Kopiera länk

FöretagBostäder

En klassisk villa ömsar skinn

COMFORT CARL-PHILIPS VVS – SKEPPSREDARVILLAN LANDSKRONA. När en klassisk villa i Landskrona med utsikt över Öresund görs om till bostadsrätter är det ett och annat ögonbryn som höjs. En stor anledning till det är tillbyggnaden. Arbetet invändigt pågår för fullt och Comfort-medlemmen Carl-Philips VVS har i en utförandeentreprenad ansvaret för VS-installationerna.

Skeppsredarvillan i Landskrona är en imponerande byggnad med utsikt över Öregrund. Det är också en väldigt nedgången byggnad. Den uppfördes 1917 och är ritad av Yngve Herrström. Det har länge funnits planer på att göra om villan till bostadsrätter, men processen har varit lång – bland annat beroende på byggnadens historiska värde. Lagom till villans 100-årsjubileum fick de nya ägarna till slut grönt ljus för den omfattande renoveringen och planerna för sex bostadsrätter gjordes upp. Ekblads är byggfirman som håller i ombyggnaden och Carl-Philips VVS ansvarar i en utförandeentreprenad för att förse lägenheterna med vatten, värme och avlopp.

-          Det är ett spännande projekt. Skeppsredarvillan är den mest omskrivna byggnaden i Landskrona. Och det är inte bara en ombyggnad utan även en tillbyggnad berättar Stefan Nilsson, VD på Carl-Philips VVS.

Tillbyggnaden har skapat en del höjda ögonbryn eftersom den skiljer sig markant mot den befintliga villan. Det ursprungliga materialet är sten medan tillbyggnaden, som är ritad av den lokala arkitektfirman Bengt Husritare, är av rostigt stål. Oktober 2019 började arbetet invändigt för Carl-Philips som har en till två montörer plus en arbetsledare på plats.  Första inflyttning beräknas till våren.

-          Villan är helt utriven inuti. Det är bara de bärande väggarna som står kvar. Tanken var att dra allt avlopp och vatten i golvet, men när vi rev såg vi att det inte gick. Bjälklaget var för tunt och det låg järnvägsräls istället för balkar och pelare. Vi har därför fått lägga all installation i taket på våningen under avslutar Stefan Nilsson.

För mer detaljerad information kring projektet Skeppsredarvillan kontakta Comfort Carl-Philips VVS.