Kopiera länk

FöretagBostäder

Lokalt samarbete bakom nytt kvarter

COMFORT CARL-PHILIPS VVS – STADSKAJEN. Comfort-medlemmen Carl-Philips VVS och fyra andra lokala företag bildade en installationsgrupp för att tävla om uppdraget att vara med och bygga ett helt nytt kvarter i centrala Landskrona.

På Södra Långgatan i centrala Landskrona har en gammal färjeterminal rivits och istället har ett helt nytt kvarter byggts som rymmer 45 bostadsrätter och ett hotell med 125 rum, spa, gym och ett poolområde. Byggherre är Peab som egentligen ville ha ett enda företag och kontaktperson för all installation.

– Lösningen var att GC-gruppen, som är en stor lokal elfirma i Landskrona, tog den rollen samtidigt som man bildade en installationsgrupp där vi ingick tillsammans med tre andra företag. Totalt var vi fem företag i gruppen – VS, el, vent, styr och sprinkler. Två av företagen är från Landskrona och de andra från trakten. Så man kan verkligen säga att det är en lokal kompetens bakom projektet, berättar Stefan Nilsson, VD på Carl-Philips VVS.

Projekteringen startade november 2016. Ritningar togs fram och i februari året därpå började bygget. De första bostadsrättsköparna började flytta in i mitten av juni 2018.

– Det har varit kort om tid, men vädret har varit på vår sida. Upp mot 150 hantverkare har varit igång samtidigt och vi har haft 10 montörer igång som allra mest. Med bostadsrätterna har det varit traditionellt VS-arbete. Med hotellet var det lite annorlunda i och med poolområdet. Vi byggde inte poolen, men vi såg till att den fick vatten och värme och att den fylldes, avslutar Stefan Nilsson.

1800 certifierade montörer – det här är Comfortkedjan

Bild: Mäklarhuset