Kopiera länk

PrivatInspiration & trender

Tvätten har blivit ett rent nöje

Gunilla Anderssons tvättstuga i Ljungby har förvandlats från ett tråkigt och svårjobbat utrymme till ett snyggt och funktionellt rum. – Nu behöver jag inte längre stänga dörren när vi har gäster, säger hon.

Gunilla Andersson är en av allt fler som väljer att satsa på sin tvättstuga.

– Jag lägger mycket tid på att tvätta kläder och stryka och därför finns det all anledning att göra tvättstugan till ett praktiskt och trivsamt rum, säger hon.

Att tvättstugan dessutom ligger innanför hallen där alla passerar har varit ytterligare en anledning.

– Det är roligt att renovera, men det är samtidigt svårt då det finns så många olika val i dag jämfört med när vi flyttade in för över 20 år sedan, säger hon.

Hon och hennes man kontaktade därför Comfortföretaget Ohlssons Rör i Ljungby som tidigare har hjälpt dem att renovera badrummet.

På önskelistan stod bland annat gott om förvaringsutrymme, plats att hänga tvätt och stryka och avlastningsytor. Valet föll på Vedums tvättstugepaket där hon förutom smarta lösningar även kunde välja luckor och färg som gick i stil och ton med övriga huset.

– Genom att placera tvättmaskin och tumlare bredvid varandra har jag fått en större bänkyta. En annan skillnad är att både strykbräda och tvättlinor är utfällbara och kan gömmas undan när de inte används. Dessutom har vi fått en större dusch, säger hon.

Christel Kannerling, butiksansvarig på Ohlssons Rör, gjorde ritningen till den nya tvättstugan.

– Utmaningen var att få den både snygg och praktiskt. Till skillnad från ett badrum finns det inte lika många detaljer att bolla med. Vedums tvättstugepaket har gjort det mycket lättare att visa kunden hur resultatet blir samtidigt som man kan göra något som blir mer som en möbel än en tråkig plåtzink.

Gunilla Andersson är mycket nöjd med den nya tvättstugan.

– Även om det är en tvättstuga är det viktigt att ha ordning och kunna gömma undan handdukar och tvätt. Att den också är funktionell och snygg gör ju arbetet där så mycket roligare.

5 tips när du ska renovera tvättstugan

  • Se till att ha gott om förvaringsutrymme, exempelvis korgar och backar.
  • Var generös med avlastningsytor.
  • Bra ventilation som ventilerar ut fuktig luft.
  • Ho nära torktumlaren.
  • Plats att hänga tvätt.