Kopiera länk

Månadens Comfortör

Januari 2022 - Matz Carlzon, montör på Friggeråkers Rör

“Matz har varit Friggeråkers trogen hela sitt yrkesverksamma liv. Alltid glad och positiv till sina uppgifter”. Så löd motiveringen när Matz Carlzon från Friggeråkers Rör blev utsedd till Månadens Comfortör januari. Matz Carlzon har arbetat som montör på Friggeråkers Rör i 42 år. Han blev nominerad av sin kollega Jarmo Viippola.

Grattis till utmärkelsen! Hur reagerade du när du fick reda på att du hade utsetts till Månadens Comfortör?

– Jag blev förvånad. Jarmo är någon som vi alla ser upp till så det var extra roligt att det var han som nominerade mig.  

Vad jobbar du med för projekt just nu?

– Idag är jag ute på ett äldreboende. Jag jobbar mest på mindre byggen och då oftast som ensam montör, men tillsammans med byggare och elektriker från andra firmor. Ibland gästspelar jag ute i kollegors projekt och det är alltid kul. Det kan vara allt från små till stora jobb. Framöver kommer vi exempelvis vara med och bygga en stor skola för drygt 1000 elever.  

Hur hamnade du på Friggeråkers Rör?

– Jag började där som lärling efter gymnasiet och har trivts så bra att jag inte sett någon anledning att söka mig någon annanstans. De flesta inom bolaget har jobbat här väldigt länge, vilket jag ser som ett kvitto på att det är en bra arbetsplats.  

Vad gillar du mest med ditt jobb?

– Kollegorna. Allt blir lättare när man har bra folk runtomkring sig.  

Vad ser du fram emot i år?

– Att äntligen få åka till Thailand igen och träffa min fru och mina bonusbarn.