Kopiera länk

Månadens Comfortör

Oktober 2022 - Royne Samuelsson, Ternstedt Invent

“Royne är företagets solstråle, alltid glad och snäll, oavsett arbetsuppgifter/väder. Tar fram det bästa ur alla andra montörer!” Så löd motiveringen när Royne “Hogan” Samuelsson blev utsedd till Månadens Comfortör i oktober.

“Royne är företagets solstråle, alltid glad och snäll, oavsett arbetsuppgifter/väder. Tar fram det bästa ur alla andra montörer!”Så löd motiveringen när Royne “Hogan” Samuelsson blev utsedd till Månadens Comfortör i oktober.

Royne “Hogan” Samuelsson arbetar som VS-montör på Ternstedt Invent i Åtvidaberg i Östergötland. Han blev nominerad till Månadens Comfortör av kollegan Jesper Urberg. 

Vad arbetar du mest just nu? 

– Jag jobbar främst med bergvärmepumpar, men eftersom det inte går att få tag på några elektronikdelar till dem för tillfället kan vi inte montera några nya, utan bara serva de gamla. Jag arbetar även från och till på olika storbyggen. Ternstedt Invent har två stora projekt på gång i Åtvidaberg. Dels är vi med och renoverar ett ålderdomshem, dels jobbar vi med det gamla biblioteket som ska förvandlas till lägenheter.

Hur länge har du arbetat som montör? 

– I fyra år. Innan dess arbetade jag på Åtvidabergs Takvåningar, som gör om enplansvillor till tvåplansvillor. 

Varför bestämde du dig för att byta yrkesbana? 

– Åren går och jag blir äldre och därför kände jag att det var dags att prova något nytt. Jag hade en bekant som jobbade här på bolaget så det var därför det blev just montöryrket. 

Vad gillar du mest med att jobba som montör?

– Att jag aldrig blir fullärd. Det känns som att jag alltid lär mig något nytt. 

Har du något tips till den som har vägarna förbi Åtvidaberg?

– Det finns kanske inte så mycket att se här, men man kan ju alltid kolla in solkanonen. Det är den enda fungerande solkanonen i världen och den avfyras varje dag klockan ett under sommarhalvåret.