Kopiera länk

FöretagVärme & Energi

Bergvärme värmer verkstäder

COMFORT LINDESBERGS VVS – KAROSSEN 32 BETTORP. Bettorps industriområde ligger i norra Örebro. Här har Comfort-medlemmen Lindesbergs VVS installerat all VS i ett av de senaste tillskotten, en svart avlång byggnad med plats för åtta verkstäder.

Den nya verkstadslokalen på Bettorpsgatan 12 i norra delen av Örebro, går inte att missa med sin svarta rektangulära fasad och fyra höga portar på varje långsida. Den är på cirka 2500 kvadratmeter och Karossen 32 är det officiella fastighetsnamnet. Lindesbergs VVS har ansvarat för alla VS-installationer på uppdrag av Lindesbergs bygg som i sin tur kontrakterats av Klövern fastigheter.

– Sammanlagt var vi fyra montörer som jobbade med installationerna. Totalt tog det ungefär 1100 timmar, berättar Kim Nydén som driver Lindesbergs VVS tillsammans med Andreas Resare. Värmen i undercentralens värmepumpar kommer från bergvärme. Sammanlagt är det sju borrhål som vart och ett är 220 meter djupt.

Valet av bergvärme var ett beslut som togs av kunden efter en rekommendation av Lindesbergs VVS. Det skrevs in i den slutgiltiga rambeskrivningen, ett dokument som Lindesbergs VVS var med att ta fram.

– Det är inte så vanligt, men det var vi den här gången. Och det var den som sedan användes som underlag för besiktningen, tillägger Kim Nydén.

Här hittar du ditt närmaste Comfortföretag