Kopiera länk

FöretagLokaler & Fastigheter

Kungsbacka stadshus får moderna arbetsplatser

Comfort Aderbys Rör – Kungsbacka stadshus. Kungsbacka stadshus är ett av Sveriges första funkishus. 2018 påbörjades en invändig renovering för att skapa modernare arbetsplatser där ansvaret för VS-installationerna låg hos Comfort-medlemmen Aderbys Rör.

-          Syftet har varit att skapa ett öppet kontorslandskap och ett aktivitetsbaserat kontor. Projektet har gällt halva stadshuset, en yta på cirka 5 500 kvadratmeter fördelat på fyra våningar. Andra halvan var redan gjord. Vi hade totalentreprenaden för VS-arbetet på uppdrag av Flodéns bygg.

Byggstart var runt september 2018 och slutbesiktningen skedde i oktober 2019. Arbetet har skett i en partnering-entreprenad, där Aderbys Rör lämnat ett riktkostnadspris till Flodéns bygg och sedan arbetat löpande med fast arvode. Sammanlagt har två till sex montörer varit involverade i installationen av system för värme, vatten, avlopp och kyla. Befintliga UC har använts för fjärrvärme och fjärrkyla.

-          Kylsystemet är flexibelt. Beroende på hur rummen används kan man bestämma vilken nivå som kylan ska ha, avslutar Markus Wihlborg.

Kontakta Aderbys Rör om du vill veta mer om just det här projektet.