Kopiera länk

FöretagReportage & guider

Företagens nära samarbete skapar trygghet för kunden

När kvarteret Månstenen 5 i Kalmar skulle byggas valde de två Comfort-företagen Rör-Karlsson och Erikssons VVS att samarbeta och dela på uppdraget. – Det är en styrka att uppträda som ett företag, trots att vi är två under Comforts flagga. Kunden kan känna en trygghet, säger Håkan Karlsson, vd på Rör-Karlsson.

Månstenen 5 är ett Trygga boende-projekt i Kalmar där byggföretaget JSB tillsammans med Comfort byggt 203 lägenheter i fem huskroppar. Det är också ett exempel på när två Comfort-företag valt att samarbeta i ett större projekt. Rör-Karlsson i Mönsterås gjorde tre av husen medan Erikssons VVS i Karlshamn ansvarade för två av byggnaderna. Totalt räknade man med att bygget skulle ta strax över ett år att genomföra.

Trygga boendet är ett flexibelt typhus som finns i flera utföranden och som kan anpassas efter olika målgrupper. Byggnaderna går att uppföra både i nya bostadsområden och för att komplettera bland befintlig bebyggelse. I Månstenen 5 handlade det om att bygga dels så kallade Bo Mini-bostäder och studentlägenheter.

– Trygga Boendet startade för sex år sedan när jag fick en fråga på hemmaplan till Comfort Erikssons VVS om jag ville vara med och räkna på Trygga Boendet. Jag kunde drömma om att det kanske skulle kunna bli 100 om året, men just nu är vi ju uppe i 1500 lägenheter om året, berättar Richard Eriksson, vd Erikssons VVS.

En styrka att jobba tillsammans

Som en del av Sveriges största VVS-kedja med 130 medlemmar runt om i landet, kan de båda företagen dra nytta av den gemensamma erfarenhet, kunskap och bredd som finns inom Comfort.

– Vi har planerat det här ihop och dragit nytta av Erikssons erfarenheter från tidigare projekt. Comfort-kedjan centralt stödjer oss mycket, berättar Håkan Karlsson och fortsätter:

– Det finns väldigt mycket kunskap i företagen, vi arbetar inom alla områden. Från processindustri till bostäder till vad som helst. Det är inget som säger att det inte skulle kunna var 400 lägenheter och vi delar upp det på fler Comfortörer.

Att kunna anlita Comfort som en kedja för större projekt har visat sig vara en trygghet för kunden.

– Samarbetet med Comfort börjar inne på kontoret. Här ute i produktion är det redan färdigt, upphandlat och klart. Upplägget är väldigt kristallklart mellan deras entreprenörer och oss, säger Rickard Karlsson, platschef på JSB.

Samverkan från början till slut

De enskilda firmorna är lokalt förankrade samtidigt som de som Comfort-medlemmar är rikstäckande. De har också ett välutvecklat kvalitetssystem som ligger till grund för mycket av arbetet.

– Inom Comfort-kedjan samarbetar vi mycket. De senaste åren har det gyllene och gemensamma ordet varit ”samverkan”. Titta på Trygga Boendet. Det är ett projekt där vi samverkar hela vägen igenom, säger Richard Eriksson.

För mer information kring projektet kontakta Comfort:

Comfort Erikssons VVS

Comfort Rör-Karlsson

Acceptera marknadsförings-cookies för att se innehåll