Kopiera länk

Månadens Comfortör

Augusti 2022 - Stefan Hjelm, Projektrör Väst i Göteborg

Stefan Hjelm, som arbetar på Projektrör Väst i Göteborg, är Månadens Comfortör. Han blev nominerad av kollegan Patrik Björlin. Stefan Hjelm har arbetat som ledande montör på Projektrör Väst sedan bolaget startade för elva år sedan.

Stefan Hjelm har arbetat som ledande montör på Projektrör Väst sedan bolaget startade för elva år sedan. Vi ringde upp honom för att gratulera till utmärkelsen Månadens Comfortör augusti.

Grattis, Stefan! Hur känns det?

– Det känns jättetrevligt och jag blev väldigt glad. Men det finns såklart många andra som förtjänar den här utmärkelsen. Jag hade tänkt nominera Patrik Björlin, som nominerade mig, men han hann före.

Vad jobbar du mest just nu?

– Idag är jag ute på Hisingen och hjälper några kollegor som arbetar med en ombyggnad av lägenheter. Jag brukar främst jobba med entreprenader. Snart ska jag påbörja mitt sista projekt, som är en ombyggnation av gamla lägenheter i Vasastan i Göteborg, innan jag går i pension i augusti nästa år.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

– Det är ett fritt jobb där man själv får lägga upp sin dag.

Vad gillar du mest med att jobba på Projektrör Väst?

– Alla trevliga kollegor. Vi är runt 30 montörer och sju tjänstemän.

Varför valde du montöryrket?

– Om jag inte minns fel inspirerades jag av en kompis bror som var rörläggare. Framförallt ville jag komma ut och jobba och tjäna pengar efter jag hade slutat skolan.

Vad är dina planer för pensionen?

– Jag vill inte sluta jobba helt utan tänker fortsätta ett par dagar i veckan. Trots att jag har fått problem med knäna kan jag nog ändå köra på ett tag till. I alla fall tills min fru går i pension ett halvår efter mig.