Kopiera länk

PrivatInspiration & trender

Tvättstugan: Från undangömd till hemmets hjärta

Är tvättstugan ett rum du helst undviker att spendera tid i? Då är det dags att tänka om! Comforts inredningsexpert Angelica Lindström tipsar om hur du kan ta tillvara på utrymmet och göra tvättstugan till ett rum du faktiskt vill vara i.

Det är inte många av oss som ser fram emot att spendera tid i tvättstugan. Men varför inte inreda rummet med omsorg? Sätt guldkant på vardagssysslorna och gör tvättstugan till en plats för avkoppling.

Göm smutstvätten

Finns det något tråkigare än smutstvätt? Med skåp och kommoder kan du gömma smutstvätten, och tvättstugan kommer påminna mer om en walk in-closet. Små matchande askar och lådor för tvättmedel och klädnypor gör helheten fulländad.

– Välj möbler som är anpassade till badrum, så riskerar du inte att de blir förstörda om luftfuktigheten skulle vara hög, säger Angelica Lindström, inredningsexpert på Comfort.

Om du vill ha ett riktigt stilrent rum som ger så lite intryck av en tvättstuga som möjligt kan du placera både tvättmaskin och torktumlare i skåp bakom stängda dörrar.

– Försök också att inreda tvättstugan med så mycket arbetsyta som möjligt, och se till att tvättmaskin och torktumlare inte står direkt på golvet utan något upphöjt, säger Angelica Lindström. På så sätt möjliggör du förvaring under maskinerna, och du får dessutom en mycket bekvämare arbetsställning.

Rum för avkoppling

Med en skön fåtölj att slå sig ner i blir tvättstugan genast mycket mysigare och en plats för avkoppling. Att bara sitta ner en stund mellan tvätt, städ och matlagning och lyssna på tvättmaskinens skvalpande är riktigt rogivande. Varför inte ställa en liten bokhylla med några av dina favoritböcker bredvid?

Glöm heller inte bort väggarna – tavlor, inramade affischer och fotografier kommer lyfta tvättstugan ytterligare.

Grönskande växter

Ett klassiskt sätt att snabbt göra ett rum hemtrevligare är att ställa in en krukväxt. Växter och grönska kan förvandla vilket rum som helst, och tvättstugan är inget undantag.

– Installera gärna golvvärme om du inte redan har det. Förutom att det förhöjer trivselfaktorn rejält trivs också många växter i rum med golvvärme. Och se till att ha mycket och bra belysning, säger Angelica Lindström.