Kopiera länk

PrivatInspiration & trender

Mattsvarta blandare – en trend som är här för att stanna

Blandare och duscharmaturer med sobert mattsvarta ytor och rena linjer. Svenska designföretaget Tapwell leder utvecklingen mot ett nytt inredningsideal.

Länge var det förkromade ytor som gällde för den som skulle köpa en blandare, det var i princip det enda alternativet som fanns tillgängligt på marknaden. Under de senaste åren har någonting hänt. Allt fler har fått upp ögonen för olika ytmaterial och beläggningar på sina kranar. Det har helt enkelt blivit en viktig del av modern inredningsdesign, och numera finns det många olika kulörer att välja på.

Det svenska designföretaget Tapwell har gått i bräschen för förändringen. Redan vid starten för över 20 år sedan förstod man att det fanns ett intresse för annat än krom, och de senaste åren har utvecklingen verkligen gått mot ökad variation. Och framför allt mot svart. Det är en visuell evolution som på många sätt är helt naturlig. Även om både färger och andra nymodigheter ofta utropas till ”det nya svarta” så lyckas svart på något sätt alltid vara den trendigaste färgen, och i praktiken stå över trenderna. Eller färg och färg förresten – själva hemligheten med svart är att det inte reflekterar några färger alls (till skillnad från vitt som är alla färger på en gång).

Många arkitekter föredrar svart, då det är tidlöst, kontrasterar vackert mot vitt porslin och dessutom matchar nästan alla andra material och färger. Tapwells svarta ytbehandling lever verkligen upp till epitetet det nya svarta då den reflekterar alldeles ovanligt lite ljus, och ger ett evigt modernt intryck med en återhållen elegans. En ytterligare förklaring till att just Tapwells svarta blandare har blivit så populära är kombinationen av designen och färgvalet. De rena skarpa linjerna, den minimalistiska formgivningen och de väl avvägda proportionerna lämpar sig väl för mattsvart ytbeläggning.

För den som är ute efter en svart blandare men samtidigt vill åt den glänsande metalliska kromytan så finns Tapwells produkter även med en ytbeläggning som heter Black Chrome, både i borstat och blankt utförande. Black Chrome är en mörkare nyans av krom som är galvaniserad med en legering som innehåller äkta platina. Det ger den mörka ytan ett närmast hologramliknande djup. Andra populära färger och ytor är mässing, koppar och guld. Comfort är stolta återförsäljare av Tapwells produkter, se hela vårt sortiment av kranar och blandare här. Kontakta Comfort om du vill ha hjälp med installationen.

Utvalda produkter