Kopiera länk

FöretagLokaler & Fastigheter

Vinkeltätt i nybyggd skola

COMFORT ADERBYS RÖR – GREVEGÅRDSSKOLAN. I Västra Frölunda har Aderbys Rör gjort samtliga rörinstallationer till Grevegårdsskolan. Byggnadernas form ställde montörerna inför en hel del utmaningar.

Grevegårdsskolan är en nybyggd grundskola med verksamhet från F-klass upp till nionde klass. Skolan är på drygt 10 000 kvadratmeter där huvudbyggnaden utgörs av tre stycken sexkantiga hus, så kallade hexagoner. I uppdraget ingick även gymnastikhall, omklädningsrum, en matsal och ett storkök.

– Byggnaderna ställde speciella krav. Det är många vinklar och vrår och inga rörstråk är raka. Visst finns det rördelar med färdiga vinklar, men de flesta rören var vi tvungna att bocka till själva, berättar Markus Wihlborg projektledare på Comfort-medlemmen Aderbys Rör.

– Sammanlagt var det ett par tusen meter rör, så det blev en hel del bockning och passning.

I entreprenaden, som startade sommaren 2016, ingick allt arbete med avlopp, värme och vatten. Sett över tid har två rörmokare arbetat sammanlagt 5000 timmar. Ibland har det varit fyra rörmokare på plats. Tuve Bygg heter byggfirman som anlitade Aderbys Rör.

– Vi har jobbat med dem tidigare, bland annat med en annan skola, Landamäreskolan i Biskopsgården. Den skolan ser ut som ett S, så man kan väl säga att vi är vana att dra rör i byggnader som skiljer sig lite från andra, avslutar Markus Wihlborg.

Foto: Tuve Bygg

1 800 certifierade montörer – läs mer om Comfort