Kopiera länk

FöretagLokaler & Fastigheter

En ombyggnad som krävde fingertoppskänsla

COMFORT FALKENBERGS RÖR – VARBERGS RÅDHUS. Rådhuset i Varberg stod klart 1865 och är med sitt gula tegel ett välbekant inslag i stadsbilden. Varsamma händer och ett kreativt sinne krävdes vid ombyggnaden.

– Jag kan tänka mig att Skanska anlitade oss för ventilationsarbetena eftersom vi jobbat med en annan känd byggnad med stort kulturellt värde i Varberg, nämligen Varbergs fästning, berättar Michael Nilsson, avdelningschef för Ventilation & Service på Falkenbergs Rör som är den Comfort-medlem som anlitades för jobbet.

– Dessutom var det partnering som samarbetsform, och det är ju inte alla som fixar det.

Arbetet med ventilationen för rådhuset startade 2015 och har inneburit 1700 timmars jobb fördelade på två montörer. Slutresultatet, det ”nya” rådhuset, kommer att inhysa en restaurang på bottenvåningen, kontorsrum på första planet och kontorslandskap på det översta.

– Vi fick göra en mängd anpassningar och hitta nya lösningar mot dem vi är vana vid. Fläktrummet är ett bra exempel. Vanligtvis bygger man ett fläktrum på bredden, men här gick inte det på grund av kulturskyddet. Det ledde till att fläktrummets golvyta bara är 26 kvadratmeter och av dem tar installationerna upp drygt 21 kvadratmeter. Man kan lugnt säga att vi har utnyttjat höjden för att få in all teknik, avslutar Michael Nilsson.

1 800 certifierade montörer – läs mer om Comfortkedjan

Foto: Marie Hidvi