Kopiera länk

Månadens Comfortör

September 2020 - Kristian Lundh, säljare/inköpare på Hovby Rör

“Kristian har genom ett enormt engagemang fått vår försäljning att explodera på värmepumpssidan, hittat nya digitala hjälpmedel både i arbetsprocessen och marknadsföring som kapat kostnader och ökat våra marginaler avsevärt. Ökningen vi pratar om är från cirka fem pumpar om året till nästan 200 av olika varianter inklusive installation. Dessutom är han en riktig glädjespridare bland sina medarbetare!”

Kristian Lundh har arbetat på Hovby Rör i Lidköping i 15 år. De första tio åren jobbade han som rörmokare, men efter att ha genomgått tre ryggoperationer sadlade han om till säljare/inköpare. Det var Niclas Karlsson från Sälles Rör som nominerade honom till Månadens Comfortör.

Grattis till utmärkelsen Månadens Comfortör i september, hur känns det?

– Det känns riktigt kul! Och som ett kvitto på att jag gör något bra.

Vad har du gjort för att öka er försäljning?

– Jag har hittat bra försäljningskanaler, bland annat har jag kört hårt på Blocket med annonser. Det har varit riktigt lyckat – och lockat fler kunder än en vanlig tidningsannons. Sedan får jag såklart inte sälja för mycket, utan det handlar om att hitta en bra balans där vi säljer bra, men samtidigt kan bibehålla kvaliteten på installationerna. Vi är också noga med att vara snabba med återkoppling om ett problem skulle uppstå efter en installation, och det tror jag bidrar till att många rekommenderar oss till folk de känner.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att hitta lösningar för att förbättra försäljningen och att träffa kunder. Tyvärr blir det ju lite annorlunda nu i och med pandemin, och man får hålla lite avstånd när man ses. Men vi har kört en hel del digitala hembesök som har fungerat bra.

Hur sprider du god stämning på jobbet?

– Jag är positiv och ser lösningar på allt. Många av oss har jobbat här länge så vi är verkligen ett sammansvetsat gäng som hjälper varandra och som trivs tillsammans.

Vad ser du fram emot i vinter?

– Jag håller på och skapar ett badrumskoncept som jag tänker sälja in till bostadsrättsföreningar. Som rörmokare arbetade jag mycket med renovering av badrum så det ska bli spännande att få jobba med det igen, men utifrån ett annat perspektiv.