Kopiera länk

FöretagLokaler & Fastigheter

Så fick VVS-företaget uppdraget vid bygget av Gavlehov Arena

Så lyckades det lokala VVS-företaget få uppdraget vid det stora bygget av en multisportarena i Gävle. "Vi valde Gävle Rörteam tack vare deras kvalité, arbetsutförande och kapacitet. Det är ett bra företag", säger Tommy Rickardt, byggplatschef på Byggtec Gävleborg AB."

I arenabyn Gavlehov i Gävle utövas i dag en mängd idrotter i de arenor och hallar som redan finns på plats. Nu förstärks området ytterligare med den nya kombinerade friidrotts- och multisportarenan, som ska stå klar i mars 2017. Bakom bygget står Byggtec Gävleborg AB och som underentreprenör ansvarar Gävle Rörteam för samtliga VVS-installationer.

”Vi har duktiga arbetsledare och montörer”

Gävle Rörteam ansvarar mer specifikt för att projektera och installera värmesystem, tappvattensystem, kylarsystem, avlopp och sprinklersystem.

– Vi tog hem den här ordern tack vare företagets samlade erfarenhet av att kunna driva sådana här projekt. Vi har duktiga arbetsledare och montörer, säger Jörgen Engström, delägare Gävle Rörteam.

Gävle Rörteam har stått inför en utmaning med projektet. Hela byggnationen är en miljöbyggnad i klassificeringen silver, vilket innebär stora krav på att bygget utförs enligt vissa miljökriterier.

– Vi lever upp till kraven genom att exempelvis samköra leveranserna, använda miljövänliga material och stora rörrullar, säger Magnus Brink, projektledare Gävle Rörteam.

”Löser alla problem på plats”

Magnus Brink är mycket nöjd med samarbetet mellan dem och Byggtec Gävleborg AB, som ansvarar för byggnationen.

– Vi har en nära kontakt och löser problem på plats, säger han.

– Att ha en bra sammanhållning och bra stämning på bygget, det är det primära. Då brukar allt lösa sig till slut, säger Tommy Rickardt, byggplatschef på Byggtec Gävleborg AB.

Här kan du läsa mer om Comfort, en av Sveriges ledande kedjor inom badrum och VVS.