Kopiera länk

FöretagLokaler & Fastigheter

Kedjan Rusta har satsat stort i Norrköping

Rusta har byggt ett centrallager i Norrköping, något som innebar en byggkostnad på runt 350-400 miljoner kronor. Boråsbaserade företaget Högbergs Rör fick det prestigefyllda uppdraget att projektera och producera alla rörinstallationer. "Vi har tidigare gjort många stora lagerlokaler som liknar Rustas", säger Örjan Dalemyr, projektledare.

Hem- och fritidsproduktkedjan Rusta började bygget av ett stort centrallager i Norrköping våren 2014. Byggytan uppgår till 63 500 kvadratmeter och lagret är strategiskt utplacerat i Norrköping för närheten till Mälardalen där tyngdpunkten av varuhusen finns. Där finns också goda möjligheter till sjöfrakt i Norrköpings hamnar.

Rusta logistik var byggherre för projektet och Rusta står som ägare av lagerfastigheten. Ett antal andra företag har varit inblandade i projektet, till exempel Comfort-företaget Högbergs Rör vars uppdrag var projektering och produktion av rörinstallationer. Företaget finns i Borås men var trots avståndet bäst lämpade för jobbet.

– Vi fick nog uppdraget för att vi är bra på sådana här typer av jobb och vi har väldigt många referensjobb med liknande hus. Vi har tidigare gjort andra stora lagerlokaler som liknar Rustas. Det har varit ett ganska stort jobb för vår del, säger Örjan Dalemyr, projektledare Högbergs Rör.

Projektet har varit omfattande och den totala byggkostnaden landade på 350-400 miljoner kronor. Rusta har sedan tidigare lager i småländska Nässjö och Landsbro, men verksamheten där läggs nu ned i samband med att det nya centrallagret står redo.

Från Högbergs Rör är det två stycken rörläggare som har jobbat heltid med det omfattande projektet. Under en tid fick de utöka personalstyrkan med tre anställda.

– Det är väldigt kul att göra sådana här typer av jobb med mycket prestige. I efterhand har jag förstått att det var en del konkurrens, säger Örjan Dalemyr.

Comfort finns över hela landet.