Kopiera länk

Månadens Comfortör

Maj 2021 - Andreas Ekblad, ledande montör på Högbergs rör

“Andreas har jobbat här i 15 år och har i alla lägen ställt upp för företaget med sin egna hälsa i andra hand. Lite uppskattning av denna form är ett utmärkt sätt att belysa och uppskatta hans insatser. Med sin lojalitet, exceptionella kunskap och knivskarpa egenskaper är Andreas en person som varje dag gör Högbergs Rör lite bättre. En person folk ringer när man behöver lösa det där luriga problemet eller behöver stöttning i sitt egna projekt.”

Andreas Ekblad är ledande montör på Högbergs rör i Borås. Han blev nominerad av Victor Wikander, som är projektledare på företaget.

 

Grattis till utmärkelsen Månadens Comfortör i maj! Hur känns det?

 

– Det var en rolig överraskning och jag blev såklart väldigt glad. Det är inte ofta man får en utmärkelse.

 

Vad gör du på jobbet?

 

– Jag håller i små till medelstora projekt och jobbar mestadels med lagerhallar. På Högbergs Rör gör vi alla typer av jobb, allt från villor till stora byggprojekt, som exempelvis Citygate i Göteborg – som ska bli Nordens största kontorsbyggnad.

 

Vad gillar du mest med ditt arbete?

 

– Variationen. Alla rör är ju runda, men man får alltid tänka till lite hela tiden. Det kan både vara frustrerande och givande.

 

Varför valde du att bli montör?

 

– När jag gick grundskolan visste jag att jag ville jobba med händerna. Eftersom jag inte ville bli snickare eller bilmekaniker, valde jag mellan rörmokare och elektriker. Av någon anledning föll det sig så att jag satsade på rörmokaryrket.  

I sin motivering skriver Victor att du är en person som folk ringer när de behöver hjälp att lösa kluriga problem. Känner du igen dig i det?

 

– Ja, senast i fredags ringde några kollegor och undrade hur de skulle nå in över en lagerautomation. För ett par år sedan gjorde vi ett liknande jobb högt upp där vi inte kunde komma in med en lift, vilket resulterade i att vi anlitade ett företag som istället klättrade i takstolarna. Så nu kunde jag tipsa om dem.

 

Vad har du för planer för sommaren?

 

– Vi kommer att ta husvagnen till Halmstad och vara där större delen av semestern. Det blir säkert lite utflykter också, bland annat till glasbruken. Om gränserna är öppna åker vi kanske till Danmark eller Tyskland.