Kopiera länk

PrivatVärme & Energi

Energieffektivaste uppvärmningen

I Sverige finns flera alternativ till uppvärmning och olika värmesystem. Kanske reagerar du på elräkningen varje månad, arbetet du lägger ner eller av någon annan anledning uppmärksammat frågan om hur du egentligen värmer upp huset. En värmepump är en lösning som förser ditt hem med värme och varmvatten. Fördelarna är en trygg och i stort sett underhållsfri lösning i många år framöver.

5 råd dig som funderar på ny värmelösning

1. Investera i bergvärme

Med bergvärme får du ut maximal besparing. Du har möjlighet att spara upp till hela 80% av din nuvarande uppvärmningskostnad, beroende på hur du värmer huset idag.

Bergvärmepumpar finns idag i snygg design,  med enkel övervakning genom smidig uppkoppling med app och smarta touchskärmar som används för att sköta värmepumpens extrafunktioner. Du kan med en värmepump få varmvatten så det räcker till även den största familjen så ingen extra lösning för just varmvatten behövs.  Utnyttja dessutom möjlighet till  kylfunktion sommartid så får du även svalka under varma sommardagar. Kräver ett vattenburet värmesystem men saknas det i ditt hus kan en luftvärmepump vara ett bra komplement till tex direktverkande el.  Här kan du läsa mer om att installera bergvärme. Du kan även kontakta ditt närmaste Comfort för prisuppgift.

2. Besparing

Utan tvekan ger en värmepump de lägst värmekostnaderna av samtliga värmesystem. Utmanaren till bergvärme är pellets ur ekonomiskt perspektiv men där tillkommer en del kostnader för bränsle och liknande. Bergvärme däremot har en högre investeringskostnad då man ska gräva eller borra. Denna kostnad räknar man fort hem tack vare låg månadskostnad och att husets värde oftast stiger.

Genom att utnyttja värmen som lagras i berg, mark eller luften så får du hjälp att spara pengar i många år framöver. Dessutom kan värmepumpen kopplas mot elbörsen och du kan på så vis spara ännu mer genom att värmepumpen då producerat värme nä elpriset är som lägst på dygnet.

De värmepumpstyper som finns är bergvärmepumpar, luft/vattenvärmepumpar, luft/luftvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar.

3. Bästa miljövalet

För dig som tänker på framtiden så är värmepumpen ett bra val då den ger dig en usläppsfri lösning för värme och varmvatten. Värmepumpen har mycket låg påverkan på växthuseffekten och är utsläppsfri. Högsta energiklass på flera av värmepumparna idag ger dig trygghet i ett bra val för miljön. Håll utkik efter energimärkningen.

4. Byta ut en äldre värmepump mot en ny

Ny teknik gör att både du och miljön kan tjäna på att byta ut en äldre värmepump. Oftast blir besparingen inte mycket större men däremot för du alla fördelarna från den nya tekniken med smarta funktioner som förenklar ditt liv.

5. Installation

En installatör som är utbildad ger dig trygghet genom sin fackkunskap inom vvs-arbeten. Våra installatörer är utbildade och har dessutom specialla certifieringar för att installera just de varumärken du som kund väljer. Tex Bosch VärmePartners som är kvalitétssäkrade Bosch-installatörer för värmepumpar.

Läs mer om att anlita Comfort