Se ditt lokala utbud

Kopiera länk

FöretagVärme & Energi

Uponor Smatrix – nyckeln till ett effektivare inomhusklimat

Många faktorer påverkar inomhustemperaturen såsom årstidsvariationer, väder och bostadens isolering. Även de vardagliga sysslorna som till exempel matlagning kan ha en inverkan. Men det finns sätt att få ett effektivare inomhusklimat – som gör att du spar både pengar och energi.

Konventionella golvvärmesystem måste balanseras manuellt för att alla rum ska förses med rätt mängd energi. Detta medför att husets effektbehov många gånger är justerade enligt en teknisk beräkning som sällan motsvarar verkligheten och slutkunden upplever inte maximal komfort.

Så får du ett effektivare inomhusklimat

Uponor har den perfekta lösningen för ett effektivare inomhusklimat. Uponor Smatrix är ett smart reglersystem, programmerat med Uponors unika patenterade autobalansering för värme och kyla, dygnet runt. Alla Smatrix reglercentraler är utrustade med denna automatiska injustering som standard, vilket betyder att det inte längre finns behov av manuell injustering. Systemets dynamiska utformning och snabba reaktion gör därmed temperaturvariationerna mycket mindre än i andra system.

Tester visar att Uponor Smatrix ger energibesparingar oavsett vilken typ av system det jämförs med och att allra störst effekt uppstår om systemet installeras i ett äldre obalanserat system utan rumsreglering. I dessa fall kan energibesparingen bli så hög som 20 procent.

Effektiv termostat – tilldelats en av världens största innovationspris

För ett effektivare inomhusklimat krävs även termostater på väggarna. Uponor har utvecklat nya termostater med kunden i fokus. Uponor Smatrix Style är den nya, exklusiva termostaten som designats för att diskret passa in i dagens boendemiljöer. Det är en elegant och tunn rumstermostat som uppfyller högsta krav på design och teknik.

En av världens största innovationspris inom varumärke och produktkvalitet, Plus X Award har tilldelats Uponor Smatrix Style. Utmärkelsen avser kategorierna för; hög kvalitet, design, användarvänlighet och ekologi. Förutom med den intelligenta systemtekniken övertygades expertjuryn i synnerhet av den attraktiva designen. Enligt Juryn uppfylls också den viktiga funktionen av användarvänlighet, särskilt genom de enkla inställningarna i Smatrix-appen.

Mikael Juhlén, produktansvarig för golvvärme:

– Vi är stolta över den utmärkelse som Uponor Smatrix Style fått.

Gör kundens liv enklare

Smatrix-appen är ytterligare en modern funktion som gör kundens liv lite enklare och bekvämare och samtidigt optimerar hemmets inomhusklimat. Med en smartphone eller surfplatta kan man kontrollera och fjärrstyra inomhustemperaturen. Det är enkelt att byta uppvärmningen till ”Borta” eller ”Eco” om man är på resande fot och spara både energi och pengar.