Kopiera länk

PrivatInspiration & trender

Satsa på en tålig trädgårdskran

Läckande och frysta trädgårdskranar kan ställa till stora problem för husägare. Men det finns trädgårdskranar som är tillverkade just med tanke på det oberäkneliga svenska klimatet.

I Sverige är de varma dagarna ganska få och därför måste man gånger se upp så att inte is och kyla förstör i vår trädgård. En vanlig trädgårdskran är något som i princip alla villaägare behöver men som få tänker på att de har, förrän den behövs. När det är vår är det många som upptäcker att de glömt tömma den, eller lämnat trädgårdsslangen monterad på och att den därmed har fryst sönder, säger Marina Thors Morell, produktchef på FM Mattsson.

FM Mattsson är kända för sina smarta trädgårdskranar som klarar lite tuffare krav. Det behövs i vårt land som har så varierande årstider. Även om slangen sitter kvar så är kranen från FM Mattsson garanterat fryssäker. Det beror på backventilen sitter så att den hamnar i uppvärmt utrymme. Att den också är självdränerande innebär att den tömmer ur vattnet varje gång den stängs av, även då en trädgårdsslang sitter på.

– Det gör att det inte ligger kvar något vatten i den som fryser till is och kan spränga sönder den när det blir vinter och kallt, säger hon.

Sedan FM Mattsson lanserat en ny modell av sin populära trädgårdskran har den uppgraderats ytterligare efter respons från installatörer. Modellen har numera en vinkelkoppling som underlättar anslutningen till vattensystemet.

En annan trädgårdskran, som kanske framför allt passar för barnfamiljer, har dubbla kranar med både varmt och kallt vatten. Den är perfekt när man vill fylla upp en plaskpool åt barnen, säger Marina Thors Morell.

Här kan du läsa mer om FM Mattssons trädgårdskranar – som klarar alla årstider.

Utvalda produkter