Kopiera länk

FöretagVärme & Energi

Golvvärme och bergvärme vid havet

COMFORT STRÖMSTADS VÄRME & SANITET. Under mark ligger ett stort gemensamt garage och under garaget går borrhål ner för att hämta värme från berget. Ovanför mark har de tre fristående husen öppen yta emellan sig.

De tre husen ligger med utsikt mot havet. Tidigare låg här konservfabrikens kontor, men nu är det rivet och ersatt med spektakulära lägenheter ”i bästa läge” som mäklaren skulle uttryckt det.

– Från de översta våningarna ser man till Koster, lägger Martin Karnström till. Han jobbar som arbetsledare på Strömstads Värme & Sanitet och ledde projektet från start till mål. Företaget var underentreprenörer åt Erlandsson bygg och ansvarade för allt rörläggeri.

– Vi har haft 2-3 rörläggare här och lagt ner ungefär 3000 timmar.

Under mark ligger ett stort gemensamt garage och under garaget går borrhål ner för att hämta värme från berget. Ovanför mark har de tre fristående husen öppen yta emellan sig. Att lägenheterna är av det mer exklusiva slaget visar inte bara läget och balkongerna som vetter mot havet. Även insidan är påkostad.

– Varje lägenhet har golvvärme, i hela lägenheten. Därför var det extra noggrant att betongvalvet var helt jämnt. Det ställde också krav på logistiken. Först när lägenheten var helt färdig kunde vi lägga in golvvärme på plåtar i spårad cellplast. Annars hade det mest blivit takvärme för de som bor under.

Här ligger ditt närmaste Comfortföretag