Kopiera länk

FöretagReportage & guider

Tredje generationen Rör-Karlsson

I år firar Comfortföretaget Rör-Karlsson 100 år i branschen. Ända sedan 1917 har företaget drivits av samma familj. "Jag brukar säga till kunder att vi funnits i 100 år, då litar de oftast på oss", säger Håkan Karlsson, delägare i företaget.

Acceptera marknadsförings-cookies för att se innehåll

100 år i branschen

1917 startade Håkan Karlssons farfar en VVS-verksamhet i Mönsterås utanför Oskarshamn. Några av installationerna som gjordes då är fortfarande i funktion.

– Det äldsta kvarvarande huset som min farfar installerade värme i byggdes 1924. Värmesystemet i huset är fortfarande intakt, säger Håkan Karlsson.

Han är tredje generationen Karlsson i företaget. I dag arbetar även fjärde och femte generationen här.

– Om engagemanget i släkten fortsätter på det här viset kan vi nog hålla på 100 år till, säger han.

– När man stöter på motgångar i yrket brukar jag tänka på att man faktiskt bidrar till att företaget lever vidare generation efter generation. Det är motiverande.

Varför tror du att företaget överlevt i 100 år?

– Finns man på en liten ort så måste man vara mångsidig och ha många ben att stå på. Vi står till tjänst med allt som har med VVS-installationer att göra – från enkla reparationer och badrumsrenoveringar hos privatpersoner till större arbeten på industrier. Samtidigt litar kunderna på oss när vi säger att vi funnits så länge, det blir som en trygghet för dem.

Hur ska ni fira jubiléet?

– Efter sommaren kommer vi att bjuda in leverantörer och kunder för underhållning och för att visa upp vad vi kan erbjuda. Dessutom hittar vi så klart på något med personalen. Det är ju inte varje år man firar 100 år som företag. Sedan får vi väl sätta oss ned och planera för 200-årsjubiléet.

Under årens lopp har Rör-Karlsson utfört otaliga mängder roliga jobb.

– På 1930-talet renoverade min farfar badrum i kungens sommarbostad Solliden på Öland. Jag har fortfarande ritningarna kvar till de nya toaletter och tvättställ som sattes in.

Comfort-stämpeln inger trygghet

Rör-Karlsson var ett de första företagen som gick med i Reko-kedjan år 1978, som sedan 2005 är sammanslagen med Comfort.

– Comfort är en stor aktör att luta sig mot vilket vi har haft många fördelar av genom åren. Beställare kan lita på att vi är en trygg och säker firma eftersom vi är medlemmar i Comfort. Genom dem fick vi även vår kvalitetssäkring ISO.

Här kan du läsa mer om Comfort, en av Sveriges ledande kedjor inom badrum och VVS.

Comfort TV

Comfort är en av Sveriges ledande kedjor inom badrum och VVS med fler än 130 medlemsföretag över hela landet. Vi erbjuder allt från produkter och badrumsmöbler till service och underhåll. Dessutom kan vi installera allt vi säljer. Tryggt och Comfortabelt, helt enkelt.