Kopiera länk

FöretagBostäder

Toppmodernt bakom ståtlig fasad i Landskrona

COMFORT CARL-PHILIPS VVS – KRONAN 5. I Landskronas medeltida stadskärna har en unik byggnad från början av förra seklet omvandlats till 16 lyxiga bostadsrätter. Comfort-medlemmen Carl-Philips VVS har ansvarat för VS-installationerna.

Det var vid förra sekelskiftet som arkitekten Henrik Sjöströms ståtliga stenbyggnad i morisk stil uppfördes i centrala Landskrona. 2016 var det dags att göra om fastigheten till ett nytt exklusivt boende och Carl-Philips VVS fick ansvaret för VS-installationerna på uppdrag av det lokala byggbolaget Teamab. Projektet har löpt på bra och inflyttning är planerad till oktober 2018, men det har funnits vissa utmaningar eftersom delar av den gamla inredningen skulle vara kvar.

– Stuckaturen skulle behållas. Likadant med kakelugnarna och tegelväggarna. Det gör att det har blivit en del extrajobb att få till nya schakt till vatten, värme och avlopp. Schakten fick ta nya vägar för att detaljer skulle kunna vara kvar, förklarar Stefan Nilsson, VD på Carl-Philips VVS.

När det gäller gamla byggnader som ska göras om, stämmer inte alltid de gamla ritningarna med verkligheten. Kronan 5 var inget undantag.

– Eftersom det är en totalentreprenad har vi ritat och projekterat. Men det ser ju inte alltid ut som man trott när man börjar riva i det gamla. Då är det en stor fördel för oss att projektledaren och den ledande montören på plats är en och samma person. Saker har kunnat lösas på plats. Sedan har samarbetet med byggaren varit väldigt bra. Det är a och o för ett lyckat resultat, avslutar Stefan Nilsson.

1800 certifierade montörer – det här är Comfortkedjan