Kopiera länk

PrivatTips & Råd

7 tips för att välja rätt badrumsskåp

Att ha en snygg och praktisk förvaring i badrummet är viktigt. Här är 7 tips för att du ska få den inredning och de funktioner som passar dig bäst.

  1. Handdukar, skönhetsprodukter och hårvård. Listan på vad som egentligen ska förvaras i badrummet kan göras lång. Börja med att tänka efter vad du faktiskt behöver ha i badrummet.
  2. Små badrum innebär ofta en större utmaning när det gäller förvaring. Men i dag finns det en hel del smarta lösningar att välja bland som till exempel spegelskåp och tvättställspaket med lådor under handfatet.
  3. Utnyttja utrymmet ovanför toaletten. Ett ställe som många glömmer bort.
  4. Badrummet ska givetvis inredas smart – men också snyggt. Om du till exempel köper en kommod så är det stilrent att matcha fronten på luckan eller lådorna med ett annat skåp i badrummet.
  5. Kom ihåg beslagen. Även om beslagen kan vara i olika storlekar så är det snyggt att matcha även dem.
  6. Tänk på belysningen. Olika belysningslösningar och ljudsystem som kan monteras i skåp och lådor gör att badrummet blir extra lyxigt.
  7. Välj rätt skåpdjup. Det är en av de allra viktigaste sakerna när du ska välja skåp. Om du ska förvara handdukar krävs ett större djup. En annan sak som är lätt att missa är att alla spegelskåp inte är anpassade för ytan ovanför handfatet. I så fall riskerar du att slå huvudet i skåpet när du har tvättat ansiktet vid handfatet.

Utvalda produkter