Se ditt lokala utbud

Kopiera länk

PrivatInspiration & trender

Välj din stil på badrum – 7 trendiga och klassiska stilar

Har du tröttnat på ditt gamla slitna duschdraperi, noppriga handdukar och fula golv i badrummet? Eller tar badkaret upp alldeles för mycket plats? Här är 7 trendiga och klassiska stilar som passar både stora – och små badrum.

Comfort finns över hela landet – här hittar du ett företag med en certifierad montör nära dig

Badrummet är en stor del av hemmet och det är även där som vi både startar och avslutar vår dag. Ett varmt bad en kall dag eller en svalkande dusch i sommarvärmen ger ny energi samtidigt som vi får tid att slappna av från alla måsten. Det är viktigt att trivas och även små förändringar kan ge ett lyft åt ditt badrum. Om du vill investera i framtiden är en renovering ett lönsamt alternativ eftersom du kan höja värdet på din bostad. Plus att du får möjlighet att skapa ditt eget drömbadrum.

Romantiskt och tidlöst badrum

Klassiskt vitt porslin, blommiga tapeter och ljusa väggpaneler. Bygg in rör och ledningar i inredningen för att skapa ett tidlöst badrum som hämtat ur en engelsk roman. Satsa på ljusa färger på handdukar och inredningsdetaljer för att undvika en hård inramning. Ett tips är att besöka loppmarknader för att ge badrummet en personlig stil.

Stilrent och modernt med hjälp av betong

Vi har vant oss vid kantstötta fabrikslampor och synliga kopparrör både på trendiga restauranger och i inredningsmagasin. Nu flyttar industristilen in i våra badrum som med sin tidlösa bas går att kombinera med alla färger och former. Grått med inslag av vitt, betong eller stål utgör grunden i den avskalade stilen.

Svart är det nya vita

Följ en svart tråd genom hela badrummet och skapa ett trendigt rum fyllt av mystik och dramatik. Satsa på en trendig rund spegel med LED-belysning ovanför ett svart handfat för att ge rummet det lilla extra. Om du bara vill ha mörka detaljer kan du komplettera ditt badrum med svarta knoppar, lampor eller blandare.

Tillbaka till naturen

Om du är trött på vitt, grått och svart kan du gå tillbaka till naturen med hjälp av varma färger och mjuka toner, som till exempel ljust trä och sand. Tänk hållbarhet och lyft in material som glas, trä och sten. Forma badrummet med gröna växter och ljusa inredningsdetaljer.

Exotiskt badrum med varma färger

Marockanskt kakel präglas av vackra mönster, spännande detaljer och varma toner. Allt fler har börjat upptäcka den exotiska trenden och idag ser vi det livliga kaklet i både kök och badrum. Klä golvet i mustiga färger eller bara en av väggarna i badrummet. Det färgrika mönstret fungerar även bra som detaljer i ett vitt badrum. Det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Grönt är skönt när 50-talet gör comeback

Res tillbaka i tiden till 50-talet där teakmöbler användes även i badrummet och gröna handfat var det trendigaste på marknaden. Kombinera retroporslin med modern teknik utan att tumma på konceptet. Och glöm inte detaljerna som till exempel ett badrumsskåp i plåt för att skapa rätt känsla eller en färgglad plastmatta och mönstrad klinker.

Minimalistiskt med hotellkänsla

Att skapa en hotellkänsla i badrummet med stora blanka ytor och enkel och vit inredning blir allt mer populärt. Satsa på en dusch som ger en känsla av regn och välj en glasvägg istället för ett tråkigt duschdraperi. Med hjälp av punktbelysningar eller spotlights kan du själv ställa in rätt mysfaktor. Lägg fram stora tjocka och fluffiga handdukar på en hylla, rensa bort gamla produkter och ställ dina saker i små korgar. Tänk minimalistiskt och rent.