Se ditt lokala utbud

Kopiera länk

FöretagBostäder

De fick VVS-jobbet vid Sveriges mest innovativa bostadsprojekt

Comfortföretaget Swerör är experter på VVS-installationer för framtiden. "Just nu handlar det om allt från Sveriges mest innovativa bostadsprojekt till hotellboende för personer med psykisk ohälsa", säger vd:n Jonas Borg.

Comfort finns över hela landet. Här kan du läsa mer om Comforts skräddarsydda lösningar.

Swerör är ett av de ledande VVS-företagen i Storgöteborg. Det utför bland annat VVS-installationer inom nyproduktion av bostäder. Bara under 2017 och första kvartalet 2018 startar Swerör nya bostadsprojekt värda totalt över 80 miljoner kronor.

– I februari 2017 börjar vi utföra VVS-installationer vid nybyggnationen Hotell Viktor. Det är bostäder med hotellstandard för personer med psykisk ohälsa eller missbruk. Hotellet innehåller 90 hotellrum, restaurang samt gemensamma utrymmen, berättar Jonas Borg, vd och ägare på Swerör.

Framtidens bostadsprojekt – Brf Viva

Ett av företagets kanske mest omfattande projekt framöver är Riksbyggens unika lägenhetsprojekt Brf Viva i Guldheden. Tillsammans med Göteborgs Stad, näringsliv, universitet, analytiker, forskare och engagerade invånare har Riksbyggen skapat Positive Footprint Housing – Sveriges mest innovativa bostads- och stadsutvecklingsprojekt. Projektet kan vara startskottet på hur framtidens bostadsprojekt kommer att byggas. Samtliga lägenheter är energihus med solcellsanläggning, egenproducerad el och ett klimatskal som förbättrar isoleringen.

Dessutom finns gott om gemensamma faciliteter och sociala möjligheter som till exempel bilpool, aktivitetshus och utegym.

I maj 2017 börjar Swerör installera värme, vatten och sanitet i de 132 lägenheterna med tillhörande gemensamma utrymmen.

Comfort som kvalitetsstämpel

Swerör är ett av 130 medlemsföretag som har kunnat växa med hjälp av Comfort i ryggen. Enligt Jonas Borg har medlemskapet i kedjan stärkt företaget genom den marknadsföring som Comfort gjort, vilket ökat kännedomen om varumärket.

– Vi får en kvalitetsstämpel genom att vara med i Comfort och ses som ett större företag. Vi valde att gå med för att det är en kedja med stor good-will och support för sina medlemmar, säger Jonas Borg.

Comfort finns över hela landet. Här kan du läsa mer om Comforts skräddarsydda lösningar.

Ett urval av Swerörs nya projekt 2017/18

  • Brf Kvillebäcken: Nyproduktion av 91 lägenheter i nya exploateringsområdet Kvillebäcken på Hisingen.
  • Brf Lindholmskajen: Nyproduktion av 67 lägenheter med hög standard och golvvärme i samtliga lägenheter.
  • Vallhamra torg: Fortsättning på tidigare entreprenad Etapp 2:1 som innefattar 64 stycken lägenheter samt 4 stycken butikslokaler. Etapp 2:2 består av nyproduktion av 79 lägenheter samt två lokaler och Etapp 3 som består av 56 stycken lägenheter samt lokaler, byggnaderna kommer bli klassade som Miljöbyggnad Silver.
  • Hotell Viktor: Nybyggnation av bostäder med hotellstandard för personer med psykisk ohälsa och eller missbruk. Nybyggnationen innehåller 90 stycken hotellrum, restaurang samt gemensamma utrymmen.
  • Brf Viva: Nyproduktion av 132 stycken lägenheter med tillhörande gemensamhetsutrymmen. Projektet är ett plusenergikvarter byggt utifrån Riksbyggens nya koncept Positive Footprint Housing.