Kopiera länk

Månadens Comfortör

Februari 2021 - Farahmand Mohammad, lärling hos Wiiks Rör i Storvik

“En superkille! Farahmand flydde till Sverige för 4 år sedan. Helt utan föräldrar. Han är idag 21 år. Han började hos oss med praktik från skolan. En ny situation för företaget. Han har växt in i rollen och går nu som lärling hos oss. Idag nästan ”slåss” de ordinarie montörerna för att få ha med Farahmand på jobben. Han pratar nästan helt ren svenska, alltid glad, alltid hjälpsam. Dukar och dukar av matbordet när alla äter lunch. Bara en sådan sak. Kallar oss på firman för hans familj. Ett föredöme för kedjan!”

Farahmand Mohammad har varit lärling hos Wiiks Rör i Storvik i Gästrikland sedan augusti 2019 och kommer inom det närmsta året kliva in i rollen som montör. Han blev nominerad av Lisa Wiik, som driver bolaget tillsammans med sin syster Lena. När vi ringer upp honom sitter han i bilen tillsammans med kollegan Daniel Irbing.  

Grattis till utmärkelsen Månadens Comfortör i februari, hur känns det?

– Tack! Det känns jätteroligt! Jag blev väldigt glad när jag fick reda på att jag hade vunnit.  

Hur är det att gå som lärling hos Wiiks Rör?

– Jag trivs oerhört bra och tycker om mina chefer och kollegor. De är som en familj för mig. Vi skämtar mycket och har kul tillsammans.

– Farahmand är både duktig och hjälpsam. Den bästa lärling jag någonsin haft, inflikar Daniel.  

Vad ser du fram emot under 2021?

– Förhoppningsvis kommer jag att ta körkort snart. Jag har klarat teoriprovet så nu är det bara uppkörningen kvar. Jag ser också fram emot att fortsätta hjälpa till med fotbollen i Torsåker. Jag kan själv inte spela längre på grund av en skada, men jag är med vid träningar och matcher i rollen som materialare. Det känns som att 2021 blir ett bra år, jag ser positivt på det.