Se ditt lokala utbud

Kopiera länk

FöretagIndustri

En kylig VS-installation - Lejonet och björnen

COMFORT ADERBYS RÖR När Lejonet & Björnen skulle bygga en ny glassfabrik fick Comfort-medlemmen Aderbys Rör totalentreprenaden på VS-installationerna. Erfarenheten från liknande projekt var en stor fördel.

Svenskarna äter näst mest glass i Europa med 12 liter per år och person. En av de mer kända glasstillverkarna är Lejonet och Björnen från Göteborg. När det var dags att bygga en ny fabrik i Frölunda fick Aderbys Rör i Kungsbacka totalentreprenaden på allt VS-arbete. Beställare var Serneke Bygg.

– Vi har gjort flera jobb tidigare för den här typen av byggnader där man tillverkar livsmedel, bland annat Santa Maria och olika tårtfabriker. Så vi vet vad som krävs med tanke på alla hygienkrav, berättar Anders Molander, VD för Aderbys.

Projekteringen satte igång i oktober 2016 och byggstarten var i februari 2017. Bottenplattan var på 1500 kvadratmeter och försågs med golvvärme. Nedervåningen rymmer produktionsytor, omklädningsrum, kyllager och kontor. På övervåningen finns kontor och ventilationsaggregat. I november 2017 stod fabriken klar och cirka tre montörer från Aderbys Rör har varit inblandade. Mycket av materialet som installerats är anpassat efter de hygienkrav som finns för en fabrik som tillverkar livsmedel.

– Vi har till exempel använt förkromade rostfria rör överallt. Rännorna i golvet är rostfria de också. Sedan gäller det att bygga på ett sätt så att det är lätt att städa och tvätta alla ytor, förtydligar Anders Molander.

Besök Aderbys Rör, för mer information och kontaktvägar

Inom samma område

Företag
Lokaler & Fastigheter

Ny slöjdsal i Sikfors efter brand

COMFORT RÖR CITY LULEÅ – I UR OCH SKUR FORSEN. Efter en brand vid skolstarten i augusti 2017 stod eleverna på friskolan I Ur och Skur Forsen utan slöjdsal. Comfort-medlemmen Rör City Luleå var med och installerade all VS vid återuppbyggnaden.

Företag
Lokaler & Fastigheter

Resecentrum navet i Gamlestadens utveckling

COMFORT HÖGBERGS RÖR – GAMLESTADEN. I Gamlestaden i Göteborg byggs det för fullt. Bland annat är ett nytt resecentrum för Västtrafik färdigt och invigt. Comfort-medlemmen Högbergs Rör har i en totalentreprenad installerat all VS.