Se ditt lokala utbud

Kopiera länk

PrivatTips & Råd

6 enkla sätt att förändra ditt badrum utan att renovera

Har du tröttnat på ditt badrum? Satsa på detaljer som en ny badrumsmatta eller en personlig spegel. Med små medel kan du få ditt badrum att kännas nytt utan att kostnaden skenar i väg, tipsar stylingproffset Anne Hesselgren.

Har du tid över i helgen? Skapa en helt ny känsla i badrummet med hjälp av dessa superenkla lösningar. De kommer garanterat fräscha upp och lyfta ditt badrum – på bara några få dagar. Enligt Anne Hesselgren är det första steget att bestämma vilken stil du vill ha i badrummet: romantisk, industriell, skandinavisk – det är bara fantasin som sätter stopp.

– Välj sedan färg och material som passar till din utvalda stil. Städa badrummet och plocka bort allt onödigt som ligger framme innan du sätter igång med projektet, säger Anne Hesselgren.

Här är 6 tips på accessoarer som förstärker din stil och skapar en ny känsla i badrummet:

1. Byt ut badrumsmattan

Ett alternativ för att få golvet att se mer elegant ut, är att byta ut gamla, urtvättade mattor mot en mer fräsch variant.

– Det ger badrummet en mjukare och varmare utstrålning.

2. Ny WC-sits

Wc-stolen är kanske badrummets lättaste möbel att styla om.

– Fräscha upp wc-stolen med en ny toalettsits. Du kan lätt få en lyxigare känsla i badrummet genom att byta ut en sits i mjukplast mot en i trä eller hårdplats med mjuk stängning.

3. Detaljer i samma stil

Inför en stor renovering kan det hjälpa att se över detaljerna i badrummet, och försöka skapa en röd tråd i valet av material, färg och stil.

– Satsa på att byta ut detaljer som toalettpappersrullen, handdukarna, krokarna och tvålpumpen till samma stil eller material och det kommer göra stor skillnad!

4. Välj en spegel med personlig touch

Speglar skapar rymd och ljus i badrummet. Var inte rädd för att experimentera med dem – välj till exempel en stor spegel som blir som ett konstverk i badrummet, eller hitta flera speglar i olika storlekar som hängs på ojämna nivåer.

– Ett tips är välja en spegel med personlig touch som sticker ut och gör badrummet mer unikt.

5. Växter för en lummig miljö

Plantor och växter ger liv och färg i ett rum som ofta är inrett i bleka eller vita nyanser. Gröna växter älskar dessutom hettan i badrummet. Om du inte har ett fönster i rummet, välj en växt som inte behöver direkt dagsljus.

– Satsa på krukor eller korgar till växterna som går i samma stil som resten av badrummet.

6. Små accessoarer piffar upp

– Accessoarer som doftljus, doftpinnar, tvålpump och soptunna är avgörande för vilken känsla du vill ha i badrummet. Det viktigaste är att detaljerna följer din valda stil.

Utvalda produkter