Se ditt lokala utbud

Kopiera länk

FöretagReportage & guider

Kattvikskajen

Kattvikskajen i Hudiksvall är ett av de första projekten där Comfort utför en totalentreprenad åt JSB. – Det är kul att få vara med vid byggstarten av en ny stadsdel, säger Anders Hanson, som är vd på det lokala Comfort-bolaget Bad & Energicenter.

KATTVIKSKAJEN

I ett gammalt hamnområde i Hudiksvall kommer den helt nya stadsdelen Kattvikskajen att växa fram. Flera stora projekt är idag i uppstartsfasen i området, men först ut är JSB:s nybyggnation av hyresrätter, som utförs på beställning av Hudiksvallsbostäder. Bad & Energicenter ansvarar för VS-installationerna.

– Det handlar om sammanlagt 59 lägenheter i tre huskroppar, vilket innebär att det är det största nyproduktionsprojekt som vi har jobbat med, berättar Anders Hanson, som driver Bad & Energicenter tillsammans med sin fru Anette.

Uppskjuten byggstart

JSB skickade förfrågningsunderlaget till Comfort för tre år sedan och under projekteringsfasen har bolaget samarbetat med konsultföretaget Bjerking. Byggstarten för projektet var planerad till hösten 2020, men sköts fram ett halvår.

– I och med att vi hade räknat med jobbet ur bemanningshänseende påverkade det såklart oss att byggstarten blev fördröjd, men det som har varit mest utmanande är prishöjningarna och bristen på råvarumaterial. Som tur är har vi ändå lyckats bra med att få in det vi behöver i tid.

Inflytt i sommar

Trots försenade leveranser för både Bad & Energicenter och JSB går bygget av projektet enligt tidsplanen och hyresrätterna förväntas stå klara till hösten 2022.

– Det är alltid roligt att jobba med nyproduktion och framförallt att samarbeta med JSB. Även när det har uppstått bekymmer och frågeställningar längs vägen har vi haft lätt att förstå varandra. Det har hela tiden varit ett givande och tagande åt båda hållen, säger Anders Hanson.

– Det här är tredje gången vi jobbar med Comfort-medlemmen Bad & Energicenter så vi känner varandra sedan innan. Eftersom det är ett högt tempo på bygget har det varit bra, både för dem och för oss, att de redan är inkörda på hur vi arbetar. Vi har haft en bra dialog hela tiden och är väldigt nöjda med samarbetet, säger platschefen Nils Stillmark.

Vill du veta mera ? Besök Bad och Energicenter AB