Kopiera länk

PrivatReportage & guider

Flytta ut ditt badrum i sommar

Grönska och blå himmel istället för kakelklädda väggar och ett vitmålat tak. När du flyttar ut badrummet i trädgården kommer du närmare naturen och kan njuta lite extra av den svenska sommaren.

När solen och sommarvärmen kommer vill vi svenskar tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus. De flesta av oss använder trädgården både som matsal och vardagsrum för att kunna ta del av det vackra vädret - dag som kväll. Om du vill ta ytterligare en nivå kan även badrummet flyttas ut till naturen. En utomhusdusch gör mycket för att få till en badrumskänsla i trädgården.

Det kan kännas väldigt lyxigt att ha en utomhusdusch på tomten och de är dessutom enkel att installera. Allt som behövs är ett jordankare eller en trätrall. Sedan är det bara att koppla duschen till trädgårdsslangen som kopplats till vattenutkastaren. Eftersom solljuset värmer upp vattnet är det också ett klimatsmart sätt att bli ren på.

Spa-känsla i trädgården

De som vill ha mer av en spa-känsla i trädgården kan kombinera uteduschen med ett spabad som går att installera både på altanen och ute på tomten. Comfort är återförsäljare för flera leverantörer som erbjuder många olika varianter av spabad och pooler.

På senare år har intresset blivit större av att bygga upp en fin miljö runt omkring spabadet så att man får lite av en rumskänsla. Det kan man skapa genom att till exempel sätta upp panelväggar med hyllor för bland annat hår- och hudvårdsprodukter. Det är också väldigt snyggt att bygga en pergola över spabadet som man låter en väldoftande klätterväxt klättra uppför.

Eftersom poolerna och spabaden är uppvärmda går de också att använda när det blir kallare ute. Även när det är snö och flera minusgrader går det att ta ett varmt bad utomhus.