Kopiera länk

Månadens Comfortör

November 2022 - Andreas Asp, Djupedals Rör i Alingsås

Månadens Comfortör november heter Andreas Asp och arbetar på Djupedals Rör i Alingsås. Han blev nominerad av Cecilia Larsen, som är lärling på bolaget.

Grattis, Andreas! Du är Månadens Comfortör november

Månadens Comfortör heter Andreas Asp och arbetar på Djupedals Rör i Alingsås. Han blev nominerad av Cecilia Larsen, som är lärling på bolaget.

“Andreas är en otroligt engagerad, duktig och driven rörläggare. Han är en problemlösare och har alltid en reservplan på lut. Han är lojal och plikttrogen och en fantastisk lärare åt mig som lärling. Han får mig att känna mig trygg och han skulle aldrig klanka ner på mig om jag inte förstår vad jag ska göra. I stället hjälper han mig, peppar och höjer mig. Jag är verkligen så tacksam varje gång jag får åka med honom. Dessutom har han blivit en väldigt god vän som jag gärna delar vardagsproblem med och skämtar med. Jag får en massa goa skratt tillsammans med honom. Jag tycker verkligen att Andreas är värd att uppmärksammas för den fantastiska arbetstagare och kollega han är! Tack för att du gör så att jag längtar till jobbet varje dag!” 

Så löd Cecilia Larsens motivering när hon nominerade Andreas Asp till Månadens Comfortör. När vi ringde upp Andreas för att gratulera till utmärkelsen satt han på Djupedals Rörs kontor och åt frukost tillsammans med sina kollegor.

Grattis, Andreas! Hur känns det?

– Tack, det känns roligt! Det var en väldigt fin motivering.

Vad arbetar du mest just nu?

– Jag jobbar enbart med försäkringsjobb och i morse var jag i ett hus där elpannan hade börjat brinna. Eftersom allt är täckt av sot är ägarna tvungna att bo någon annanstans medan vi fixar till huset.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

– Skaparglädjen. Jag gillar att bocka rören fint och göra allt snyggt igen. Eftersom jag bara kommer till hus där det har brunnit eller läckt får jag också mycket tacksamhet från våra kunder. När jag kommer hem efter arbetsdagen känner jag verkligen att jag har gjort något meningsfullt. Jag tycker också om hur fritt mitt arbete är och att jag själv får välja vilka jobb jag tar mig an.

Varför valde du montöryrket?

– Jag arbetade tidigare som bland annat vaktmästare och kände att jag ville utbilda mig och tjäna mer pengar. Först tänkte jag bli psykolog och började att plugga upp mina betyg på Komvux. Jag insåg dock snabbt att det skulle bli svårt att få högsta betyg i alla ämnen, vilket krävdes för att komma in på psykologprogrammet. I samma veva såg jag en lapp i korridoren på Komvux där man annonserade om en ettårig montörsutbildning.

Funderar du fortfarande på att bli psykolog?

– Nej, men jag är väldigt intresserad av personlig utveckling och att jobba med mig själv. Jag tror inte att det är meningen att vi människor ska leva så som vi gör nu där vi bara stressar runt och inte har tid för det som egentligen är viktigt. Jag försöker att leva i nuet så mycket som möjligt och utmana mig själv på olika sätt. Bland annat genom att exempelvis bada i isvak eller jogga i bar överkropp i minusgrader. Jag går också upp extra tidigt varje morgon för att meditera och göra andningsövningar.

Vad ser du fram emot?

– Att få ordning i huset som vi precis har köpt och att vi ska få ett till barn i mars.

Vilket är ditt bästa Alingsås-tips?

– Eftersom det här är kaféstaden ska man såklart gå och fika på något av våra många kaféer när man kommer hit.