Kopiera länk

FöretagLokaler & Fastigheter

Ventilationssystem med avfuktare håller torrt i nytt ridhus

COMFORT LINDESBERGS VVS – NORSLUNDS RIDHUS. Norslunds ridhus är ett nytt kommunalt ridhus i utkanten av Lindesberg. En stomme av limträ och ett ventilationssystem med inbyggd avfuktare ska hålla luften torr och en konstant temperatur på 13 grader. Comfort-medlemmen Lindesbergs VVS har haft totalentreprenaden inom VS.

Med en bredd på 24 meter och en längd på 84 meter står det nya ridhuset i nordvästra utkanten av Lindesberg färdigt för att ta emot ridelever och anordna tävlingar på nationell nivå. Huset är delvis två våningar högt där undervåningen består av ridbana med läktare, omklädningsrum och personalutrymmen. På övervåningen ligger cafeteria och fläktrum. Lindesbergs VVS har ansvarat för all VS-installation, inklusive bevattningssystem för ridbanan och UC för fjärrvärme. Beställare är Lindesbergs kommun och entreprenör är MA Bygg.

-          Februari 2017 startade arbetet med plattan och installation av golvvärme. När stommen var rest kom vi tillbaka för att göra resterande jobb – tappvatten till övervåning, spillvatten och värme plus radiatorer på övervåningen. I början av 2019 var ridhuset färdigt för invigning. Sammantaget hade vi två montörer i arbete berättar Andreas Resare som projektledde arbetet för Lindesbergs räkning.

En stor del av uppdraget var att projektera för att hitta bästa sättet att hålla luften torr och med en konstant temperatur på 13 grader inne i ridhuset. Eftersom ridbanan bevattnas med jämna mellanrum måste ventilationen se till att luftkvaliteten är bra och motverka mögel och rost.

-          Att byggstommen är gjord av limträ gör det svårare för rost att få fäste. För vår del handlade det om att koppla bevattningssystemet i taket till ventilationen. Den har en egen avfuktningsfunktion och drivs av ett batteri. Det går åt mycket effekt eftersom hallen är stor och värms upp av luften, avslutar Andreas Resare.

Läs mer om Lindesbergs VVS

Så fungerar Comfort-kedjan