Kopiera länk

PrivatInspiration & trender

Vedum listar: Här är badrumstrenderna 2021!

I fokus står ett möblerat rum för egentid, avkoppling och reflektion – med praktisk förvaring och naturliga material. Bland Vedums badrumsnyheter för 2021 syns en tydlig röd tråd, där det ombonade och möblerade tar plats.

Badrummet. Ett rum som har gått från ett anonymt och praktiskt inslag i hemmet, till att bli en plats för återhämtning och avslappning. Allt fler eftersöker en möblerad känsla och handplockade, smarta detaljer.  Tidigare i år lanserades en uppdatering av den prisbelönta badrumsserien Mezzo med fokus på just den inredda känslan, att ge serien en efterlängtad inramning som gör möbeln till något mer än en vanlig badrumsinredning.

När badrummet spelar allt större roll i våra liv ökar också behovet av praktiska lösningar. Väggskåp som erbjuder massor av smart förvaring, och öppna, inspirerande vägghyllor som både påminner oss om våra favoriter i badrumsskåpet, men ger oss också möjlighet att inreda vackert. Därtill tar speglarna allt större plats. I nya former, och med skräddarsydd belysning, blir speglarna en detalj som höjer känslan i hela rummet. Nyheten Grann, den kvadratiska spegeln med mjuka, rundade hörn är Vedums svar på trenden.

Att badrummet idag är synonymt med avkoppling är något som Vedums samarbetspartner, trendspanaren Stefan Nilsson håller med om:    – Den tydligaste trenden för badrummet just nu är det fristående badkaret, vilket verkligen visar att vi söker efter en stunds lugn och ro. Och det märks i våra sökfält! Sökningar på fristående badkar på Pinterest har ökat med 145% under 2020. Idag är själva ritualen så viktig, att vi vill göra den i en avslappnande miljö, konstaterar trendspanaren Stefan Nilsson.

Fem snabba trender i badrummet 2021:

1.     Möblera mera!

Vi vill skapa utrymme för reflektion, och gärna kunna slå oss ner en stund och reflektera över dagen i lugn och ro.

2.     Förvaring uppåt väggarna!

Vägghyllor och öppen förvaring är en ny favorit i badrummet. Vi vill få plats med allt från handplockade detaljer till favoritkrämen.

3.     Ta i sten!

Matta, stenlika material dominerar i badrummet i år. Förutom att de är enkla att rengöra och möter upp nya behov av god hygien, så är de dessutom vackra och skänker en fridfull känsla. Välj heltäckande tvättställ i svepande former eller ovanpåliggande och seminedfällda tvättställ med topplatta för att skapa en skön känsla i badrummet.

4.     Möbelkänsla – ja tack!

Allt fler eftersöker mer möbelkänsla i badrummet. Detaljerna som gör skillnad är inramning och ben som skapar en ombonad känsla. Gärna badrumsinredning och detaljer som går ton i ton med rummets kulörer.

5.     Återhämtning är A och O!

Badrummet har blivit den plats i hemmet dit många söker sig för att ha en stunds egentid, ta hand om sig och vårda både det inre och det yttre. Därför ser vi allt fler lugnande detaljer i badrummet, allt från mjuka, naturliga material till små ljuskällor och doftpinnar.

Utvalda produkter