Kopiera länk

FöretagBostäder

JSB och Comfort bygger Jönköpingsregionens första Bo Punkt-hus

Efter sommaren kommer JSB:s nya kombohus Bo Punkt att stå klart i Habo. Comfortbolaget Ronnys VVS har varit med sedan starten I Habo utanför Jönköping bygger JSB koncepthuset Bo Punkt på beställning av Sveriges Allmännytta. Comfortbolaget Ronnys VVS utför en styrd totalentreprenad åt JSB

I Habo utanför Jönköping bygger JSB koncepthuset Bo Punkt på beställning av Sveriges Allmännytta. Comfortbolaget Ronnys VVS utför en styrd totalentreprenad åt JSB och ansvarar för VS-installationerna i projektet. – Vi är med från projektering till montering, slutförande och överlämnande. Det här är första gången som vi samarbetar med JSB och det också JSB:s första Bo Punkt-projekt i vår region, förklarar Linus Löfgren, som är projektledare på Ronnys VVS.

Ett genomtänkt koncept Bo Punkt är ett flerfamiljshus med många olika kombinationsmöjligheter vad gäller lägenhetstyp, lägenhetsfördelning, yta och materialval. Även husets höjd kan anpassas efter miljö och planförutsättningar. Eftersom den tunga stommen i miljöklassad betong är värmetrög är Bo Punkt väldigt energieffektivt. Samtidigt kräver huset minimalt med underhåll.

Habo Bostäders tegelröda femvåningshus kommer att ha 27 lägenheter samt kontors- och gemensamhetslokaler på bottenplan. I augusti förra året sattes spaden i marken och huset beräknas stå klart vecka 39. Hittills har Ronnys VVS gjort all VVS i fastighetens stomme och nu börjar det invändiga arbetet med rörutsläpp och skåpmontering. Framåt sommaren kommer bolaget att sätta upp element samt badrums- och köksinredning. – Bo Punkt är ett genomtänkt koncept, vilket jag gillar. Det känns också tryggt att vi arbetar med erfarna bolag som har samma typ av kvalitetstänk som oss på Comfort, säger Linus Löfgren och tillägger: – Eftersom vi inte har arbetat med det här konceptet förut är det också bra att vi får mycket hjälp från centralt håll på Comfort.

– Att det finns så mycket stöttning att få inom Comfortkedjan för de olika medlemmarna tror jag är en av anledningarna till att våra samarbeten fungerar så bra, inflikar Jim Johansson Ekdahl, som är arbetsledare på JSB. “Varje entreprenör får sin tid” Enligt Jim Johansson Ekdahl har projektet löpt på fint och allt går enligt tidsplanen. – Det som jag gillar med vårt projekt är att varje entreprenör får sin tid, vilket innebär att vi inte är i vägen för varandra. Man vill alltid undvika att vara femton man på ett valv, det blir för mycket folk, säger han.

– Eftersom vi har ett tajt tidsschema är vi ibland sex montörer, av totalt elva i företaget, på plats. Man arbetar intensivt ett par dagar och sedan är det lugnt i två veckor. Trots att vi har haft en del utmaningar under hösten på grund av pandemin, i form av bland annat försenade leveranser, har allt rullat på bra. Vi hjälps åt och gör det bästa vi kan, säger Linus Löfgren.