Kopiera länk

PrivatTips & Råd

Så vet du om du ska välja klinker eller våtrumsmatta

Klinker eller våtrumsmatta? Det är ett av många val som du måste ta ställning till när du ska renovera badrummet. Vi listar för- och nackdelar.

Utbudet av klinker har vuxit enormt de senaste åren och efterfrågan är stor. Klinker finns i en mängd olika utföranden och kan bidra till en fräsch och lättskött badrumsmiljö.

Tillverkarna av våtrumsmatta har inte lika mycket att erbjuda när det gäller färg, form och design som klinkerleverantörerna. Det kan också vara en anledning till att fler väljer klinker framför våtrumsmatta.

– Många tycker att klinker är ett ”snyggare” alternativ. Det stora utbudet gör att man kan skapa ett unikt och personligt badrum, säger Angelica Lindström, badrumsansvarig på Wiiks Rör.

Och tillägger:

– Det ger ett mer exklusivt intryck om det ligger klinker på golvet vilket också ger ett större värde på fastigheten.

Om du ska renovera ditt badrum, och dessutom vill ha en designgolvbrunn som sitter nära väggen, ska du välja klinker. Vissa av brunnarna är nämligen inte godkända för matta.

Att renovera badrummet är givetvis en kostnadsfråga. Det handlar om hur du bäst ska fördela budgeten mellan möbler, golv och väggar.

– Det finns ett mycket större utbud av klinker än våtrumsmattor, men det är billigare att lägga in en våtrumsmatta och då kan man ju även avstå från golvvärme. Det tycker jag inte att man ska göra om man lägger klinker, säger Angelica Lindström.

Comfort finns över hela landet – hitta ett företag nära dig!

Utvalda produkter