Kopiera länk

FöretagLokaler & Fastigheter

Hotellrenovering med gästerna på första parkett

COMFORT RÖR CITY LULEÅ – ELITE STADSHOTELLET LULEÅ. Elite Stadshotellet i Luleå är en av de mest kända byggnaderna i Luleå. I slutet av 2017 påbörjades en renovering av samtliga hotellrum. Comfort-medlemmen Rör City Luleå fick ansvaret för badrummen samtidigt som gästerna bodde på hotellet.

Elite Stadshotellet Luleå är en pampig byggnad som invigdes i början av 1900-talet. Efter en brand 1959 byggdes fasaden till stora delar om och idag är det festsalen som minner om den ursprungliga glansen. När samtliga 158 hotellrum skulle renoveras fick Rör City Luleå ansvaret för badrummen.

– Projektet höll på från november 2017 till mars 2018. Rent tekniskt fanns det utmaningar. Vi fick fälla in de nya badkaren i befintliga rum utan att röra ytskiktet. Men det som gjorde uppdraget speciellt var att gästerna bodde på hotellet samtidigt som vi arbetade, berättar Mikael Bergström som äger Rör City och som var den som projektledde renoveringen.

Det innebar flera skillnader mot en vanlig renovering, till exempel att arbetet inte skulle märkas. Inget bilande eller arbete med slagborr innan 9:00 på morgonen. Istället för ett våningsplan togs en korridor i taget. 10-20 rum gjordes iordning åt gången och extra resurser förlades på helgerna. Samarbetet med byggfirman blev också viktigare än annars. När ett rum var rivet kunde Rör City gå in och arbeta med det nya badrummet.

– Det gick bra, klagomålen var få. För mig personligen var det speciellt att genomföra det här projektet eftersom jag renoverat samtliga badrum en gång tidigare. Det var på min gamla arbetsplats, så det här var ett kärt återseende kan man säga.

Läs mer om Comfort Rör City Luleå

Comfort - så fungerar kedjan