Se ditt lokala utbud

Kopiera länk

FöretagBostäder

Iögonfallande hus får nya hyresgäster

COMFORT OPPUNDA VVS – CANONHUSET. Gamla Canonhuset i Skärholmen, söder om Stockholm, har blåsts ur och nya företag har börjat använda lokalerna. Comfort-medlemmen Oppunda VVS från Katrineholm hade totalentreprenad för VS-arbetena.

På Stensätravägen 13 i Skärholmen utanför Stockholm ligger en speciell byggnad som tidigare var Canons huvudkontor. Huset kallas därför för ”Canonhuset”. Det uppfördes i slutet av 1970-talet och ritades av Tengbomgruppen. Att ett kameraföretag har haft sin verksamhet här syns inte minst om du är inne i lokalerna och tittar rakt uppåt.

– Mitt i lokalen finns ett cirkelformat takfönster. Det ser ut som en stor kameralins, berättar Stefan Glimring som är VD på Oppunda VVS, företaget som utförde all installation av vatten, avlopp, värme och kyla.

Lokalerna är på cirka 12 000 kvadratmeter och ägs av Genova. Hela fastigheten blåstes ur totalt innan de nya hyresgästerna fick vara med och bestämma hur det skulle se ut inuti för att passa deras behov och önskemål. Eftersom huset är kulturminnesmärkt har fasaden sparats med det cirkelformade takfönstret som främsta kännetecken.

– Alla gamla installationer togs bort. Projektet satte igång 2014 och var klart 2017. Vi hade två montörer igång. Sammanlagt var det 5-6 etapper, där nästa etapp sattes igång när det fanns en hyresgäst. Det var en viss utmaning att jobba med nästa etapp när det fanns hyresgäster i lokalen som hade en verksamhet att sköta. Men med planering och dialog löser sig det mesta, avslutar Stefan Glimring.

1800 certifierade montörer – det här är Comfortkedjan