Kopiera länk

PrivatTips & Råd

10 växter som gör badrummet mer levande

Har du svårt att få växterna att överleva i badrummet? Då kan du testa någon av dessa 10 växter som trivs även på de mörkaste platser.

Dags att renovera om badrummet? Comfort erbjuder unika paketlösningar – och finns i hela landet!

1. Fredskalla

Glömmer du ofta bort att vattna dina växter? Då kan fredskallan vara ett alternativ för dig. Förutom att den är lättskött kan den även blomma med vita blommor i mörkare rum – med andra ord är den perfekt för badrummet.

2. Filodendron

Filodendron har mörkgröna och större blad som trivs bra i ett dunkelt rum. Den är dock inte riktigt lika lättskött som fredskallan eftersom växten måste ansas för att förhindra att det bara blir långa stjälkar utan blad.

3. Prickblad

Prickblad tillhör ett släkte tropiska växter och mår allra bäst om den får växa och frodas i ett rum utan fönster. Blomman ska alltså inte stå i direkt solljus för att producera nya, fina blad.

4. Kalatea

Om du vill ha en växt som inte bara är traditionellt grön så är kalatea ett bra alternativ – bladen är mönstrade i rosa, vitt och gult. Den här blomman passar bra om du har ett badrum med något litet ljusinsläpp.

5. Drakblodsplanta

Drakblodsplantan – eller dracena – är en krukväxt som har taggiga blad med röd kontur. Direkt solljus är skadligt för den här gröna växten så den passar utmärkt i badrum.

6. Bromelia

Här är plantan som älskar fuktiga miljöer och behöver bara en självlysande lampa för att överleva – alltså den ultimata växten för badrummet.

7. Svärmorstunga

Svärmorstungan är en väldigt populär krukväxt, antagligen för att den är så otroligt lättskött. Ljus kan hjälpa den att växa men den tål också mörker, det viktigaste är att inte vattna den för mycket.

8. Ampellilja

Om du brukar glömma att vattna dina blommor är ampelliljan ett bra val – den behöver nämligen inte mycket uppmärksamhet för att leva och frodas. Med sina snirkliga blad passar den bra att hänga från en badrumshylla.

9. Aspidistra

Läderartade blad och låga krav på vatten, sol och temperatur beskriver aspidistran – eller ungkarlsblomma – bäst.

10. Silverkalla

Silverkallan är en av de absolut mest hållbara krukväxterna. Den trivs bra i svagt ljus och är en planta som är perfekt för dig som inte har gröna fingrar. Har du ett mörkt badrum utan ljusinsläpp så är den här växten ett bra sätt att göra omgivningen lite mer levande.

Dags att renovera om badrummet? Comfort erbjuder unika paketlösningar – och finns i hela landet!