Kopiera länk

FöretagIndustri

En kylig VS-installation - Lejonet och björnen

COMFORT ADERBYS RÖR När Lejonet & Björnen skulle bygga en ny glassfabrik fick Comfort-medlemmen Aderbys Rör totalentreprenaden på VS-installationerna. Erfarenheten från liknande projekt var en stor fördel.

Svenskarna äter näst mest glass i Europa med 12 liter per år och person. En av de mer kända glasstillverkarna är Lejonet och Björnen från Göteborg. När det var dags att bygga en ny fabrik i Frölunda fick Aderbys Rör i Kungsbacka totalentreprenaden på allt VS-arbete. Beställare var Serneke Bygg.

– Vi har gjort flera jobb tidigare för den här typen av byggnader där man tillverkar livsmedel, bland annat Santa Maria och olika tårtfabriker. Så vi vet vad som krävs med tanke på alla hygienkrav, berättar Anders Molander, VD för Aderbys.

Projekteringen satte igång i oktober 2016 och byggstarten var i februari 2017. Bottenplattan var på 1500 kvadratmeter och försågs med golvvärme. Nedervåningen rymmer produktionsytor, omklädningsrum, kyllager och kontor. På övervåningen finns kontor och ventilationsaggregat. I november 2017 stod fabriken klar och cirka tre montörer från Aderbys Rör har varit inblandade. Mycket av materialet som installerats är anpassat efter de hygienkrav som finns för en fabrik som tillverkar livsmedel.

– Vi har till exempel använt förkromade rostfria rör överallt. Rännorna i golvet är rostfria de också. Sedan gäller det att bygga på ett sätt så att det är lätt att städa och tvätta alla ytor, förtydligar Anders Molander.

Besök Aderbys Rör, för mer information och kontaktvägar

Inom samma område

 • Företag
 • Lokaler & Fastigheter

Ny slöjdsal i Sikfors efter brand

COMFORT RÖR CITY LULEÅ – I UR OCH SKUR FORSEN. Efter en brand vid skolstarten i augusti 2017 stod eleverna på friskolan I Ur och Skur Forsen utan slöjdsal. Comfort-medlemmen Rör City Luleå var med och installerade all VS vid återuppbyggnaden.

 • Företag
 • Lokaler & Fastigheter

Resecentrum navet i Gamlestadens utveckling

COMFORT HÖGBERGS RÖR – GAMLESTADEN. I Gamlestaden i Göteborg byggs det för fullt. Bland annat är ett nytt resecentrum för Västtrafik färdigt och invigt. Comfort-medlemmen Högbergs Rör har i en totalentreprenad installerat all VS.

 • Företag
 • Lokaler & Fastigheter

K-märkta skola i Stockholm fick nytt VS-system

COMFORT RHODINS RÖR – MANILLASKOLAN. Manillaskolan i Stockholm är från mitten av 1800-talet och K-märkt. Trästommar, metertjocka valv och golv som inte fick tas upp innebar utmaningar för Comfort-medlemmen Rhodins Rör.

 • Företag
 • Lokaler & Fastigheter

VS-installation bland medeltida dokument

COMFORT OPPUNDA VVS – RIKSARKIVET. När Comfort-medlemmen Oppunda VVS installerade värme, ventilation, avlopp och kyla på Riksarkivet i Stockholm gällde det att ta hänsyn till den känsliga miljön, både till innehåll och utseende.

 • Företag
 • Lokaler & Fastigheter

Nytt kulvertsystem till sagoslott

COMFORT MÄHLQVIST RÖR – BOO SLOTT. Boo slott ligger i Hallsbergs kommun, byggdes i slutet av 1800-talet och påminner med sin nygotiska stil om ett sagoslott. Våren 2017 gjordes ett stort arbete med nya kulvertar. Comfort-medlemmen Mählqvist Rör var den som utförde arbetet.

 • Företag
 • Lokaler & Fastigheter

Smart renovering av Sveriges första äventyrsbad

COMFORT HÖGBERGS RÖR – STADSPARKSBADET. När budgeten var stram och renoveringsbehovet stort krävdes det smarta ekonomiska lösningar från Comfort-medlemmen Högbergs Rörs sida för att upprustningen av Stadsparksbadet i Borås skulle kunna genomföras.