Kopiera länk

Månadens Comfortör

Juli 2020 - Thore Larsson, VD på E. Friggeråkers Rör

“Thore är en kille med väldigt mycket sunt bondförnuft. Stort engagemang för oss andra i kedjan, hjälpsam, ser alltid till medlemmars och kedjans bästa. Dessutom en duktig företagare med 10% över för det mesta. En förebild för oss juniorer!”, säger Niclas Karlsson, Hovby Rör som nominerat Thore.

Thore Larsson har arbetat inom rörbranschen hela sitt yrkesverksamma liv. Han började som lärling på E. Friggeråkers Rör i Falköping 1982 och efter att ha jobbat som montör och projektledare köpte han företaget 1998.

Grattis till utmärkelsen Månadens Comfortör, hur känns det?

– Jag blev glad över motiveringen eftersom det är precis så jag försöker att tänka. Sunt bondförnuft handlar om att inte krångla till saker och ting. Det behöver inte vara så märkvärdigt, utan det är resultatet och det man åstadkommer som räknas.

Hur visar du engagemang på jobbet?

– Utöver min roll som vd sitter jag bland annat som vice ordförande i Comforts föreningsstyrelse, och jag är av den uppfattningen att om du gör någonting, ska du göra det ordentligt. Det ligger inte för mig att göra något halvdant. Sedan försöker jag alltid att utveckla verksamheten på ett sätt som är bra för alla.

Vad är det bästa med att tillhöra Comfortkedjan?

– Det är att vara del av ett större sammanhang och att det finns ett stort erfarenhetsutbyte mellan de olika företagen. Har man några frågor är det bara att lyfta på luren och ringa en kollega från ett annat bolag.

Vad ser du fram emot i höst?

– Det kommer att bli mycket jakt med hundarna, bland annat ripa, fasan och rapphöns. Ingen älg dock – det är för långtråkigt! På jobbfronten ser jag fram emot att vi ska börja bygga en skola för 1100 elever tillsammans med Skanska.