Kopiera länk

Månadens Comfortör

April 2022 - Bo Hansson projektledare på Strömstads Värme & Sanitet AB

Motiveringen löd: “Bosse började på företaget vid 18 års ålder och slutar nu på sin 67-årsdag för en välförtjänt pensionärstillvaro då han äntligen kan tillbringa mer tid på havet i sin segelbåt. Han har under alla sina yrkesverksamma år arbetat hos oss på Strömstads Värme & Sanitet AB. Med sitt fantastiska yrkeskunnande och noggrannhet har han under årens lopp lärt upp många av våra montörer till duktiga yrkesmän. När våra uppdrag i apparatrum krävt speciallösningar – då är det Bosse som vi satt på jobbet!”

Det var Martin Karnström,som är projektledare på Strömstads Värme & Sanitet AB, som nominerade Bo Hansson. När vi ringde upp Bo var han nyss hemkommen från en resa med Hurtigruten som till viss del hade finansierats av jobbet.

 

Grattis till utmärkelsen! Hur känns det?

– Jag känner mig både hedrad och smickrad.

Berätta om resan!

– Jag och min fru tog Hurtigruten från Bergen till Kirkenes och tillbaka. Det var en fantastisk resa med vacker natur och god mat.

Du arbetade på Strömstads Värme & Sanitet i 49 år. Vad var det som fick dig att stanna så länge?

– Jag valde rätt jobb från starten och har alltid haft bra arbetskamrater – och också väldigt nära till jobbet.

Hur ser företaget ut idag jämfört med när du började där på 70-talet?

– När jag började var vi fem montörer och idag är de runt 30 montörer. Jag har hunnit slita ut två vd:ar under min tid där.

Berätta om ett projekt som du tyckte var lite extra roligt att arbeta med!

– Innan jag gick i pension byggde jag ett nytt apparatrum till badhuset här i staden, vilket var kul. Det var roligt att bygga om det gamla och göra något helt nytt.

Vad har du för planer för livet som pensionär?

– Jag har hus, bilar, motorcyklar och en segelbåt så jag kommer att ha fullt upp. Jag vill definitivt segla mer än vad jag har hunnit med tidigare.

Vad ser du fram emot i sommar?

– Att ta en tur med motorcykeln i Norge.