Kopiera länk

PrivatInspiration & trender

Våtrumstapet i badrummet – nya heta trenden

Kakel och klinker i all ära, men nu är våtrumstapeter hetare än på länge. Badrummet får en mjukare känsla i kontrast till det hårda kaklet och ser ombonat ut. Och dessutom är tapeter både billigt och enkelt att montera.

Kakelklädda och kala väggar har varit populärt i våra badrum genom hela 2000-talet. Men nu har en gammal klassiker börjat dyka upp igen – i en modernare tappning. – Sedan två år tillbaka har vi märkt av ett ökat intresse för våtrumstapeter. Jag tror att det beror på att det finns fler alternativ att välja mellan på marknaden, säger Christel Kannerling, butiksansvarig på Comfort Ohlssons Rör i Ljungby.

Ny teknik och nedtonade färger

Det är alltså inte 70-talets populära plastmattor och plastiga tapeter som återvänder till badrummet. Tekniken har förfinats och de starka färgerna har bytts ut mot mer nedtonade alternativ.

– Just nu är det populärt med betongfärger och enfärgade väggar i grått, svart eller vitt. Det är även många som gillar kombinationen av våtrumstapet och kakel, säger Christel Kannerling.

Billigare lösning

Förutom att våtrumstapeter idag går att hitta i alla möjliga färger och utföranden har de ytterligare en fördel: det är nämligen lite billigare med tapeter än kakel.

– Det är delvis enklare att montera våtrumstapeter vilket förkortar renoveringstiden, säger Christel Kannerling.

Bättre kvalitet

Kvaliteten på dagens material är dessutom mycket hårdare, vilket innebär att våtrumstapeter håller längre än för 40 år sedan. Det är inte heller alla väggar eller golv som klarar av att bära en kakelvägg eller klinkerplattor.

– Men oavsett om du väljer kakel, klinkers eller våtrumstapeter hjälper vi dig att skapa ditt drömbadrum. Vi har engagerad, välutbildad och certifierad personal, produkter från de största leverantörerna, säger Christel Kannerling.

Bilden visar Tarkett Aquarelle på väggar och golv. Här finns fler produktval.

Utvalda produkter