Kopiera länk

Månadens Comfortör

Augusti 2020 - Cecilia Götbo, ekonomiansvarig på Vattenhuset i Borlänge

”Cecilia har funnits på företaget länge, utan henne skulle inget fungera så bra som det gör idag. Hon ser till att vi anställda har det bra på ett eller annat sätt, ibland med fredagsmys i lunchrummet och ibland bara någon som lyssnar när man behöver. Hon är allas våran mamma! Hon har också på olika sätt engagerat sig i kedjan och dess utveckling.”

Cecilia Götbo jobbar som ekonomiansvarig på Vattenhuset i Borlänge där hon är en uppskattad kollega och medarbetare sedan 2007.

Grattis till utmärkelsen månadens Comfortör. Hur känns det?

– Det var oväntat och roligt! När jag presenterar mig i branschrelaterade sammanhang brukar jag också säga det, att jag är ekonomiansvarig, mamma och kurator. Vi är ungefär 20 här på Vattenhuset och då får man göra lite av varje och det är lite det som är tjusningen med jobbet.

Hur visar du engagemang och vad kan man göra för att tillföra positiv på jobbet?

– Oavsett om man är chef eller anställd så är det viktigt att man är snäll mot varandra. Vi är här 40 timmar i veckan och då måste det vara trevligt. Man kan börja med att titta på hur man själv för sig. Negativa saker smittar, därför är det viktigt att vara glad och positiv. Det behöver inte vara så märkvärdigt, det kan räcka med en påse bullar.

Hur tror du att ditt sätt påverkar er som företag?

– Jag är hård men rättvis och gillar ordning och reda. Då förväntar jag mig att andra svarar upp till det också. Det är viktigt att alla har respekt för varandras arbete och ser att vi jobbar i en kedja av händelser där man måste tänka på nästa länk för att jobbet ska blir klart.

Vad ser du fram emot mest i höst?

– Jag hoppas att coronan lugnar ner sig lite så att man kan leva mer som vanligt igen. Vår bransch har kanske inte drabbats så hårt som många andra eftersom många kunder har varit hemma och i sommarstugorna och fixat. Även om det har varit färre kunder i butiken har de som har kommit handlat.