Se ditt lokala utbud

Kopiera länk

Reportage & guider

Tvättstugan - ett rent nöje

Gunilla Anderssons tvättstuga i Ljungby har förvandlats från ett tråkigt och svårjobbat utrymme till ett snyggt och funktionellt rum. – Nu behöver jag inte längre stänga dörren när vi har gäster, säger hon.

Gunilla Andersson är en av allt fler som väljer att satsa på sin tvättstuga. – Jag lägger mycket tid på att tvätta kläder och stryka och därför finns det all anledning att göra tvättstugan till ett praktiskt och trivsamt rum, säger hon.

Att tvättstugan dessutom ligger innanför hallen där alla passerar har varit ytterligare en anledning. – Det är roligt att renovera, men det är samtidigt svårt då det finns så många olika val i dag jämfört med när vi flyttade in för över 20 år sedan, säger hon.

Hon och hennes man kontaktade därför Comfortföretaget Ohlssons Rör i Ljungby som tidigare har hjälpt dem att renovera badrummet.

På önskelistan stod bland annat gott om förvaringsutrymme, plats att hänga tvätt och stryka och avlastningsytor. Valet föll på Vedums tvättstugepaket där hon förutom smarta lösningar även kunde välja luckor och färg som gick i stil och ton med övriga huset. – Genom att placera tvättmaskin och tumlare bredvid varandra har jag fått en större bänkyta. En annan skillnad är att både strykbräda och tvättlinor är utfällbara och kan gömmas undan när de inte används. Dessutom har vi fått en större dusch, säger hon.

Christel Kannerling, butiksansvarig på Ohlssons Rör, gjorde ritningen till den nya tvättstugan. – Utmaningen var att få den både snygg och praktiskt. Till skillnad från ett badrum finns det inte lika många detaljer att bolla med. Vedums tvättstugepaket har gjort det mycket lättare att visa kunden hur resultatet blir samtidigt som man kan göra något som blir mer som en möbel än en tråkig plåtzink.

Gunilla Andersson är mycket nöjd med den nya tvättstugan. – Även om det är en tvättstuga är det viktigt att ha ordning och kunna gömma undan handdukar och tvätt. Att den också är funktionell och snygg gör ju arbetet där så mycket roligare.

5 tips när du ska renovera tvättstugan

  • Se till att ha gott om förvaringsutrymme, exempelvis korgar och backar.
  • Var generös med avlastningsytor.
  • Bra ventilation som ventilerar ut fuktig luft.
  • Ho nära torktumlaren.
  • Plats att hänga tvätt.

Tips & råd

Privat
Inspiration & trender
Tips & Råd

Därför ska du välja en vägghängd toalett

Toaletten hamnar ofta lite i skymundan när det kommer till badrumsrenovering. Om installatören inte föreslår en vägghängd toalett är det många som inte ens överväger tanken – förrän badrummet är klart och det är för sent att ändra sig. Här är 3 skäl att välja vägghängt.

Tips & Råd

Välja rätt blandare

Genom att byta ut din gamla tvättställsblandare kan du sänka både energikostnaderna och ge ditt badrum ett litet och personligt lyft. Här är 8 saker som är särskilt bra att tänka på när du väljer ny blandare till badrummet.