Kopiera länk

FöretagBostäder

Innovationsförmåga bakom stort stambytesprojekt

COMFORT RÖRFIRMAN I KRISTIANSTAD AB – KV RULLEBÖREN. Bakom en utvecklad kassett som förkortar tiden för byte av stammar med ca 15 % per badrum står bland annat Comfort-medlemmen Rörfirman i Kristianstad, KSD. Nu genomför de stambytesprojekt där deras innovation används.

Det började med en diskussion för några år sedan med allmännyttan i Kristianstad. De ville ha förslag på hur processen med stambyte kunde rationaliseras.

–        Vi satte oss med en kassettleverantör som vi samarbetat med länge och kom tillbaka med en utvecklad badrumskassett som förkortar arbetstiden per badrum med ungefär 15 %. Enkelt förklarat låter vi byggaren göra mer i ett tidigt skede innan vi tar över. Framförallt var det Peter Gustafsson, som är delägare hos oss, som var drivande i utvecklingen berättar Claes Gunnarsson, ansvarig för marknad och ekonomi på KSD.

Produkten, våtrumskassetten Spigot, nådde marknaden och tiden gick. 2016 fick KSD förfrågan, via byggföretag, om ett stambytesprojekt för 180 hyresfastigheter i fyra huskroppar. Eftersom KSD är intrimmade på stambytesprojekt var det naturligt att de fick möjlighet att lämna offert.

Vi fick uppdraget. Priset spelade såklart roll, men vi har ju också erfarenhet av stambyten och att minimera antalet besök i lägenheten, korta tiden och rationalisera. Vi har snart utfört en entreprenad och har påbörjat en ny. Det roliga är att man redan hade bestämt sig för att använda vår kassett – innan vi fick uppdraget.

För mer information kontakta Comfort Rörfirman i Kristianstad