Kopiera länk

Inspiration & trender

Vedum tipsar: 5 inredningstips för det lilla badrummet

Med genomtänkt förvaring och smarta detaljer kan ett litet badrum bli både rymligt och praktiskt, men det gäller att tänka till. Här listar Vedums designansvarig Jenny Andersson sina bästa tips på hur du får badrummet att kännas större – utan att tumma på vare sig funktion eller stil. Dessutom presenterar Vedum en efterlängtad nyhet – en vacker badrumsmiljö i linnebeige där genomtänkt design kompenserar för få kvadratmeter.

Att inreda ett litet badrum kan vara klurigt. Toalett, handfat, dusch och förvaring – allt ska få plats på en liten yta. Men det går att få ett litet badrum att kännas både luftigt och rymligt, utan att behöva göra avkall på vare sig funktion eller form. 

– Det gäller att tänka till en gång extra innan du sätter igång. Vilka behov har du? Planera allt in i minsta detalj, låt var sak ha sin plats och se till att ha rätt mått så det känns både praktiskt och inbjudande. Och ta gärna hjälp av någon som är expert på badrum och förvaring, säger Jenny Andersson, designansvarig på det svenska familjeföretaget Vedum Kök & Bad.

Mezzo Frame i linnebeige – efterlängtad nyhet för det lilla badrummet 

I vår presenterar Vedum en helt ny badrumsmiljö, designad med det lilla rummet i åtanke. Här får den populära badrumsserien Mezzo sällskap av den klassiska ramluckan Edit i den vackra kulören linnebeige. Kombinationen är ny för i år och framtagen för att skapa trivsel och avkoppling även på små ytor.   Även spegelskåpet Ramsen som är en nyhet för året ger det lilla badrummet såväl rymd som dold förvaring – samtidigt som det är vackert. 

På Vedum märks ett ökat intresse för just små badrumslösningar. En del kunder hör av sig för att de vill renovera gästtoaletten, en del för att de bor i mindre eller äldre lägenheter – där ett litet badrum ofta är regel snarare än undantag. Men en liten yta behöver inte sätta stopp för stora inredningsdrömmar.

– De flesta små badrum har stor potential att förbättras! Ofta behöver man inte totalrenovera för att skapa en fräsch känsla. Om badrummet är i fint skick men lite för litet kan nya förvaringslösningar göra underverk, säger Jenny Andersson. 

Jennys fem bästa inredningstips för ett litet badrum

1. Maxa förvaringen med en liten men rymlig kommod

En badrumsmöbel med utdragbara lådor är en given lösning för att få in mer förvaring i ett litet badrum. Här kan man med fördel välja ett grundare skåp där handfatet och kommoden tar upp mindre plats, utan att ge vika på funktionaliteten. Det gäller inte minst för avlånga badrum, där breda men grunda lådor ofta är det bästa sättet att maximera förvaringen.  Mezzo_Frame_630_Edit_linnebeige_02.jpeg Vedums Mezzo är en prisbelönt badrumsserie för små badrum. Serien är både generös och lättplacerad, tack vare sina breda men grunda tvättställ. I den nya miljön Mezzo Frame med den klassiska luckan Edit i linnebeige får du en tidlös och harmonisk känsla. 

2. Göm undan extra förvaring i ett spegelskåp

Att välja ett spegelskåp istället för en spegel är en trend som nu är på väg tillbaka. Speglar kan lura ögat och ge illusionen om ett större rum, samtidigt som skåpet är perfekt att gömma alla burkar och flaskor i. Se till att välja ett spegelskåp med inbyggd belysning, det blir både praktiskt och snyggt.

Mezzo_Frame_630_Edit_linnebeige_13.jpeg Spegelskåpet Ramsen ger massor av dold förvaring på liten yta. Och med dimbar belysning i både tak och botten, justerbar färgtemperatur, magnetlist och förstoringsspegel är det här även den perfekta spegeln att göra sig i ordning framför!  

3. Frigör golvyta genom att inreda på höjden

Använd väggarna och låt badrummet växa på höjden istället för att ställa saker på golvet. Toalett och tvättställ kan monteras på väggen för att frigöra golvyta. Välj ett förvaringsskåp som är högt och smalt. Det sväljer både handdukar och småsaker utan att fylla upp rummet. Hyllor är också en räddare i nöden när utrymmet är trångt. Vackra knoppar kan användas som krokar för att  hänga upp förvaringskorgar eller påsar för diverse prylar.    Mezzo_Frame_630_Edit_linnebeige_03.jpeg Matcha kommoden med ett förvaringsskåp i samma utförande och kulör, det ger en genomtänkt helhetskänsla. Här ser vi Vedums Frame Högskåp med luckan Edit i kulören linnebeige. 

4. Nyttja insidan

I ett litet badrum är det extra viktigt att var sak har sin plats, så glöm inte bort utrymmet inuti lådor och på hyllor. En skräddarsydd förvaringslösning med insatser och avdelare hjälper till att hålla ordning på småprylar som smink och hårspännen, och gör att du kan utnyttja varje centimeter till max, utan att det blir rörigt. I spegelskåpet kan smarta lösningar som magnetlister och dolda eluttag monteras för extra finess.  

Mezzo_Frame_630_Edit_linnebeige_06.jpeg Med skräddarsydd lådinredning blir det så mycket enklare att hålla ordning. Till Mezzo passar Vedums lådindelning Mynta som handen i handsken.

5. Tänk på detaljerna

Ibland finns det varken tid eller möjlighet att göra en totalrenovering. Eller så kanske det inte behövs. Då är det bra att komma ihåg att du kan komma långt med enkla och fina detaljer. Handdukar, duschdraperi, badrumsmatta och doftljus är detaljer som kan lyfta även det minsta av badrum. Sätt din personliga prägel på det! Och som ett extra plus är det hållbart att inte renovera i onödan. Mezzo_Frame_630_Edit_linnebeige_09.jpeg Att byta knoppar eller handtag på gamla skåpluckor är en detalj som kan göra stor skillnad. Vedums handtag Akleja i krom och brunt läder blir pricken över i för ett modernt och sobert badrum.