tile Insert. Om du väljer den här lösningen kan du inte byta till sil efteråt, men det vill du förmodligen inte heller förrän du samtidigt byter golvbeläggning!

Slipp stå på duschavloppet!

De flesta av oss drömmer nog om att ha en väggnära golvbrunn. Detta ger dig bland annat möjlighet att välja stora golvplattor ända in i duschen för ett jämnare golv och – kanske viktigast av allt – du slipper stå mitt på avloppet medan du duschar! Alla designgolvbrunnar från Purus är godkända för montering nära vägg och kan installeras i alla olika typer av golv, såsom betong eller träbjälklag. Alltid säker installation Att renovera badrummet är en stor investering. Därför är det viktigt att du alltid väljer en säker installation som utförs av proffs. Comforts installatörer är utbildade i att installera Purus produkter.

Purus – en leverantör med djupa rötter

Familjeägda Purus i koncernen BLS Industries har en lång historik av företagande där familjens första smeder kan spåras ända tillbaka till 1600-talet. Hantverket, kreativiteten och innovationsförmågan har gått i arv från generation till generation och idag är det tolfte generationen från familjen Spånberg som är verksam i koncernen. Idag är Purus marknadsledande inom tillverkning av golvbrunnar i Sverige. Varje vecka lämnar tusentals golvbrunnar och VVS-tillbehör deras fabriker i Ystad och Smålandsstenar, vilket gör Purus störst på golvbrunnar i Skandinavien.