Kopiera länk

Månadens Comfortör

Mars 2021 - Fredrik Jarding, markansvarig på Rörbåten

“Fantastiskt lojal och engagerad och lyfter sina medarbetare med sin energi och arbetsmoral på högsta nivå.” Så löd motiveringen när Fredrik Jarding från Rörbåten blev utsedd till Månadens Comfortör i mars.

Fredrik Jarding har arbetat som markansvarig på Rörbåten i Vendelsö i sju år. Innan dess drev han eget i 17 år. Han blev nominerad av Björn Palmqvist, Rörbåtens vd. När vi ringer upp honom befinner han sig på Nämdö, som är en ö långt ut i Stockholms skärgård.

Grattis till utmärkelsen Månadens Comfortör i mars! Hur känns det?

– Jag blev jätteglad när jag fick veta att jag hade vunnit. Men sedan har jag inte hunnit reflektera så mycket mer över det. Det är högsäsong för oss nu och vi jobbar på för fullt ute på öarna för att fixa till våra kunders hus inför semestersäsongen.

Vad gör du för att lyfta dina medarbetare?

– Jag ger både ris och ros. Har jag gett ris ser jag alltid till att ge lite mer ros nästa gång de gör något bra. Det är viktigt att både pusha och peppa. Vi är som en familj här på företaget.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

– Jag gillar allt med mitt jobb! Jag är glad varje morgon jag åker hit och trivs jättebra med mina medarbetare. Det är också fantastiskt att få vistas i vackra skärgårdsmiljöer. Det händer såklart även att vi gör jobb inne i stan, men det tycker jag också är kul. Jag tar mig an alla uppdrag som går att göra med en grävmaskin, vilket kan vara allt från att lägga rör på utsidan av ett hus till att gräva en pool eller göra en parkering.

Vad ser du fram emot under 2021?

– Nästa vinter när jag får åka skidor igen! Jag älskar vintern och är i Åre eller Vemdalen minst ett par veckor varje år.