Kopiera länk

Månadens Comfortör

April 2021 - Mattias Eek, ägare/VD på Värme och Sanitet Agne Plamér

”Alltid glad och positiv, en go kille helt enkelt, som gjort och gör ett fantastiskt jobb i sitt företag”. Så löd motiveringen när Mattias Eek från Värme och Sanitet Agne Palmér blev utsedd till Månadens Comfortör i april.

Mattias Eek har arbetat för Värme och Sanitet Agne Plamér i Vimmerby i 23 år. Sedan 2015 är han företagets ägare/vd. Det var Eva Fleetwood- Karlsson, Rör-Karlssons vd, som nominerade honom till Månadens Comfortör.

Grattis till utmärkelsen Månadens Comfortör i april! Hur känns det?

– Tack, jag känner mig både glad och överraskad. Det hade jag absolut inte räknat med.

Berätta om ditt bolag!

– Företaget startades av Agne Palmér 1963 och det var hans son Jan-Erik som anställde mig 1998. För fem år sedan tog jag över företaget efter min styvfar Greger, som då hade drivit firman sedan år 2000.

Vilken typ av projekt arbetar ni med?

– Vi jobbar väldigt brett och har allt från privatpersoner till byggbolag och industrier som våra kunder. Det är bredden som är vår styrka.

Hur har företaget utvecklats sedan du tog över som vd?

– Vi har gått från 10 till 14 medarbetare, och vi har även flyttat till en tre gånger så stor fastighet. Det går extremt bra för oss, vilket nog har både med tur och skicklighet att göra.

Vad fick dig att välja den här yrkesbanan?

– Redan som liten fick jag följa med min styvfar ut i bilen när han hade jour, vilket jag tyckte var jättekul. När jag började skolan bestämde jag mig för att jag skulle bli rörmokare, och det beslutet har jag aldrig ångrat.

Hur sprider du god stämning på jobbet?

– Jag brukar alltid hälsa mina anställda välkomna på morgonen och säga att jag hoppas att det här kommer att vara en av deras bästa dagar någonsin. Det är ju inte säkert att det blir så, men förutsättningarna finns där i början av varje dag.

Vad gör du för att lyfta dina medarbetare?

– Vi brukar köra en gemensam fredagsfrukost varje vecka, och vi ser till att ha roligt tillsammans.